Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen

Ilman uunia valmistuvat browniet ovat kiireisen leipurin pelastus! Valmistukseen tarvitaan vain kolme ainesosaa: keksejä, voita ja vaahtokarkkeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keksi-browniet

Ainekset

1
iso pkt
(545 g) Domino- täytekeksejä tai vastaavia
1
l
pieniä vaahtokarkkeja (tai isoja paloiteltuina)
4
rkl
voita
Koristeluun
sulatettua valkosuklaata, suklaahippuja ja punaherukoita

Työvaiheet

  1. Levitä leivinpaperi suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (noin 20 x 30 cm).
  2. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella.
  3. Laita vaahtokarkit voin kanssa kattilaan. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa. Sekoittele seosta lämmityksen aikana.
  4. Yhdistä keksimurut ja vaahtokarkki-voiseos. Ole nopea. Seos jähmettyy helposti.
  5. Levitä seos vuokaan. Anna jäähtyä n. 10 min. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla ja vaahtokarkeilla. Tarjoa punaherukoiden kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2862 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee ambrosia jo muutama päivä ennen herkuttelua, sillä se vain paranee kuvun alla jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Voikukka-ambrosia

Ainekset

100
g
voita
15
pientä voikukannuppua
1
limetti
3
kananmunaa
2 ½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kermaa
KUORRUTE
3
rkl
limetin mehua
3
dl
tomusokeria
LISÄKSI
1
rkl
voita voiteluun
voikukkia koristeluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka
    (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata taikinaan tuleva voi ja anna sen jäähtyä. Huuhtele voikukat ja kuivaa ne varovasti pyyhkeellä. Raasta limetin kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu talteen.

  2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon voisula, kerma, 2 rkl limettimehua ja voikukat.

  3. Levitä taikina vuokaan ja kypsennä kakkua uunissa 30–35 minuuttia. Anna sen jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista.

  4. Kuorruta kakku jäähtyneenä. Purista limetin mehu kulhoon ja sekoita tomusokeri joukkoon. Valuta kuorrutus kakulle. Koristele voikukilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Laitetaanko voikukan nuput taikinaan kokonaisina? Käytetään siis vielä aivan kiinni olevia nuppuja? Tänä keväänä olen päättänyt hyödyntää voikukkaa ruoanlaittoon. Tässä vielä yksi ohje!

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa! 
Kyllä juuri näin, käytetään mahdollisimman nuoria pieniä nuppuja, jotka eivät ole ehtineet avautua. Toivottavasti voikukkakokkailut onnistuvat! :)

Me Naiset on lisännyt 1448 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Helppo suklainen fudge syntyy kondensoidun maidon avulla, ja on valmista parin tunnin jähmettymisen jälkeen. Kun herkun päällystää mokkaisella kuorrutteella, riittää pienikin pala taltuttamaan makeanhimon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
35 palaa
Valmistusaika
30 min + 2 t jähmettyminen
Vaikeustaso
Helppo

Laku-mokkapala-fudge

Ainekset

FUDGEMASSA
200
g
maitosuklaata
200
g
taloussuklaata
1
tlk
kondensoitua maitoa
3
rkl
raakalakritsijauhetta (esimerkiksi Urtekram)
KUORRUTUS
50
g
voita
½
dl
kuumaa kahvia
n. 5
dl
tomusokeria
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
rkl
raakalakritsijauhetta
LISÄKSI
lakritsinmakuisia strösseleitä
lakuja

Työvaiheet

  1. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla (noin 20 cm x 25 cm).

  2. Rouhi suklaat kattilaan ja kaada päälle kondensoitu maito. Lisää lakritsijauhe.

  3. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Seosta ei tarvitse keittää pidempään.

  4. Kaada fudgemassa vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään vartiksi.

  5. Sulata voi kattilassa. Lisää loput kuorrutuksen aineet voimakkaasti sekoittaen. Levitä kuorrute fudgemassan päälle. Koristele heti strösseleillä ja lakuilla.

