Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1849 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolemainen

Täyteläisten makujen ystäville! Pieni pippurin polte korostaa kakun mehevää marjaisuutta.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys ja jäähdytys 50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kirsikkainen suklaa-mustapippurikakku

Ainekset

200
g
voita
200
g
tummaa suklaata
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
3/4
tl
mustapippuria myllystä
Suklaakastike
50
g
tummaa suklaata
2
rkl
kuohukermaa
1
tl
balsamietikkaa
Mascarpone-vaahto
2
dl
vispikermaa
250
g
mascarpone-juustoa
1/2
dl
tomusokeria
Lisäksi
1/2
l
kirsikoita
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Valmista kakku. Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi kulhossa. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Sekoita voi-suklaasula ja kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon.
  3. Kaada ja tasoita taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja kumoakakku.
  5. Valmista suklaakastike. Rouhi suklaa ja sulata se kerman kanssa miedolla lämmöllä liedellä tai mikrossa. Mausta balsamietikalla.
  6. Valmista mascarpone-vaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri.
  7. Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Levitä kakun päälle mascarpone-vaahto, suklaakastike ja kirsikat. Rouhi pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1849 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kapellimestari Hannun Linnun jumalaisessa luottojälkiruuassa maistuvat tyrni ja italialainen katkero.

Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + pakastaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rosmariini-tyrnisemifreddo

Ainekset

8
kananmunankeltuaista
dl
sokeria
dl
tyrnimehua (makeuttamaton)
¾
dl
katkeroa (esim. Averna)
tyrnisiirappi
dl
sokeria
dl
vettä
2
rkl
tyrnimehua
Marenki
2
kananmunanvalkuaista
¼
tl
suolaa
1
dl
sokeria
Kermavaahto
3
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
Lisäksi
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna

Työvaiheet

 

  1. Kuumenna keltuaisia, sokeria, tyrnimehua ja katkeroa vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee vaahtomaiseksi. Anna jäähtyä.
  2. Kuumenna tyrnisiirapin aineksia kattilassa, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä.
  3. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
  4. Vaahdota kerma ja lisää sokeri.Sekoita tyrnikiisseli, siirappi ja kermavaahto keskenään varovasti. Kääntele marenki joukkoon. Hienonna rosmariini ja lisää se seokseen. Kaada seos vuokaan (vet. 1½ l) ja pakasta yön yli. Kumoa ja koristele.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1849 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1849 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1849 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkulliset välipalapallot syntyvät alle vartissa - melkein pelkällä pyörittelyn vaivalla.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-mantelipallot

Ainekset

dl
mantelirouhetta
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kookoshiutaleita
2
limetin kuori raastettuna
2
rkl
hunajaa
päälle
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita mantelirouhe, maapähkinävoi ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  2. Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuori-osa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja hunaja palloseokseen.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)