Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Karpalokakku on näyttävä, mutta helposti tehtävä leivonnainen. Se maistuu joululta ja kirpeiltä karpaloilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-mantelikakku

Ainekset

Mantelipohja
150
g
voita
150
g
mantelimassaa
1
dl
sokeria
2
munaa
2
dl
jauhoa
½
dl
mantelilastuja
tl
leivinjauhetta
2
rkl
maitoa
1
dl
jäisiä karpaloita
Kakkuvuokaan
1
rkl
voita
½
dl
korppujauhoja
Kahden maun vaahto
½
dl
karpaloita
1
prk
(200 g) ranskankermaa
2
dl
vispikermaa
½
dl
tomusokeria
2
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
Karpalosose
dl
karpaloita
Huurteiset karpalot
1
dl
karpaloita
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Aloita valmistamalla pohja. Ota voi ja mantelimassa huoneenlämpöön ja anna lämmetä. Vaahdota ne ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. Kaada kuivat aineet vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja karpalot. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 25 minuuttia.
  2. Ota karpalot pakastimesta ja sulata vaahtoa ja sosetta varten karpalot mikrossa. Mittaa vaahtoon tulevat karpalot erilliseen astiaan. Murskaa loput karpalot haarukalla soseeksi.
  3. Valmista vaahto vispaamalla ranskankerma, kerma ja tomusokeri kuohkeaksi. Jaa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen vaahtoon kaneli ja kardemumma ja toiseen karpalot.
  4. Huurra jäiset karpalot pyörittelemällä ne tomusokerissa.
  5. Kokoa kakku. Kumoa pohja kakkuvuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Levitä karpalosose pohjan päälle. Nosta ensin karpalovaahto soseen päälle ja sitten maustevaahto. Koristele kakku huurretuilla karpaloilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emilia Soppa365 on lisännyt 40 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Reilusti rapeaa kauratoskaa ja meheviksi kypsyneitä omenoita. Kotoisa klassikkojälkkäri on parhaimmillaan uunilämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Paras kauratoskapinta syntyy isoista kaurahiutaleista, mutta onnistuu tavallisistakin. Valitse tarvittaessa gluteenittomasti tuotetut kaurahiutaleet.

Jos käytät maidotonta margariinia, omenapaistos on vegaaninen.

Uunin alimmalla tasolla omenat kypsyvät takuumeheviksi eikä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoskaomenat

Ainekset

reilu 1
kg
hapokkaita omenoita
1
tl
kanelia
Kauratoska
150
g
voita tai margariinia
dl (100 g)
fariinisokeria
¼
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen reiluiksi lohkoiksi siemenkotaa myötäillen. Puolita lohkot halutessasi. Levitä ne piirakkavuokaan (Ø 28 cm). (Vuokaa ei tarvitse voidella.)
  2. Ripottele kaneli omenoiden päälle.
  3. Pehmitä tai sulata voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri, suolaripaus ja kaurahiutaleet. 
  4. Jaa seos tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes kaurapinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
  5. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Suklaa ja mustaherukat ovat klassinen yhdistelmä. Tällä kertaa ne maistuvat tyylikkäässä kääretortussa, jonka täytteessä on kevyt inkiväärin puraisu.

Vinkki! Valitse kuorrutukseen vähintään 70 prosenttia kaakaota sisältävä suklaa. Sen pieni kitkeryys sopii mustaherukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukka-suklaakääretorttu

Ainekset

4
kananmunaa (M-koko)
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
½
dl
kaakaojauhetta
½
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
4
dl
mustaherukoita
2
tl
inkivääriä raastettuna
½
dl
sokeria
Kuorrutus
100
g
tummaa suklaata (70 %)
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa kääretorttupohja sitten puhtaalle leivinpaperiarkille.

  2. Painele herukat tiheän siivilän läpi kulhoon kuorettomaksi soseeksi. Kuori inkivääri ja raasta herukkasoseeseen. Mausta sokerilla ja sekoita. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri levy tiukaksi rullaksi.

  3. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma ja voi. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lusikoi suklaakuorrute kääretortulle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Porkkanakakun inspiroima lanttukakku maustetaan inkiväärillä ja päällystetään sitruunaisella tuorejuustokuorrutteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Lanttu-inkiväärikakku

Ainekset

200
g
lanttua
2
rkl (40 g)
tuoretta inkivääriä
2
isoa kananmunaa
1
dl
fariinisokeria
dl
ruokaöljyä
1
dl
hunajaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
kanelia
TUOREJUUSTOKUORRUTUS
100
g
voita
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt (500 g)
tomusokeria
2
rkl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuori

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita kakkuvuoan pohjalle (Ø noin 20 cm) pala leivinpaperia ja voitele vuoan reunat.

  2. Kuori lanttu ja raasta se ohueksi raasteeksi. Raasta inkivääri.

  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää inkivääriraaste, öljy ja hunaja ja sekoita hyvin.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä nuolijalla nostellen taikinaan. Sekoita lantturaaste joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista uunissa 40–50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puisella tikulla: kun siihen ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.

  5. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan pienellä teholla vatkaten ja mausta kuorrute vaniljasokerilla. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi ja lisää se kuorrutteeseen.

  6. Kumoa kakku ja irrota leivinpaperi. Levitä kuorrutetta reiluksi kerrokseksi jäähtyneen kakun päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Leivo kurpitsasoseesta sitruunanraikas maustekakku. Ihana kurpitsakakku sopii niin viikonlopun brunssille kuin syksyn pieniin juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 1 t + soseen valmistus 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-sitruunakakku

Ainekset

dl
kurpitsasosetta (noin 200 g kurpitsaa)
125
g
voita
1
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
dl
sokeria
2
munaa (M-koko)
dl
vehnäjauhoja
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
jauhettua maustepippuria
¼
tl
suolaa
Kuorrutus
250
g
maitorahkaa
½
dl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
2
rkl
paahdettuja kurpitsansiemeniä
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Laita kurpitsa kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kannen alla hiljalleen 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Jäähdytä sose.
  2. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Paahda kurpitsansiemenet.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø noin 20 cm).
  4. Pese sitruuna. Raasta noin puolet kuoresta ienoksi raasteeksi ja ota toisesta puolesta sitrusraudalla suikaleita koristelua varten.
  5. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet keskenään. Kääntele jauhoseos, raastettu sitruunankuori ja 1½ dl kurpitsasosetta taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  6. Sekoita kuorrutteen aineet. Lusikoi kuorrute kakulle. Koristele kurpitsansiemenillä ja sitruunankuorisuikaleilla.

Kommentit (0)