  6. Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 337 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Pavlova on täydellinen jälkiruoka, sillä sen täytteitä ja makumaailmaa on helppo varioida sesongin mukaan. Ja kananmunien keltuaiset, nekin hyödynnetään tällä kertaa täytteeseen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Pavlova

Ainekset

Marenkipohja
4
valkuaista
dl
erikoishienoa sokeria
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sitruunamehua
1
tl
maissitärkkelystä
Täyte
4
keltuaista
½
dl
(erikoishienoa) sokeria
2
rkl
sitruunamehua
2
dl
kuohukermaa
3
passiohedelmää
Koristeluun
sitruunamelissan lehtiä ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni (100-astetta kiertoilma, 120 astetta tasalämpö). Nosta halkaisijaltaan 25–30 cm:n kokoinen tarjoilualusta leivinpaperille ja piirrä paperiin alustan ääriviivat. Käännä leivinpaperi ympäri ja aseta pellille.
  2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset omiin metallikulhoihin. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa hetki jokaisen lisäyksen välissä. Kun kaikki sokeri on lisätty, vaahto on kiiltävää, ja siihen syntyy vatkaimista teräviä huippuja. Hiero nokaretta vaahtoa etusormen ja peukalon välissä. Jos vaahdossa tuntuu sokerikiteitä, jatka vatkaamista. Vatkaa lopuksi joukkoon valkoviinietikka, sitruunamehu ja maissitärkkelys.
  3. Nostele vaahto nuolijan avulla leivinpaperille ja levitä pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 25–30 cm:n kokoiseksi kiekoksi. Tee reunoista keskiosaa paksummat, jotta täytteelle muodostuu hieman kuppimainen tila. Älä tee pohjasta liian ohutta, ettei täyte kostuta sitä rikki. Kuivata marenkia uunissa 2 tuntia, kunnes se on pinnalta kuiva. Sammuta uuni, jätä luukku auki pikkulusikan avulla ja anna marengin jäähtyä rauhassa.
  4. Tee täyte vesihauteen avulla. Lisää pienen kattilan pohjalle noin 5 cm vettä ja kiehauta. Käännä keskilämmölle. Aseta teräskulho, jossa keltuaiset ovat, kattilan päälle niin, ettei kulhon pohja kosketa vettä. Kaada keltuaisten joukkoon sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisia ja sokeria, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. On tärkeää, että vatkaat reunoilta asti, etteivät keltuaiset kypsy kokkareiseksi. Nosta kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista hetki, kunnes seos on jäähtynyt. Vatkaa joukkoon sitruunamehu.

  5. Vatkaa kerma erillisessä kulhossa vaahdoksi. Kääntele keltuaisvaahdon joukkoon.

  6. Nosta marenkipohja varovasti tarjoiluastialle. Ei haittaa, jos se hieman hajoaa reunoilta, marenki saa olla rustiikkisen näköinen. Kaada täyte pohjalle. Lusikoi päälle passiohedelmää, raasta sitruunankuorta. Koristele sitruunamelissalla ja kukilla. Tarjoa heti.

  7. Kypsä marenkipohja säilyy esimerkiksi kylmässä uunissa kosteudelta suojassa ainakin seuraavaan päivään.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2862 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Valkosuklaata lisätään hippuina keksitaikinaan samoin kuin sen makeutta tasapainottavaa suolaa. Valmiit keksit koristellaan sulatetulla valkosuklaalla, pistaasipähkinärouheella sekä pienellä ripauksella vaaleanpunaista suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
28 kpl
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaa-pistaasikeksit

Ainekset

2
ps (à 70 g)
kuorittuja suolattomia pistaaseja
125
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
(himalajan)suolaa
2
dl
sokeria
2
rkl
hunajaa
1
kananmuna
1
ps (150 g)
valkosuklaahippuja

Työvaiheet

  1. Ota ½ dl pistaaseja sivuun. Jauha loput pähkinät tehosekoittimessa tahnaksi, noin 10 minuuttia sekoittimen tehosta riippuen.

  2. Kuutioi voi kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja sen väri on muuttunut kellanruskeaksi. Kaada voisula kulhoon ja anna jäähtyä 30 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

  4. Yhdistä jauhot, sooda ja suola toisessa kulhossa. Lisää sokeri voin joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella 2–3 minuuttia. Lisää hunaja ja muna, ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Siivilöi joukkoon jauhoseos muutamassa erässä välillä sekoittaen. Lisää lopuksi pistaasitahna ja 1 dl suklaahippuja. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Jaa taikina 28 osaan ja muotoile taikinapalat pieniksi kakkaroiksi pellille. Paina taikinapalat pyöreiksi, noin 2 cm:n paksuisiksi kekseiksi.

  5. Paista keksejä uunissa noin 8 minuuttia.

  6. Sulata loppu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kasta jäähtyneet keksit suklaassa ja ripottele pinnalle hieman suolaa ja rouhittuja pistaaseja.

Kommentit (0)