Ravintola Postresin klassikkojälkiruoka tarte Tatin syntyy helposti kotonakin, vain viidestä raaka-aineesta.
Postresin tarte Tatinin ohjeen antoi meille keittiömestari Samuli Wirgentius.
- Täydellinen Tatin on monen asian summa: hapokkaan ja makean, pehmeän ja makean, kuuman ja kylmän, Wirgentius kertoo.
Michelin-ravintola Postres sulki juuri ovensa, ja nyt ravintolan tiloissa, Helsingin Etelä-Esplanadilla toimii samaan omistukseen kuuluva ravintola Pompier ESPA. Pompier säilytti Postresin tarte Tatinin listallaan, sillä annos on todellinen hitti.
Postresin aito alkuperäinen tarte Tatin kypsennetään pienessä kattilassa yhdelle hengelle kerrallaan, jolloin tortusta tulee kaunis, linnunpesän muotoinen. Tämä resepti tehdään isoon pannuun, josta riittää neljälle herkuttelijalle.
Lämmin kinuskikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda sokeria teräskattilassa täydellä teholla, kunnes se sulaa ja ruskistuu.
- Lisää kerma varovasti joukkoon ja sekoita. Anna poreilla matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Anna kinuskin jäähtyä hieman.