Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Nyt ei säästellä! Piirakassa on herkkuja kolmessa kerroksessa: pohjalla suklaista murotaikinaa, välissä suklaa-kermatäytettä ja päällysteenä vielä pistaasi-granaattiomenapilkutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kolmen kerroksen suklaapiiras

Ainekset

125
g
voita
1 1/2
dl
tomusokeria
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
raastettua sitruunankuorta
Täyte
200
g
tummaa suklaata
1 1/2
dl
kuohukermaa
50
g
voita
3
rkl
tomusokeria
Päälle
1
granaattiomena
3
rkl
rouhittuja pistaasipähkinöitä
1
dl
pensasmustikoita tai kotimaisia vadelmia
(syötäviä kukan terälehtiä)

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Leikkaa voi kuutioiksi. Pane pohjan ainekset kulhoon. Pyöräytä taikinaksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Muotoile taikinasta pallo, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja nosta painoksi kuivattuja herneitä. Ne estävät reunoja valahtamasta paistamisen aikana. Paista piirakkaa 10 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen ja jatka paistamista noin 5 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Tee täyte. Rouhi suklaa. Mittaa täyteaineet kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Sekoita tiheään. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Kaada täyte kypsälle piirakkapohjalle.
  5. Irrota granaattiomenasta siemenet. Ripottele ne ja pistaasipähkinät piirakalle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  6. Viimeistele piirakka marjoilla ja halutessasi kukan terälehdillä. Tarjoa sellaisenaa, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Kommentit (2)

Pauliina Jokiperä
Seuraa 
Liittynyt26.2.2015

Piirakasta tulee todella hyvä myös gluteenittomana. Vehnäjauhojen tilalle 1,5 dl mantelijauhetta ja 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hyvä vinkki! Kiitos Pauliina :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.