ET-lehti on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 697 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Christina Aaltio

Tämä suklaakakku vetää hiljaiseksi, se on niin hyvää, etteivät sanat riitä!

Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
30 + 40
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kardemummainen suklaamoussekakku

Ainekset

1
pkt
(260 g) keksejä, esim. LU Bastogne caramelized sugar & cinnamon
75
g
voita
Täyte
200
g
tummaa suklaata (50 %)
4
kpl
kananmunaa
2
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
1
tl
kardemummaa
1/4
tl
suolaa
mustikoita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180-asteeseen.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon. Painele murut tiiviisti irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 6 minuuttia uunissa.
  3. Tee täyte. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä täytteen ainekset. Lisää ripaus kardemummaa ja suolaa.
  4. Kaavi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun kunnolla jäähtyä ennen tarjoamista, mielellään seuraavaan päivään. Koristele halutessasi mustikoilla.

Kommentit (3)

Minna Jäntti
Seuraa 
Liittynyt18.12.2015

Hyvää oli ! Minun uunissa 35min paistoaika riittää ;) koristelin tomusokerilla ja puolikkailla vihreillä kuulilla. Harmi, kun tähän ei saa kuvaa liitettyä :(

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Nopeasti vaniljaliemessä keitetyt raparperin varret saavat seurakseen paahdetulla mantelilla maustetun ricottavaahdon.

Annoksia
8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-mansikkajälkkäri ja manteliricotta

Ainekset

6
dl
raparperia paloiteltuna
1 1/2
dl
sokeria
4
rkl
voita
2
rkl
vettä
1
vaniljatanko
4
dl
mansikoita paloiteltuna
Manteliricotta
4
rkl
mantelilastuja
2
dl
kuohukermaa
2
dl
ricottaa
4
tl
mantelilikööriä
Lisäksi
8
marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa raparperit noin 4 cm:n paloiksi. Kiehauta sokeri, voi, vesi ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Lisää raparperit ja keitä noin 5 minuuttia. Älä keitä liikaa, raparperien tulee olla juuri ja juuri kypsiä.
  2. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää pieniksi paloitellut mansikat kattilaan. Anna jäähtyä haaleaksi tai huoneenlämpöiseksi.
  3. Tee manteliricotta. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen muutama minuutti. Siirrä pannu pois liedeltä.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa ricotta ja mantelilikööri. Kääntele kermavaahto ja mantelilastut varovasti ricottan joukkoon.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Ovatko ostamasi nektariinit liian kovia haukattavaksi sellaisenaan? Ei hätää, grillaus tekee napakoistakin hedelmistä meheviä. Lämpimät nektariinit ovat herkkua sitruunalla maustetun ricottakerman kanssa. 

Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut nektariinit ja ricottakerma

Ainekset

4
nektariinia
1
rkl
öljyä
Täyte
1
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
ricottajuustoa
1/2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
sitruunankuoriraastetta
1
rkl
sitruunamehua
Päälle
1
dl
pähkinäsekoitusta
1/2
dl
muscovadosiirappia

Työvaiheet

  1. Paahda pähkinäsekoitus ja anna jäähtyä. Pilko pähkinät veitsellä rouheeksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon ricotta, sokerit, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste.
  3. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet. Sivele nektariinit kevyesti öljyllä ja grillaa hedelmät kuumassa grillissä molemmin puolin.
  4. Lusikoi täytettä lämpimien hedelmien koloihin. Valuta päälle muscovadosiirappia. Viimeistele pähkinärouheella.

Vinkki! Jos grillaat nektariineja reilusti, työnnä puolikkaat samansuuntaisesti kahteen metalliseen vartaaseen. Hedelmät on helppo kääntää.

Kommentit (2)

Vierailija

Mihin ihmeeseen tulee korianteri / yrtit lohi-katkarapuvartaissa? Ainesosaluettelossa on limettikastike, mutta ohjeessa puhutaan limettimehusta. Onko ne eri tavaraa? Tarkistakaa ohjeet ennen julkaisua, sillä kaikki eivät osaa soveltaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kauniin violetit syreeninkukat ovat syötäviä, ja niistä syntyy suloinen granita.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 12 t + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Syreenigranita

Ainekset

5
dl
syreenin kukkia
5
dl
vettä
0,5
dl
sokeria
2
rkl
hunajaa
1
limetti
Lisäksi
1
rs (250 g)
kirsikoita
1
rs (250 g)
mansikoita
0,5
dl
syreenin kukkia

