Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Pia Inberg

VilleGallen päivänä Satulinnan herkkupöytään kannettiin kirsikkainen juustokakku. Mauton jasso -biisin hengessä myös tämän kakun keskusta saa jäädä vähän hyllyväksi.

Vain elämää -keittokirja – suoraan Satulinnasta!

Nelosen Vain elämää -sarjassa paitsi lauletaan ja musisoidaan myös syödään hyvin. Ohjelman tähdet kokoontuvat kaksi kertaa päivässä aterialle, jonka menun päivän artisti on suunnitellut itse.

Virittäydy Vain elämää -tunnelmaan kokkaamalla samoja ruokia, joita Anssi Kela, Pave Maijanen, Virve Rosti, Sanni, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle nautiskelivat ohjelman kuvauksissa.

Vain elämää -reseptit suoraan Hirvensalmen Satulinnasta, olkaa hyvä!

Nauti lisää Satulinnan ihanista Vain elämää -hetkistä Ruutu.fi:ssä.

Ruokala.net: "Kun haluan palkita itseni, menen siiville ja ehkä yhdelle hiivalle", sanoo VilleGalle.

Soppa ja Nelonen ovat molemmat osa Sanomaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-juustokakku

Ainekset

Pohja
300
g
Digestive-keksejä
75
g
voita
Täyte
1/2
sitruuna
600
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
3
kananmunaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Päälle
1 1/2
dl
kirsikkahilloa

Työvaiheet

  1.  Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne tukevaan muovipussiin ja nuiji esimerkiksi kaulimella murusiksi. Sulata voi, ja sekoita se keksinmuruihin. Voitele irtopohjavuoka (noin 23 cm). Kaada muruseos vuokaan ja painele se tasaiseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin jähmettymään.
  3. Tee täyte. Raasta sitruunasta ohut keltainen kuorikerros ja purista mehu (käytä mieluiten luomusitruunaa). Vatkaa juusto, munat, sokerit, mehu ja kuoriraaste yhteen. Kaada seos keksipohjalle ja paista uunissa 50–60 minuuttia. Kakun keskusta saa jäädä hiukan hyllyväksi.
  4. Anna kakun jäähtyä, ja siirrä se kylmään vähintään neljäksi tunniksi ennen tarjoamista.
  5. Tarjoa kakku kirsikkahillon kera.

Lue myös: Syö kuin Satulinnassa – Soppa julkaisee neljännen Vain elämää -kauden parhaat reseptit!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Buffettiklassikko ja arkiherkku mokkapalat onnistuu myös ilman kovaa rasvaa. Tähän taikinaan käytetään rypsiöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
noin 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Minttumokkapalat

Ainekset

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl (noin 170 g)
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
2
tl
piparminttuaromia
5
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
Kuorrutus
5
dl (noin 250 g)
tomusokeria
rkl
kaakaojauhetta
noin 4
rkl
kuumaa kahvia
1
rkl
rypsiöljyä
2
tl
piparminttuaromia
Pinnalle
murskattuja polkagris-karkkeja tai nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Kääntele joukkoon öljy, rahka ja piparminttuaromi.
  4. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (koko 30 cm x 40 cm). Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohjalevy tuntuu keskeltä kokeiltaessa kimmoisalta. Anna jäähtyä.
  6. Jos viimeistelet pinnan polkagris-karkeilla, murskaa ne. Laita karkit kaksinkertaiseen pakastepussiin ja nuiji ne haluamasi kokoisiksi muruiksi leikkuulaudan päällä esimerkiksi perunanuijalla.
  7. Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää puolet kuumasta kahvista, öljy ja piparminttuaromi. Sekoita ja lisää kahvia, kunnes kuorrutus on paksua mutta helposti sekoittuvaa.
  8. Levitä kuorrutus ripein liikkein pohjalevyn päälle (kuorrutusta tulee ohjeella vain ohut kerros ja se jähmettyy nopeasti). Viimeistele polkagris-murskalla tai nonparelleilla.

Vinkki: Karkeaksi rouhitut polkagris-karkit ovat kovia sattumia mokkapalojen päällä. Ne kuitenkin pehmenevät parissa tunnissa imaistessaan kuorrutuksen kosteutta.

Kommentit (2)

Mimi21

Osa työvaiheista puuttuu ja osa vaiheista on ohjeessa tuplana?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos huomiosta, reseptiä on nyt korjattu!

Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Oliiviöljyllä leivotussa kakussa lumoavat kevyesti karamellisoitunut pinta ja pehmeä, sitruunainen sisus. Kakun makuun vaikuttaa, kuinka voimakkaan öljyn valitsee. Helppo taikina valmistuu sekoittamalla.

Oliiviöljykakun makuun voi vaikuttaa sillä, kuinka voimakasaromisen öljyn valitsee. Ensimmäiseen kokeiluun varmin valinta on öljy, jonka pakkauksessa mieto maku on mainittu erikseen. Myöhemmin kakkuun voi kokeilla myös neitsytoliiviöljyä.

