Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Nyt ei säästellä! Piirakassa on herkkuja kolmessa kerroksessa: pohjalla suklaista murotaikinaa, välissä suklaa-kermatäytettä ja päällysteenä vielä pistaasi-granaattiomenapilkutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kolmen kerroksen suklaapiiras

Ainekset

125
g
voita
1 1/2
dl
tomusokeria
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
raastettua sitruunankuorta
Täyte
200
g
tummaa suklaata
1 1/2
dl
kuohukermaa
50
g
voita
3
rkl
tomusokeria
Päälle
1
granaattiomena
3
rkl
rouhittuja pistaasipähkinöitä
1
dl
pensasmustikoita tai kotimaisia vadelmia
(syötäviä kukan terälehtiä)

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Leikkaa voi kuutioiksi. Pane pohjan ainekset kulhoon. Pyöräytä taikinaksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Muotoile taikinasta pallo, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja nosta painoksi kuivattuja herneitä. Ne estävät reunoja valahtamasta paistamisen aikana. Paista piirakkaa 10 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen ja jatka paistamista noin 5 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Tee täyte. Rouhi suklaa. Mittaa täyteaineet kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Sekoita tiheään. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Kaada täyte kypsälle piirakkapohjalle.
  5. Irrota granaattiomenasta siemenet. Ripottele ne ja pistaasipähkinät piirakalle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  6. Viimeistele piirakka marjoilla ja halutessasi kukan terälehdillä. Tarjoa sellaisenaa, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Kommentit (2)

Pauliina Jokiperä
Seuraa 
Liittynyt26.2.2015

Piirakasta tulee todella hyvä myös gluteenittomana. Vehnäjauhojen tilalle 1,5 dl mantelijauhetta ja 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hyvä vinkki! Kiitos Pauliina :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.