Työvaiheet

  1. Huuhtele syreeninkukat huolellisesti siivilässä. Laita kukat kulhoon.
  2. Mittaa vesi, sokeri ja hunaja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 3 minuuttia, kunnes sokeri sulaa.
  3. Pese ja raasta limetin kuori. Purista mehu ja sekoita se ja kuoriraaste sokerilimeen.
  4. Kaada kuuma sokeriliemi kukkien päälle kulhoon. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä kulho sitten jääkaappiin. Anna uuttua yön yli.
  5. Seuraavana päivänä vuoraa siivilä harsokankaalla ja laita se tyhjän kulhon päälle. Kumoa kukkaliemi siivilään ja purista kaikki neste talteen kankaan läpi.
  6. Pidä laakeaa metallivuokaa pakastimessa vähintään puoli tuntia. Ota jääkylmä vuoka pakastimesta ja kaada syreeniliemi siihen. Laita vuoka liemineen pakastimeen. Anna jäätyä 40-50 minuuttia, kunnes nesteen reunoille syntyy jääkiteitä. Raavi jääkiteet haarukalla vuoan reunoilta sen keskelle. Laita vuoka takaisin pakastimeen. Raaputa jääkiteet vuoan reunoilta hileeksi puolen tunnin välein 5-6 kertaa, kunnes neste on jäätynyt kauttaaltaan jääkiteiseksi hileeksi. Tarjoa muutaman päivän sisällä. Granita säilyy pakastimessa neljä päivää. Jos levy jäätyy liian kovaksi ja jäiseksi, murskaa se tehosekoittimessa varovaisesti hileiseksi.
  7. Tarjoa syreenigranita kirsikoiden, mansikoiden ja syreeninkukkien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpsakan raparperin puraisema täytekakku on näyttävä ja hienostunut herkku kevään ja kesän juhliin. Viimeistely tehdään timjaminoksilla ja raparperisiirapilla.

Annoksia
12-15
Valmistusaika
45 min + kypsennys 45 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperitäytekakku

Ainekset

3
kananmunaa
2
dl
sokeria
1,5
dl
perunajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
6
dl
raparperia pieninä kuutioina
3
dl
sokeria
1
rkl
vettä
3
timjaminoksaa
1
prk (200 g)
rahkaa
3
dl
vispikermaa
Kostutus
1,5
dl
maitoa
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
kakkuvuokaan voita ja vehnäjauhoa
timjaminoksia koristeluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 22 cm).
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos varovasti käännellen munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 40-45 min.
  3. Leikkaa raparperi pieniksi kuutioiksi kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia niin, että raparperinpalat ovat pehmeitä, mutta säilyttävät muotonsa.
  4. Siivilöi raparperimehu (ota mehu talteen, jos haluat tehdä siirappia). Jäähdytä kylmäksi. Poista timjaminoksat. Jaa raparperit kahteen astiaan. Soseuta toiset raparperit sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi, jätä toiset sattumia sisältäväksi hillokkeeksi.
  5. Sekoita raparperitahna ja rahka kulhossa. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää se rahkaseokseen varovasti käännellen.
  6. Sekoita kostutusliemen ainekset pienessä kulhossa.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kakkulevy. Lusikoi puolet hillokkeesta pohjan päälle. Levitä päälle noin neljäsosa rahkatäytteestä. Täytä toinen kerros samaan tapaan. Nosta viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta myös kansi.
  8. Kuorruta kakku lopulla täytteellä rennosti läpikuultavaksi. Koristele kakun pinta tuoreilla timjaminoksilla.

Vinkki 1. Keitä raparperihillokkeen tekemisestä jääneestä mehusta kakun pinnalle siirappi. Laita raparperimehu kattilaan ja lisää joukkoon 0,5 dl sokeria. Keitä hiljalleen poreillen 15 minuuttia tai kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Jäähdytä kylmäksi. Siirappi paksuuntuu jäähtyessään. Lusikoi siirappia kakun pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Vinkki 2. Reseptit on laadittu kolmekerroksiselle kakulle. Jos haluat tehdä nelikerroksisen korkean kakun (kuten kuvassa), tee puolitoistakertainen taikina ja paista kakkupohjat kahdessa vuoassa (halkaisija 22 cm).

Kommentit (0)