Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ranskalainen pannari eli clafoutis on simppeli jälkiruoka, jonka voi tarjota sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 minuuttia + paisto 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-clafoutis

Ainekset

500
g
luumuja
1 1/2
dl
ranskankermaa
1
dl
maitoa
3
munaa
1
dl
ruokosokeria
1
dl
jauhoja
1/2
tl
suolaa
1
vaniljatanko
KORISTELUUN
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa luumu puoliksi kiven ympäriltä ja irrota kivi. Jos luumut ovat isoja, leikkaa ne vielä lohkoiksi.
  2. Vuoraa pyöreä uunivuoka paperilla. Riko munat kulhoon. Sekoita muniin kulhossa ranskankerma, maito, sokeri, jauhot ja suola. Puolita vaniljatanko ja rapsuta siitä siemenet. Sekoita taikinan joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan ja asettele luumut taisesti taikinan päälle. Paista uunissa 35 minuuttia eli kunnes taikina on hyytynyt ja reunat ovat ruskistuneet kauniisti. Koristele jäähtynyt pannari tomusokerilla.

Kommentit (1)

Väkisten syöty

Ehdottomasti tarvitsee sen vaniljakastikkeen, ilman sitä ehkä liian karvas. Omasta pihasta otetut makeat luumut eivät olleet edukseen tässä pannarissa, maku muuttui yllättävän paljon. Ennemmin tekisin vaikka mansikasta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Nämä lusikkaleivät sulavat suussa ja ovat helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 45 - 50
Valmistusaika
n. 1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suussa sulavat lusikkaleivät

Ainekset

350
g
voita
1,76
dl
sokeria
7,7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa tai tav. suolaa 1/4 tl
vadelmamarmeladia tai muuta hilloa.

Työvaiheet

Laita uuni 175 asteeseen. Vatkaa, mikrossa vähän sulatettu voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voisokeriseokseen, tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopealusikat. Ota lusikkaan taikinaa, älä painele sitä liikaa ja anna jäädä aika kukkuraiseksi taikina lusikan keskelle. Ota sitten lusikasta niin, että saat hyvin leivinpaperin päälle lusikan sileä puoli ylöspäin, jätä yksi sentti väliä. Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmästä taikinasta on helppoa muotoilla lusikkaleivän puolikkaat. Paista 175 asteessa noin 12 - 14 minuuttia, älä päästä palamaan, jos alkavat tummua ota heti pois uunista ja vedä leivinpaperin avulla pois pelliltä. Mieluummin saavat jäädä vähän vaaleiksi. Kun lusikkaleivän puolikkaat ovat vähän jäähtyneet, voitele toinen puolikas hipaisemalla hillolla. Pyöritä lopuksi hienossa kidesokerissa. Muista ottaa ajoissa lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, osan voi säilyttää jääkaapissa ja loput pakastaa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lumenvalkoiset joulupullat maistuvat lempeältä kookokselta. Taikina leivotaan kookosmaitoon ja kookosvoisilmät maksimoivat mehevyyden.

Vinkki! Pullat onnistuvat myös ilman kananmunaa. Pullista tulee vegaanisia, kun jätät munan pois ja voitelet pinnan soijajugurtilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 minuuttia + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Kookospullat

Ainekset

½
l
kookosmaitoa
50
g
tuorehiivaa
1
muna
2
dl
sokeria
3
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
150
g
maidotonta leivontamargariinia
14–16
dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1
muna
Kookosvoisilmät
150
g
maidotonta leivontamargariinia
2
dl
kookoshiutaleita
½
dl
sokeria
½
dl
tomusokeria
Tomusokeri-kookoskuorrute
4
dl
tomusokeria
1
valkuainen
1
rkl
sitruunamehua
2
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä kookosmaito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Sulata rasva notkeaksi. Lisää puolet jauhoista ja alusta taikina kuohkeaksi. Lisää rasva ja loput jauhot. Vaivaa kimmoisaksi.
  3. Kohota taikina vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Kumoa taikina leivontapöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat kahteentoista palaan. Pyöräytä paloista pullia.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kohota pullia 15 minuuttia leivinliinan alla. Voitele pinta munalla.
  6. Tee kookosvoisilmät osaan pullista. Paista loput pullat sellaisenaan ja tee niille jälkikäteen tomusokerikuorrutus.
  7. Kuutioi rasva nopan kokoisiksi paloiksi. Paina pullan keskelle peukalolla syvä painauma. Paina rasva keskelle ja ripottele päälle kookoslastuja ja sokeria.
  8. Paista kaikkia pullia uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
  9. Tee loppuihin pulliin kuorrute. Sekoita tomusokerin joukkoon valkuainen ja sitruunamehu, jotta saat notkean kuorrutteen. Lisää sitruunamehua tarvittaessa. Lusikoi kuorrutetta jäähtyneiden pullien pintaan ja ripottele päälle kookoslastuja

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Tuttu taikina, uusi tapa tarjota! Leivo kakku pitkään vuokaan, viipaloi se tangoiksi, kasta raikkaaseen dippiin ja nauti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Maustekakku ja appelsiini-rommidippi

Ainekset

200
g
voita huoneenlämpöisenä
3 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
kanelia
1
tl
muskottipähkinää
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
2
dl
turkkilaista jogurttia
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
Appelsiini-rommidippi
2
dl
appilsiinimehua
1
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tummaa rommia
2
tähtianista

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (vet. noin 1½ l).
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vuorotellen jogurtin kanssa vaahtoon. Lusikoi taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 1 tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
  3. Laita appelsiini-rommidipin aineet pieneen kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Paloittele kakku sormenpaksuisiksi tangoiksi ja tarjoa dippikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)