Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Kaisa Rautaheimo

Jos osaat leipoa mokkapalat vaikka silmät kiinni, koita astetta juhlavampaa herkkua. Lisää taikinaan kohmeisia karpaloita ja punaista portviiniä. Ja mikä tärkeintä: tee kuorrutetta kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16–20 palaa
Valmistusaika
45 min + 35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karpalo-portviinimokkapalat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
150
g
voita
3
kananmunaa
2
dl
sokeria
½
dl
ruby tai LBV portviiniä
½
dl
kaakaojauhetta
1 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
pakastekarpaloita
(1
dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä)
Suklaakuorrute
50
g
voita
½
dl
ruby tai LBV portviiniä
1
rkl
pikaespressojauhetta
3/4
dl
kaakaojauhetta
n. 6
dl
tomusokeria
Lisäksi
2
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa neliskanttinen brownievuoka (n. 22 x 25 cm) tai uunivuoka leivinpaperilla.
  2. Paloittele suklaa. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa 20 s jaksoissa.
  3. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita suklaa-voiseos ja portviini muna-sokerivaahtoon. Siivilöi kaakao joukkoon. Lisää jauhot mahdollisimman vähän sekoittaen. Kääntele kohmeiset karpalot ja halutessasi pähkinärouhe taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin keskitasossa noin 25 min. Kakku on kypsä, kun sen keskelle pistettyyn puutikkuun jää kosteita kakkumuruja. Anna jäähtyä vähintään haaleaksi ennen kuorruttamista.
  5. Valmista kuorrute: Kiehauta voi, portviini ja espressojauhe kattilassa. Siivilöi kaakao joukkoon. Lisää tomusokeria, kunnes kuorrute on levitettävää.
  6. Nosta kakku vuoasta työpöydälle. Levitä kuorrute päälle reilusti aaltoilevaksi pinnaksi. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään 30 min ennen paloittelua.
  7. Siivilöi kevyesti kaakaojauhetta koristeeksi. Tasoita kakkulevyn reunat veitsellä ja leikkaa paloiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lauantaiksi kannattaa ostaa croissanteja tavallista enemmän, jotta niitä riittää sunnuntaiaamun herkkuvanukkaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vanukas

Ainekset

4
croissantia
200
g
jäisiä marjoja (esim. vadelmia, boysenmarjoja ja mustikkaa)
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaa
2
dl
maitoa
LISÄKSI
voita voiteluun
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

  2. Leikkaa croissantit 4–6 osaan. Lado ne, marjat ja sokeri kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

  3. Kypsennä paistosta uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Amerikkalaisessa juustokakussa juhlii maapähkinävoi. Sitä on täytteessä, kuorrutteessa ja koristeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävoi-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
(gluteenittomia) digestivekeksejä
50
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
TÄYTE
1
appelsiini
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kevytkermaa
1
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelysjauhoja
3
kananmunaa
KUORRUTUS
2
prk (à 125 g)
ranskankermaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
maapähkinävoita
LISÄKSI
1
appelsiini
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se kaakaojauheen ja sokerin kanssa keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle. Painele keksiseos tiiviisti vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa isoon kulhoon. Purista ½ dl appelsiinimehua ja lisää se kulhoon. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita vispilällä tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja kypsennä kakkua uunissa 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.

  3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Irrota kakku vuoasta ja levitä kuorrutus kakulle.

  4. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa. Viipaloi ja paloittele appelsiini ja koristele kakku viipaleilla. Valuta maapähkinävoita rennosti appelsiiniviipaleille. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakulle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Juhlien helpoin peltikakku tulee tässä! Kauniit ricottaleivokset lainaavat leikkisän ulkonäkönsä japanilaisilta hedelmävoikkareilta eli fruit sandoilta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16–20 kpl
Valmistusaika
45 min + jääkaapissa 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäiset ricottaleivokset

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
1
dl
kaurajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
sitruuna
TÄYTE
3
liivatelehteä
500
g
maitorahkaa
250
g
ricottajuustoa
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sitruunamehua
KOSTUTUS
½
dl
maitoa
1 ½
tl
vaniljasokeria
KORISTELU
esim. kiiviä, mangoa ja mansikkaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Siivilöi kuivat aineet ja lisää sitruunan kuori taikinaan, sekoita kevyesti käännellen tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä uunissa noin 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa sitten puhtaalle leivinpaperille.

  3. Poista kakkulevyssä kiinni oleva leivinpaperi ja leikkaa kakun reunat veitsellä tasaiseksi. Sekoita kostutuksen maito ja vaniljasokeri. Kostuta pohja vaniljamaidolla.

  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi. Sekoita sillä aikaa rahka, ricotta ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja liuota ne sitruunamehuun. Sekoita liivatesitruunaseos ohuena nauhana rahkaricottaseokseen. Kääntele kermavaahto joukkoon ja levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kakkupohjalle. Anna jähmettyä kylmässä noin 1 tunti.

  5. Viipaloi hedelmät ja mansikat kakun päälle. Leikkaa kakku leivoksiksi tai tarjoa sellaisenaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pieneksi leivontahitiksi nousseen juustokakun taika piilee suolakekseistä rouhitussa pohjassa. Herkku viimeistellään lusikoimalla päälle kinuskia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
45 min + jäähtyminen 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Pretzel-juustokakku

Ainekset

POHJA
200
g
pieniä suolarinkeleitä/pretzeleitä
100
g
voita
½
dl
sokeria
TÄYTE
3
liivatelehteä
1
persimoni tai ½ mango
400
g
tuorejuustoa
½
dl
sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
kiehuvaa vettä
KUORRUTUS
1
dl
fariinisokeria
1 ½
dl
kuohukermaa
1
tl
sormisuolaa
KORISTELUUN
pretzeleitä

Työvaiheet

  1. Murskaa pretzelit pieneksi muruksi monitoimikoneen tehoterällä tai laittamalla ne tukevaan pakastuspussiin ja painelemalla pussia kaulimella. Sulata voi. Sekoita voisula ja sokeri pretzelmuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (noin 24 cm x 24 cm tai pyöreä Ø 22–24 cm), ja painele seos tiukasti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Kuori ja leikkaa persimoni tai mango pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmäkuutiot, tuorejuusto ja sokeri yhteen. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Kiehauta pari ruokalusikallista vettä, ota liivatelehdet vedestä, puristele niistä vesi ja liuota kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon. Kaada täyte vuokaan pretzelpohjan päälle. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

  3. Tee kuorrutus. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa noin 15 minuuttia tai kunnes seos on paksua kinuskia. Mausta suolalla ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  4. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ja lusikoi kinuski kakun pinnalle. Koristele muutamalla pretzelillä.

Kommentit (0)