Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2294 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Voiko kakku, jossa on 650 grammaa tummaa suklaata ja tuoreita vadelmia, maistua muulta kuin järjettömän hyvältä? Kakusta riittää ainakin 20 vieraalle ja sen voi nostaa tarjolle suoraan jääkaapista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 annosta
Valmistusaika
1 t 15 min + 6 t
Vaikeustaso
Vaikea

Kuuden kerroksen vadelmakakku

Ainekset

Kakkupohja
400
g
tummaa suklaata (yli 60 %)
400
g
voita
8
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Vadelmapyree
600
g
/1 1/4 l vadelmia
2
dl
tomusokeria
Lisäksi täytteeseen
8
dl
vispikermaa
3
dl
rahkaa
1 ½
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Kostutusliemi
½
dl
tummaa rommia
1–1 ½
dl
vettä
n. 1
rkl
muscovadosokeria
Suklaaganache
250
g
tummaa suklaata
1 ¾
kermaa
2
rkl
voita
Lisäksi
tuoreita marjoja

Työvaiheet

 

  1. Voitele ja jauhota 2 irtopohjavuokaa (Ø 22 cm). Voit myös paistaa kakkupohjat 2 erässä. LAita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Tee kakkupohja. Paloittele suklaa ja voi kulhoon tai kattilaan ja sulata mikroaaltouunissa tai liedellä. Sekoita suklaa ja voi sileäksi ja anna jäähtyä.
  3. Vaahdota munat ja sokerit isossa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele seos hellävaroin muna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi jäähtynyt suklaaseos taikinaan.
  4. Jaa taikina vuokiin. Paista kakkuja uunin alatasossa 50–60 minuuttia. Ota kakut uunista ja anna jäähtyä vuoissa sen aikaa, että voit tarttua käsin vuokaan. Kumoa kakut lautasen avulla ritilälle jäähtymään.
  5. Tee täyte kakun kypsyessä. Valmista ensin pyree soseuttamalla vadelmat ja tomusokeri sauvasekoittimella. Paseeraa sose siivilän läpi kulhoon lusikan avulla.
  6. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Lisää rahka ja sokerit. Sekoita pyree vaahtoon ja nosta täyte jääkaappiin odottamaan.
  7. Sekoita rommi ja vesi kulhossa. Lisää muscovadosokeria maun mukaan.
  8. Kokoa kakku. Leikkaa jäähtyneiden kakkujen päälipinnat suoriksi sahalaitaisella veitsellä. Leikkaa kakkupohjat 3 kerrokseen. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta se rommiliemellä tasaisesti, esimerkiksi pullasudin avulla. Levitä vadelmavaahtoa reilun 1,5 cm:n paksuiseksi kerrokseksi levyn päälle. Jätä reunoille 1 cm tilaa, sillä kakun paino työntää täytteen reunalle. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja paina sitä kevyesti. Kokoa muut kerrokset samalla lailla. Levitä loppu vaahto kakun päälle ja reunoille. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun valmistat ganachen.
  9. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 10 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu.
  10. Valuta ganache kakun päälle. Levitä kuorrutusta keskeltä reunoja kohti, niin että se pääsee valumaan reunojen yli.
  11. Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään 5 tuntia ennen tarjoamista. Jos annat kakun maustua seuraavaan päivään, kuorruta kakun pinta vadelmavaahdolla ja ganachella vasta tarjoilupäivänä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2294 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yltäkylläisen omenasyksyn muhkeaan piirakkaan uppoaa yhdeksän omenaa ja koko purkki sosetta. Lisäksi piirakka on naurettavan helppo valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9–12
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toffee-omenapiirakka

Ainekset

9
(n. 700 g)
kotimaista omenaa
25
toffeemakeista (esim. Alku-toffee)
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
jauhettua inkivääriä
tl
ruokasoodaa
1
tl
kanelia
dl
ruokosokeria
¾
dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
dl
rypsiöljyä
1
prk (360 g, 3 dl)
sokeroimatonta omenasosetta
Vuoan voiteluun
öljyä tai voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 30 cm x 20 cm).

  2. Leikkaa omenoista hatut koristelua varten. Leikkaa loput omenat 1–2 cm:n kuutioiksi. Omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele toffeet muutamaan palaan.

  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon. Vatkaa öljy ja omenasose puuhaarukalla tai kierrevatkaimella munien joukkoon.

  4. Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin. Lisää omenakuutiot ja 2/3 toffeepaloista. Sekoita, mutta älä vatkaa.

  5. Kaada taikina vuokaan. Asettele omenahatut päälle ja painele loput toffeet taikinan pintaan.

  6. Paista uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Tarjoa piirakka ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Leivo kypsät ja mehevät banaanit kakuksi! Vaivaton banaanikakku saa potkua inkivääristä ja mehevyyttä jugurttikuorrutteesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-inkiväärikakku

Ainekset

100
g
voita
2
dl
fariinisokeria
2
munaa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
tl
soodaa
2
kypsää banaania
dl
turkkilaista jugurttia
¾
dl
kandeerattua inkivääriä tai 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1–2
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
tomusokeria
(sokeroituja inkivääripaloja)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin kaneli, kardemumma ja sooda. Sekoita jauhot vaahtoon.
  4. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää banaanit, jugurtti ja suurin osa kandeeratuista inkivääreistä taikinaan. Jos raastat tuoretta inkivääriä, lisää koko määrä taikinaan. Sekoita taikina ja levitä se vuokaan.
  5. Paista kakkua noin 30 minuuttia, kunnes se on mehevän kypsä.
  6. Kuorruta jäähtynyt kakku. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jugurtti ja sokeri. Levitä kakulle. Koristele halutessasi inkivääripaloilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Helppoa kuin mokkapalojen tekeminen: pohja-ainekset vain sekoitetaan nopeasti. Kuorrutuksessa maistuu tutusti kahvi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Mokkapalakakku

