Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 138 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Selina Vienola antoi Glorian ruoka & viini -lehdelle ihanan suklaakakun reseptin. Se viimeistellään sormisuolalla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
45 min + kypsennys 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahvilla maustettu pähkinä-suklaakakku

Ainekset

175
g
tummaa suklaata
120
g
hasselpähkinöitä (n.2 dl)
175
g
voita
3
munaa
2
dl
sokeria
1/2
dl
jauhoja
3
tl
murukahvia (espresso-murukahvia)
kuorrutus
150
g
suklaata
1 1/2
dl
vispikermaa
1
rkl
voita
Lisäksi
1/5
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.
  2. Rouhi pähkinät veitsellä karkeasti. Paahda pähkinöitä uunissa noin 7 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin paahtuneita. Varo etteivät ne pala.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa. Sulata voi kulhossa mikrossa. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
  4. Sekoita sokeri voisulaan ja keltuaiset yksi kerrallaan joukkoon. Yhdistä sulatettu suklaa voi-sokeriseokseen. Lisää jauhot, murukahvi ja paahdetut pähkinät.
  5. Vispaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti suklaamassaan.
  6. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 35-45 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
  7. Yhdistä kuorrutteen suklaa ja kerma kattilassa. Lämmitä, kunnes suklaa sulaa kermaan. Vispaa voi joukkoon. Anna jäähtyä hetki. Levitä kuorrute kakulle.
  8. Sirottele sormisuolaa pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa halutessasi kakun kanssa kermavaahtoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Nämä ritarit eivät aiheuta käryä! Nerokas ritaripiirakka valmistuu uunissa valmiista voisarvitaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Rikas ritaripiirakka

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
5
kananmunaa
1
dl
kermaa
2
rkl
vaniljasokeria
2
tl
kardemummaa
1
sitruunan keltainen kuoriraaste
PÄÄLLE
1/4
dl
(vaahtera)siirappia
1
rkl
kaneli-sokeria
4
dl
vadelmia
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele se.
  2. Avaa taikinatölkki (pakkauksen ohjeen mukaan) ja rullaa taikina auki. Painele vinottaiset leikkuulinjat yhteen. Leikkaa taikina kolmeen osaan ja edelleen 3 palaan. Taita kaikki 9 palaa kaksinkerroin. Toista sama toisen taikinatölkin kanssa. Asettele palat vuokaan ronskisti limittäin, ei haittaa, vaikka ne menisivät hieman päällekkäin.
  3. Sekoita keskenään kananmunat, kerma, vaniljasokeri, kardemumma ja sitruunan kuoriraaste ja kaada taikinanpalojen päälle ja väliin. Paista piirakkaa 25–30 minuuttia.
  4. Lorauta kuuman piirakan päälle siirappia ja ripottele kaneli-sokeria. Tarjoa vadelmien ja vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (8 annosta)
Mustikkapiirakan pohja

100 g
voita
¾ dl
sokeria
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
Mustikkapiirakan täyte

200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
muna
¾ dl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)