Oliiviöljykakusta on olemassa useita erityyppisiä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
10 min + 35 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Oliiviöljy-sitruunakakku

Ainekset

2
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
½
tl
suolaa
dl
mietoa oliiviöljyä
dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2 %)
½
dl
sitruunamehua
2
tl
hienoksi raastettua sitruunankuorta
1
kananmuna
Vuokaan
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
mantelijauhetta
Pinnalle
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat oliiviöljyllä ja jauhota ne mantelijauheella.
  2. Sekoita sokeri, jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa keskenään.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa öljy, jogurtti, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä kananmuna kierrevatkaimella sekaisin. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, kunnes kakun pinta on paahtunut kevyesti.
  5. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Financier on klassinen ranskalainen mantelileivos, jota näkee erilaisina versioina ravintoloiden jälkiruokalistoilla. Paahdettu manteli ja ruskistettu voi tuovat financieriin syvyyttä ja umamimaisen täyteläisiä vivahteita. Hapokkaat herukat ja suolalla maustettu makea kinuski täydentävät...

Ravintolatyylisessä jälkiruuassa maistuvat kirpeän, makean ja suolaisen liitto sekä umamisen paahteiset mantelit.

Tällä kertaa financier paistetaan kakuksi, jonka voi murentaa jälkiruokakulhoihin. Taikinaan käytetään vain kananmunien valkuaiset, mikä keventää ja kuohkeuttaa kakun...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herukkafinancier ja suolakinuski

Ainekset

Pohja
150
g
voita
5
kananmunanvalkuaista
100
g (2 dl)
mantelijauhoja
½
dl
mantelilastuja tai -rouhetta
2
dl
tomusokeria
1
dl
vehnäjauhoja
Herukat
2
dl
herukoita (tuoreita tai pakaste)
2
rkl
sitruunamelissaöljyä (ohje alla)
Suolakinuski
50
g
voita
¾
dl
ruokokidesokeria
½
dl
kuohukermaa
ripaus
sormisuolaa
Lisäksi
2
tl
voita vuokaan
mantelilastuja paahdettuna, syötäviä kukkia ja sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Voitele uunivuoka (noin 20 cm x 30 cm) voilla.
  2. Sulata pohjaan tuleva voi kattilassa ja ruskista, kunnes tuoksu on hieman pähkinäinen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 15 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon ja vispaa kevyeksi vaahdoksi. Paahda mantelijauhoa ja -lastuja kuumassa kuivassa paistinpannussa, kunnes mantelin väri on paahteinen, mutta varo, ettei manteli tummu liikaa. Laita tomusokeri ja vehnäjauhot kulhoon ja lisää manteliseos. Sekoita ruskistettu voi ja valkuaisvaahto joukkoon.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä tikulla: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä.
  6. Sulata marjat ja mausta ne sitruunamelissaöljyllä (ohje alla).
  7. Tee suolakinuski. Kuumenna voita ja ruokokidesokeria kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes voi ja sokeri ovat kunnolla sulaneet. Sekoita vispilällä tasaiseksi ja lisää kuohukerma. Mausta sormisuolalla.
  8. Murra kakusta paloja jälkiruokalautasille. Lusikoi herukat ja kinuski päälle. Koristele annokset paahdetuilla mantelilastuilla, syötävillä kukilla ja sitruunamelissalla.

Sitruunamelissaöljy

Ainekset

1
ruukku
sitruunamelissaa
3
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Työvaiheet

  1. Soseuta sitruunamelissaa ja öljyä tehosekoittimessa täydellä teholla 4–6 minuuttia tai käytä sauvasekoitinta.
  2. Siivilöi öljy ja sulje rasiaan. Öljy säilyy jääkaapissa viikkoja.

Kommentit (1)

Vierailija

Tämä on kerrassaan hyvä jälkkäri, menee suosikkilistalle :)

Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Klassiset mokkapalat maistuvat vaihteeksi jäätelökakun muodossa. Älä unohda nonparelleja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 h + taikinalevyn (ja vuoan) jäähdytys + pakastukset 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mokkapalajäätelökakku

Ainekset

125
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
maitoa
Kuorrutus
75
g
voita
4
dl
tomusokeria
½
dl
vahvaa kahvia
2
rkl
kaakaojauhetta
Lisäksi
2
l
suklaajäätelöä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa iso uunivuoka (noin 25 cm x 35 cm) leivinpaperilla.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

  3. Levitä taikina vuoan pohjalle. Paista noin 15 minuuttia. Nosta pohja vuoasta ja anna jäähtyä. Anna myös vuoan jäähtyä.

  4. Leikkaa suklaajäätelöpaketit noin 10 osaan. Täytä vuoka paloilla. Tasoita pinta. Nosta jäähtynyt kakkulevy jäätelökerroksen päälle. Laita takaisin pakastimeen noin 30 minuutiksi.

  5. Tee kuorrutus. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista, älä anna kiehahtaa. Siirrä levyltä ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes kuorrute paksuuntuu.

  6. Ota vuoka pakastimesta ja levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Siirrä vielä noin 15 minuutiksi pakastimeen, jotta kuorrute jähmettyy.

Kommentit (0)