ET-lehti on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 644 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Christina Aaltio

Tämä suklaakakku vetää hiljaiseksi, se on niin hyvää, etteivät sanat riitä!

Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
30 + 40
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kardemummainen suklaamoussekakku

Ainekset

1
pkt
(260 g) keksejä, esim. LU Bastogne caramelized sugar & cinnamon
75
g
voita
Täyte
200
g
tummaa suklaata (50 %)
4
kpl
kananmunaa
2
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
1
tl
kardemummaa
1/4
tl
suolaa
mustikoita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180-asteeseen.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon. Painele murut tiiviisti irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 6 minuuttia uunissa.
  3. Tee täyte. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä täytteen ainekset. Lisää ripaus kardemummaa ja suolaa.
  4. Kaavi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun kunnolla jäähtyä ennen tarjoamista, mielellään seuraavaan päivään. Koristele halutessasi mustikoilla.

Kommentit (3)

Minna Jäntti
Seuraa 
Liittynyt18.12.2015

Hyvää oli ! Minun uunissa 35min paistoaika riittää ;) koristelin tomusokerilla ja puolikkailla vihreillä kuulilla. Harmi, kun tähän ei saa kuvaa liitettyä :(

Ketju on lukittu.
Soppa365 on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Matchan ja valkosuklaan liitto on paitsi herkullinen, myös hienostunut. Tämä skonssimainen kakku sopii mainiosti aamiaiselle tai brunssille, sillä se ei ole liian makea. 

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkosuklaa-matchakakku

Ainekset

3,5
dl
vehnäjauhoa
1,5
rkl
matcha-jauhetta
0,5
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1,5
dl
rypsiöljyä
1,75
dl
ruokokidesokeria
1
dl
kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
3
rkl
sitruunamehua
kookoshiutaleita vuokaan
Kuorrutus
150
g
kauratuorejuustoa
40
g
vegaanista valkosuklaata
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta, kunnes seos on tasaisen vaaleanvihreää. Vatkaa öljy ja sokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon maito ja sitruunamehu. Kääntele varovasti joukkoon kuivat ainekset ja sokerisekoitus. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
  2. Voitele leipävuoka ja ripottele pohjalle kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä vähintään 20 min. Valmista tällä aikaa kuorrutus.
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuusto nopeasti juoksevaan suklaaseen. Paahda kookoslastut kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja ripottele kookoslastut kakun päälle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelmahyydykekakku

Ainekset

2
Kpl
Munaa
3/4
Dl
Sokeri
1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Dl
Perunajauhoja
1/2
Tl
Leivinjauhetta
Täyte:
5
Dl
Kerma
150
G
Vadelmahyydykejauhe
1
Dl
Kylmää vettä
Pintaan:
Kiille
Muutama tippa
Punaista elintarvikeväriä
Suklaareunus:
N.150
G
Valkosuklaata
Reunakalvoa
Pursotinpussi
Koristeet pintaan:
Marsipaani kukkia

Työvaiheet

Kakkupohja:
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi
Lisää siivilän läpi jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen.
Kaada taikina pinnoitettuun, voideltuun irtopohjavuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes kakkupohja on kypsä. Irroita pohja vuuasta. Anna pohjan jäähhtyä. Jos kakkupohja tuntuu liian paksulta halkaise se.

Aseta irtopohjavuuan sisäreunaan reunakalvo, laita vuuan pohjalle kakkupohja.
Tee täyte.

Täyte:
Käyttöohje: Vatkaa 5dl kermaa vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kermavaahdon joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Vie hyytymään pakastimeen. Kun kakku on hyytynyt levitä pintaan kiilteen ja elintarvikevärin seos. Irroita kakku vuuasta.

Suklaareunus:

Mittaa reunakalvoa kakun umpärysmitan verran.

Laita suklaa pursotinpussiin ja sulata vesihauteessa. Leikkaa pussiin pieni reikä.

Laita reunakalvo pöydälle leivinpaperin päälle. Pursota suklaalla tiheä ristikko: siksakkia ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan. Kun reunakalvon korkeus on mitoitettu valmiiksi halutun koristeen korkuiseksi, voi siksakkaus ulottua reilusti muovin ylä- ja alareunojen ylikin. Näin muovin alueelle jäävästä kuviosta tulee tasaisen korkea eivätkä kääntökohtiin syntyvät paksummat alueet päädy lopulliseen koristeeseen.

Nosta reunakalvo alustaltaan ja pidä se pingotettuna kummastakin päästä vetäen. Kohdista suikale keskiosastaan kakun reunaa vasten ja paina pintaan kiinni, kakun alareunasta saakka.

Paina kumpikin siipi kakun reunaan kiinni siltä osalta, jossa on suklaapursotusta. Taivuta ylimääräiset hännät irti kakusta.

Laita kakku jääkaappiin, kunnes suklaa on kovettunut. Irrota sitten muovi kakun reunoilta.

Koristele.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 522 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Jos rakastat lakritsia, et voi vastustaa näitä puolukkacookieita. Jos et, keksit toimivat mainiosti myös ilman lakua.

Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laku-puolukkacookiet

Ainekset

200
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa
2
dl
puolukoita
1
dl
kuivattuja puolukoita
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
lakritsijauhetta
Päälle
2
(à 19 g)
lakritsitoffeepatukkaa (Kick)
2
tl
lakritsijauhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää taikinaan tuoreet ja kuivatut puolukat.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja lakritsijauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta jauhotetuin sormin nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Painele nokareita hieman kämmenellä.
  4. Leikkaa lakritsitoffeepatukat pieniksi kuutioiksi. Painele ne keksien päälle. Ripottele pinnalle hieman lakritsijauhetta.
  5. Paista cookieita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vetäise cookiet leivinpaperin avulla jähtymään tasaiselle alustalle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Annoksia
N. 20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Murohatut

Ainekset

75
g
Voita
1 1/2
Dl
Vettä
1 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
3
Kpl
Munaa
Murotaikina:
50
G
Voita
1/4
Tl
Vanilijasokeria
1/4
Dl
Sokeri
N.1 1/2
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Tuulihattu taikina:

Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Anna seoksen kiehua; vatkaa samalla seosta puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä.

Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen. Ota kattilasta tukeva ote ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla joka munan jälkeen, kunnes tasaista. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperille. Voit myös pursottaa seosta isolla tyllalla.

Murotaikina:

Vatkaa voi, vaniljasokeri ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää jauhot ja vatkaa alhaisella nopeudella, kunnes se on muuttunut murenevaksi taikinaksi. Purista taikina kädellä kulhoon. Laita taikina keittiötasolle, kauli ohueksi levyksi ja painele muotilla pipareita.

Nostele tuulihattujen päälle piparit.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes tuulihatut ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. HUOM! Älä avaa uuninluukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut laske. Jäähdytä.

Täytä hauluamallasi täytteellä.

Kommentit (0)