
Tahmainen mutakakku vaalenee kesällä blondiksi ja pilkuttuu mehevillä mansikoilla. Mökkileipurikin iloitsee, sillä tähän kakkuun ei tarvita sähkövatkainta.
Mansikkainen tahmakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Käytä leipomisessa huoneenlämpöisiä kananmunia.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rouhi suklaa veitsellä. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää suklaarouhe voihin ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).
- Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe ja vanilja munien kanssa. Sekoita voisula-suklaaseos taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Perkaa ja paloittele mansikat ja laita ne taikinan pinnalle. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kakun reunat ovat kypsät mutta keskusta on vielä tahmea.
- Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kanssa.
Ai että käsin on sit mukava vatkata kuumalla mökillä ollessa kerma???
(Kun ei vatkainta)
Edelliseen kommenttiin vastauksena, että eihän se kakku vaadi sitä kermavaahtoa. Ja jos haluaa, niin käyttää vaikka pursotintölkistä kermavaahtoa tai korvaa jäätelöllä..
Erinomainen ohje. Ehkä vieläkin parempi vadelmien kera!
Helppo ja nopea tehdä, ja kaikki katosi vieraiden suuhun hetkessä! Tarjoilin vaniljajäätelön kanssa. Ohjeesta puuttuu ainesosista mansikoiden määrä, joten laitoin oman tuntuman mukaan. Vaniljan korvasin lusikallisella vaniljasokeria. Törkeän hyvää!
Lehden ohjeessa kakkuun menee 6 mansikkaa. Kyllä tuosta reseptikuvastakin voi jo hieman päätellä, että enemmän on käytetty.
Ohjeessa on käytetty isoja espanjalaisia mansikoita, jotka ovat pilkottu.
Vaihdoin mansikat pakastettuihin punaherukoihin. Tein tätä jo aiemmin puolitoistakertaisena. Niin hyvää oli, että itselle jäi vain muruset 😁 Aikamiespoikakin, joka ei pahemmin ole makean perään, santsasi useamman kerran. Vien joulutuliaisiksi aattona uuden satsin.
Löytyy paljon hyviä ohjeita, kiitos 😘
Hyvää Joulua Soppakeittiöön 🎅
Kiitos mukavista jouluntoivotuksista. Hyvää joulua kaikille leipureille.
Voiko mantelijauhonn korvata?
Kiitos kysymyksestäsi, mantelijauhot voi korvata vastaavalla määrällä vehnäjauhoja. Lopputuloksesta ei tule välttämättä aivan yhtä mehevä, mutta varmasti herkullinen silti!
Miksi ihmeessä neuvotaan heti laittamaan uuni päälle? Piirakan tekemisessä menee aikaa, varsinkin kun sulattaa voin ja siihen suklaan ja antaa jäähtyä huoneenlämpöiseksi...turhaa sähkön haaskausta.
Hyvää oli😘 Seuraavaksi kokeilen punaherukoilla ja 1,5x annoksella, jotta riittää. Kermavaahtoa ei todellakaan tarvita, mutta tuo kyllä mukavaa suutuntumaa.