Ainekset

Pohja: (tee näitä pohjia yhteensä kaksi)
1
dl
rypsiöljyä
2
kananmunaa
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
½
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
1
dl
maitoa
Väliin
noin ¾
dl
vähäsokerista löysää aprikoosihilloa
150
g
maitosuklaata
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
Kuorrute
½
dl
kuumaa vettä
25
g
voita
1
rkl
pikakahvijauhetta
2
rkl
kaakaojauhetta
noin 3½
dl
tomusokeria
Koristeluun
pyöreitä karkkeja tai nonparelleja

Työvaiheet

  1. Kakkuun tarvitaan kaksi pyöreää pohjaa. Jos sinulla on kaksi samanlaista vuokaa, joiden halkaisija on noin 20 cm, voit tehdä pohjat yhtä aikaa. Jos omistat vain yhden vuoan, tee kaksi pohjaa peräkkäin. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, sivele vuoan reunat öljyllä.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  3. Sekoita kulhossa 1 dl öljyä, 2 munaa ja 1¼ dl sokeria kevyesti vispilällä. Mittaa toiseen kulhoon 2 dl vehnäjauhoja, 2 rkl kaakaojauhetta, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja suola. Sekoita.
  4. Lisää öljy-kananmuna-sokeri­seokseen vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vatkaa pitkään, jotta seokseen ei tule sitkoa.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 16–18 minuuttia. (Pohja saa jäädä hieman kosteaksi.) Anna hetki jäähtyä vuoassa, ota pohja sitten vuoasta leivinpapereineen työlaudalle jäähtymään. Peitä foliolla.
  6. Tee toinen pohja täsmälleen samalla tavalla ja nosta sekin pöydälle jäähtymään folion alle.
  7. Tee sillä välin täyte. Pilko suklaa mikroaaltouunin kestävään kulhoon. Sulata suklaata mikrossa 10–20 sekuntia, sekoita. Jatka, kunnes suklaa on sulanut.
  8. Kun suklaa on hieman jäähtynyt, lisää joukkoon tuorejuusto, vatkaa hetki sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon myös tomusokeri. Laita täyte pursotinpussiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  9. Kun pohjat ovat jäähtyneet lähes huoneenlämpöisiksi, jaa hillo pohjille niin, että se tulee pohjimmaisen levyn yläpinnalle ja ylemmän levyn alapinnalle. Jätä taas jäähtymään: samalla hillo imeytyy pohjiin hyvin.
  10. Kun pohjat ovat huoneenlämpöisiä, voit täyttää kakun. Vuoraa vuoka, jossa teit pohjat, kelmulla (tai reunat kookkaalla leivinpaperisuikaleella) ja laita vuokaan leivinpaperipyörylä. Nosta kakkupohja vuokaan hillopinta ylöspäin. Pursota tai levitä pohjan päälle maitosuklaatäyte. Nosta toinen kakkupohja päälle niin, että hillopinta jää maitosuklaatäytettä vasten. Suojaa vuoka kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  11. Tee kuorrutus vasta vähän ennen tarjoilua. Ota kakku vuoasta, siisti reunat veitsellä. Kuumenna vesi, sekoita joukkoon muut aineet. Anna hieman jäähtyä, sillä silloin saat kuorrutteen pysymään kakun pinnalla, eikä se valu holtittomasti. Jos kuorrutus jäähtyy liikaa, lämmitä sitä hetki.
  12. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. (Jos kuorrutus tuntuu vielä valuvan liikaa, laita kakku nopeasti hetkeksi jääkaappiin, jotta pinta jähmettyy. Jatka kuorruttamista hetken päästä uudestaan.) Tee tarkoituksella muutama herkullinen valumakohta. Koristele karkeilla tai nonparelleilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Mehevän suklaakakun yllättävä salaisuus? Purkillinen papuja. Helppo gluteeniton kakku on vartissa valmis uuniin.

Pavut antavat niin mehevän rakenteen, että tämä herkku muistuttaa mutakakkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 25 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Mustapapu-suklaakakku

Ainekset

100
g
tummaa suklaata (maidotonta)
1
prk (230 g)
kypsiä mustapapuja
3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
½
dl
kahvia (huoneenlämpöisenä)
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Työvaiheet

  1. Rouhi suklaa karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
  2. Huuhdo pavut juoksevan veden alla siivilässä. Valuta ja kumoa pavut monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä sekaisin suklaan kanssa.
  3. Lisää samaan kulhoon munat, sokerit, maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Mittaa päälle vasta keitetty, huoneenlämpöinen kahvi ja rypsiöljy. Sekoita tasainen taikina.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja sipaise reunat öljyllä. Valuta taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin siirrät sen vadille.
  5. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi maidottoman ja gluteenittoman kauravaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Voit tehdä kakun myös hienontamalla pavut sauvasekoittimella. Sekoita suklaarouhe, munat, kuivat aineet, kahvi ja öljy vatkaimella joukkoon.

Kommentit (0)