Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Pia Inberg

VilleGallen päivänä Satulinnan herkkupöytään kannettiin kirsikkainen juustokakku. Mauton jasso -biisin hengessä myös tämän kakun keskusta saa jäädä vähän hyllyväksi.

Vain elämää -keittokirja – suoraan Satulinnasta!

Nelosen Vain elämää -sarjassa paitsi lauletaan ja musisoidaan myös syödään hyvin. Ohjelman tähdet kokoontuvat kaksi kertaa päivässä aterialle, jonka menun päivän artisti on suunnitellut itse.

Virittäydy Vain elämää -tunnelmaan kokkaamalla samoja ruokia, joita Anssi Kela, Pave Maijanen, Virve Rosti, Sanni, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle nautiskelivat ohjelman kuvauksissa.

Vain elämää -reseptit suoraan Hirvensalmen Satulinnasta, olkaa hyvä!

Nauti lisää Satulinnan ihanista Vain elämää -hetkistä Ruutu.fi:ssä.

Ruokala.net: "Kun haluan palkita itseni, menen siiville ja ehkä yhdelle hiivalle", sanoo VilleGalle.

Soppa ja Nelonen ovat molemmat osa Sanomaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-juustokakku

Ainekset

Pohja
300
g
Digestive-keksejä
75
g
voita
Täyte
1/2
sitruuna
600
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
3
kananmunaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Päälle
1 1/2
dl
kirsikkahilloa

Työvaiheet

  1.  Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne tukevaan muovipussiin ja nuiji esimerkiksi kaulimella murusiksi. Sulata voi, ja sekoita se keksinmuruihin. Voitele irtopohjavuoka (noin 23 cm). Kaada muruseos vuokaan ja painele se tasaiseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin jähmettymään.
  3. Tee täyte. Raasta sitruunasta ohut keltainen kuorikerros ja purista mehu (käytä mieluiten luomusitruunaa). Vatkaa juusto, munat, sokerit, mehu ja kuoriraaste yhteen. Kaada seos keksipohjalle ja paista uunissa 50–60 minuuttia. Kakun keskusta saa jäädä hiukan hyllyväksi.
  4. Anna kakun jäähtyä, ja siirrä se kylmään vähintään neljäksi tunniksi ennen tarjoamista.
  5. Tarjoa kakku kirsikkahillon kera.

Lue myös: Syö kuin Satulinnassa – Soppa julkaisee neljännen Vain elämää -kauden parhaat reseptit!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Juuston mehevöittämä piiras keikkuu kutkuttavasti makean ja suolaisen rajamailla. Rosmariini antaa taikinalle mielenkiintoisen makuvivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton vadelma-nektariinigalette

Ainekset

dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
125
g
voita
1
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
pallo (125 g)
mozzarellaa
2
nektariinia
2
dl
tuoreita vadelmia
½
dl
hillosokeria
LISÄKSI
gluteenitonta jauhoseosta leivontaan
1
kananmuna
2–3
dl
tuoreita vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna rosmariini. Nypi voi ja rosmariini kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kauli taikina jauhoseosta apuna käyttäen noin ½ cm:n paksuiseksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  4. Notkista ricotta ja sekoita joukkoon sokerit. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi taikinalevylle niin, että reunoista jää noin 3 cm tyhjää. Valuta mozzarella ja revi se ohuiksi suikaleiksi ricottajuuston päälle.

  5. Halkaise nektariinit, poista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Sekoita hillosokeri viipaleiden joukkoon. Lisää vadelmat ja kääntele varoen niin että vadelmat pysyvät ehjinä. Levitä nektariiniviipaleet ja vadelmat juustojen päälle. Käännä galetten reunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  6. Lado lämpimän galetten pinnalle tuoreita vadelmia ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 390 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämän kakun juju on pehmentää omenakuutioita pikaisesti mausteiden kanssa ennen taikinaan lisäämistä. Näin omena imee itseensä makuja kanelista, neilikasta ja kardemummasta, mutta jää kakkuun ihaniksi sattumiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kinuskikakku

