Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 92 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Nyt ei säästellä! Piirakassa on herkkuja kolmessa kerroksessa: pohjalla suklaista murotaikinaa, välissä suklaa-kermatäytettä ja päällysteenä vielä pistaasi-granaattiomenapilkutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kolmen kerroksen suklaapiiras

Ainekset

125
g
voita
1 1/2
dl
tomusokeria
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
raastettua sitruunankuorta
Täyte
200
g
tummaa suklaata
1 1/2
dl
kuohukermaa
50
g
voita
3
rkl
tomusokeria
Päälle
1
granaattiomena
3
rkl
rouhittuja pistaasipähkinöitä
1
dl
pensasmustikoita tai kotimaisia vadelmia
(syötäviä kukan terälehtiä)

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Leikkaa voi kuutioiksi. Pane pohjan ainekset kulhoon. Pyöräytä taikinaksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Muotoile taikinasta pallo, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja nosta painoksi kuivattuja herneitä. Ne estävät reunoja valahtamasta paistamisen aikana. Paista piirakkaa 10 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen ja jatka paistamista noin 5 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Tee täyte. Rouhi suklaa. Mittaa täyteaineet kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Sekoita tiheään. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Kaada täyte kypsälle piirakkapohjalle.
  5. Irrota granaattiomenasta siemenet. Ripottele ne ja pistaasipähkinät piirakalle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  6. Viimeistele piirakka marjoilla ja halutessasi kukan terälehdillä. Tarjoa sellaisenaa, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Kommentit (2)

Pauliina Jokiperä
Seuraa 
Liittynyt26.2.2015

Piirakasta tulee todella hyvä myös gluteenittomana. Vehnäjauhojen tilalle 1,5 dl mantelijauhetta ja 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hyvä vinkki! Kiitos Pauliina :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (8 annosta)
Mustikkapiirakan pohja

100 g
voita
¾ dl
sokeria
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
Mustikkapiirakan täyte

200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
muna
¾ dl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)