Ainekset

4
dl
omenakuutioita
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
kanelia
½
tl
jauhettua neilikkaa
½
tl
jauhettua kardemummaa
200
g
sulatettua voita
3
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
2
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl (150 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
Vuoan voiteluun
1–2
tl
voita
Kanelikinuski
2
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
2
tl
kanelia
Koristeeksi
kuivattuja omenaviipaleita, pekaanipähkinää ja mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Voitele pinnoitettu torvikakkuvuoka voilla.
  2. Pese omenat, poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita mikronkestävään kulhoon omenakuutiot, vaniljasokeri, kaneli, neilikka ja kardemumma. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Sekoita kulhossa voisula, kananmunat, kuohukerma, sokeri ja fariinisokeri. Lisää jäähtyneet omenakuutiot. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe, ja lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Kaada taikina kakkuvuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla 55–60 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta tarjoilulautaselle vasta, kun vuoka on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
  5. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia niin, että seos hiljalleen porisee. Lisää voinokare ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kaada kanelikinuskia jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi kuivatuilla omenaviipaleilla, rouhitulla pekaanipähkinällä ja mantelilastuilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 390 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalaisesta klassikosta tarte tatinista eli ylösalaisin kiepautetusta omenapaistoksesta on varmasti satoja versioita. Tässä versiossa omena yhdistyy rommin ja vaniljan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rommilla maustettu tarte tatin

Ainekset

Taikina
3
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
tomusokeria
75
g
kylmää voita
2
rkl
ranskankermaa
Täyte
500
g
kiinteitä ja hapahkoja omenoita
3
rkl
rommia
1
tl
vaniljauutetta
2
dl
sokeria
125
g
voita

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon. Sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella tai monitoimikoneella, kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  2. Pese omenat, poista siemenkodat. Leikkaa omenat neljään osaan lohkoiksi ja lohkot halutessasi viipaleiksi. Sekoita kulhossa rommi ja vaniljauute.
  3. Mittaa sokeri uunin kestävälle paistinpannulle (halkaisija 22 cm). Nosta pannu liedelle, kuumenna ja anna sokerin sulaa. Kääntele pannua sulatuksen aikana. Kun sokeri on muuttunut kullanruskeaksi, nosta pannu liedeltä. Lisää joukkoon voikuutiot ja rommiliemi. Sekoita voimakkaasti, jotta liemestä tulee tasaista.
  4. Aseta omenalohkot pannulle kupera puoli pannua vasten.
  5. Kauli taikina pannun kokoiseksi ja nosta kaulimen avulla omenalohkojen päälle. Painele taikina tiiviisti omenoiden ja reunojen väliin.
  6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes taikina on hieman ruskistunut ja kypsä.
  7. Kumoa torttu lämpimänä: aseta tarjoilulautanen pannun päälle kanneksi ja kiepauta torttu ylösalaisin lautaselle.
  8. Tarjoa piirakan kanssa vaniljajäätelöä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Baskimaan juustokakku on jälkiruokaklassikko, joka on pelkkää pehmeää täytettä ilman pohjaa. Punaviinissä haudutetut mustaherukat täydentävät hyvin perinteistä reseptiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min + kypsennys 3–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Baskimaan poltettu juustokakku ja punaviinissä haudutetut mustaherukat

Ainekset

1
kg
tuorejuustoa (rasvaa vähintään 20 %)
dl (400 g)
sokeria
7
kananmunaa (M-koko)
1
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
kuohukermaa
PUNAVIINISSÄ HAUDUTETUT MUSTAHERUKAT
500
g
mustaherukoita
3
dl
täyteläistä punaviiniä
2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 210 asteeseen. Vuoraa iso (Ø 28 cm) irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla niin, että se ulottuu ylös reunoille saakka.

  2. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat hyvin kulhossa. Huoneenlämpöisen tuorejuuston käsittely onnistuu helpommin kuin jääkaappikylmän. Lisää jauhot ja sekoita jälleen kunnolla, jotta saat ainekset tasaisesti sekaisin, vältä kuitenkin turhaa vatkaamista. Lopuksi lisää kerma ja sekoita vielä kerran. Kaada seos vuokaan.

  3. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Laita uuni pois päältä, mutta jätä kakku vielä uuniin. Avaa uunin luukku varovasti puoliksi auki ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 2–3 tuntia, kunnes uuni ja kakku ovat saavuttaneet huoneenlämmön. (Kakku lässähtää, jos otat sen ulos uunista kuumana.)

  4. Valmistele mustaherukat kakun kypsyessä. Puhdista marjat huolellisesti. Laita ne kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna punaviini ja sokeri pienessä kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada mustaherukoiden päälle. Anna jäähtyä.

  5. Lusikoi jokaisen kakkupalan päälle mustaherukoita liemineen.

Vinkki Kakun kohoamisen vuoksi vuoka kannattaa vuorata kauttaaltaan leivinpaperilla. Helpoiten saat paperin vuokaan niin, että kastelet ensin vuokaa hieman, sillä kosteus saa paperin liimautumaan reunoihin. Sitten rypistä leivinpaperi, oio se uudelleen ja painele vuokaan.

Kommentit (0)