Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 232 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tahmainen mutakakku vaalenee kesällä blondiksi ja pilkuttuu mehevillä mansikoilla. Mökkileipurikin iloitsee, sillä tähän kakkuun ei tarvita sähkövatkainta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 1/2 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkainen tahmakakku

Ainekset

2
kananmunaa
100
g
valkosuklaata
100
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1/2
tl
vaniljatankoa myllystä
LISÄKSI
tomusokeria
kermavaahtoa ja mansikoita

Työvaiheet

  1. Käytä leipomisessa huoneenlämpöisiä kananmunia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rouhi suklaa veitsellä. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää suklaarouhe voihin ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).
  4. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe ja vanilja munien kanssa. Sekoita voisula-suklaaseos taikinaan.
  5. Kaada taikina vuokaan. Perkaa ja paloittele mansikat ja laita ne taikinan pinnalle. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kakun reunat ovat kypsät mutta keskusta on vielä tahmea.
  6. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kanssa.

Kommentit (12)

Vierailija

Ai että käsin on sit mukava vatkata kuumalla mökillä ollessa kerma???
(Kun ei vatkainta)

Toinen vierailija

Edelliseen kommenttiin vastauksena, että eihän se kakku vaadi sitä kermavaahtoa. Ja jos haluaa, niin käyttää vaikka pursotintölkistä kermavaahtoa tai korvaa jäätelöllä..

Veronica

Erinomainen ohje. Ehkä vieläkin parempi vadelmien kera!

Vierailija

Helppo ja nopea tehdä, ja kaikki katosi vieraiden suuhun hetkessä! Tarjoilin vaniljajäätelön kanssa. Ohjeesta puuttuu ainesosista mansikoiden määrä, joten laitoin oman tuntuman mukaan. Vaniljan korvasin lusikallisella vaniljasokeria. Törkeän hyvää!

Naakka

Lehden ohjeessa kakkuun menee 6 mansikkaa. Kyllä tuosta reseptikuvastakin voi jo hieman päätellä, että enemmän on käytetty.

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Ohjeessa on käytetty isoja espanjalaisia mansikoita, jotka ovat pilkottu.

TittaO

Vaihdoin mansikat pakastettuihin punaherukoihin. Tein tätä jo aiemmin puolitoistakertaisena. Niin hyvää oli, että itselle jäi vain muruset 😁 Aikamiespoikakin, joka ei pahemmin ole makean perään, santsasi useamman kerran. Vien joulutuliaisiksi aattona uuden satsin.
Löytyy paljon hyviä ohjeita, kiitos 😘
Hyvää Joulua Soppakeittiöön 🎅

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Kiitos mukavista jouluntoivotuksista. Hyvää joulua kaikille leipureille.

Vierailija

Voiko mantelijauhonn korvata?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, mantelijauhot voi korvata vastaavalla määrällä vehnäjauhoja. Lopputuloksesta ei tule välttämättä aivan yhtä mehevä, mutta varmasti herkullinen silti!

Käyttäjä29980
Seuraa 
Liittynyt12.1.2021

Miksi ihmeessä neuvotaan heti laittamaan uuni päälle? Piirakan tekemisessä menee aikaa, varsinkin kun sulattaa voin ja siihen suklaan ja antaa jäähtyä huoneenlämpöiseksi...turhaa sähkön haaskausta.

Vierailija

Hyvää oli😘 Seuraavaksi kokeilen punaherukoilla ja 1,5x annoksella, jotta riittää. Kermavaahtoa ei todellakaan tarvita, mutta tuo kyllä mukavaa suutuntumaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jogurttikaarna on lapsille suunnattu terveellinen jääherkku, josta syntyy pienellä muokkauksella aikuisillekin maistuva viilentäjä. Laitetaan kuorrutteeksi kinuskikastiketta, ripotellaan päälle suolamanteleita ja elokuun kunniaksi kotimaisia punaisia marjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jäädytys 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Jäädytetty jogurttikaarna

Ainekset

600
g
turkkilaista jogurttia (rasvaa 10 %)
1
dl
kinuskikastiketta (esim. dulce de lecheä)
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
punaherukoita
2–3
dl
kotimaisia vadelmia
1
dl
suolattuja manteleita
(ripaus sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Laita leivinpaperi pakastimeen mahtuvalle uunipellille tai leikkuulaudalle.

  2. Sekoita jogurtti, 3 ruokalusikallista kinuskikastiketta ja vaniljasokeri kulhossa. Levitä seos leivinpaperille noin 1 cm:n kerrokseksi. Valuta loput kinuskista päälle nokareiksi ja levitä lusikalla raidoiksi.

  3. Paina marjat jogurttilevyn pintaan. Rouhi mantelit veitsellä ja ripottele ne jogurtin pinnalle. Lisää halutessasi muutama hiutale sormisuolaa.

  4. Peitä pelti foliolla ja laita pakastimeen 4 tunniksi tai yön yli. Murra jäätynyt levy paloiksi ja tarjoa heti tai säilö pakastuspussiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tuoreita vadelmia ja ruusuvedellä maustettua vegaanista moussea. Tämä maidoton jälkkäri on ylellinen, mutta yllättävän helppo tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen ruusu-vadelmamalja

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
2
dl
vispautuvaa soija- tai kaura- pohjaista valmistetta (esim. kauravispi)
2
dl
maustamatonta soijajogurttia tai -rahkaa
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
vaahterasiirappia
1
ps
vegegeliä eli vegaanista liivatetta (esim. Dr Oetker)
4
tl
ruusuvettä
Päälle
250
g
tuoreita vadelmia
¾
dl
vettä
¼
dl
sokeria
1
rkl
ruusuvettä
1
ps
vegegeliä

Työvaiheet

  1. Mittaa vadelmat 6 lasin pohjalle. Vaahdota kasvivispi. Sekoita jogurttiin, mausta sokereilla.

  2. Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vaahterasiirappi. Kiehauta ja sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, mausta ruusuvedellä ja sekoita jogurttitäytteeseen. Kaada laseihin marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

  3. Soseuta päällystä varten vadelmat sauvasekoittimella. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, sekoita joukkoon ruusuvesi ja kääntele vadelmasoseen joukkoon.

  4. Lusikoi sose päällimmäiseksi laseihin. Anna hyytyä toiset 2 tuntia. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
2 h 15 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen vadelma-kinuskikakku

Ainekset

Pohja
2
kananmunaa
2
dl
luonnonjogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
4
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
Vadelmacurd
250
g
vadelmia
2
dl
hillosokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
100
g
voita
2
keltuaista
Kuorrutus
2
prk
vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
Päälle
vadelmia ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.

  2. Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.

  3. Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.

  4. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.

  5. Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.

  6. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.

  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

  8. Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

  9. Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.

  10. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Iki-ihana jäätelökakku! Tässä versiossa yhdistyvät sitruuna ja mansikka hurmaavalla tavalla. Yllätyksestä vastaa basilika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t + pakastus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-mansikkajädekakku

Ainekset

Pohja
1
sitruuna (kuori)
1
annos kakkutaikinaa (ks. ohje)
voita ja korppujauhoja vuokaan
Kostutus
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
vettä
2
tl
sokeria
Täyte
1
l
vaniljajäätelöä
5
dl
mansikoita kuutioina
1
rkl
basilikaa hienonnettuna
1
dl
lemon curd -tahnaa
Koristelu
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria
5
dl
mansikoita
(sitruunankuorisuikaleita)
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjavuoka (Ø 22 cm).

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Tee puolikas annos kakkutaikinaa ja lisää sitruunankuori taikinaan yhtä aikaan jauhojen ja voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista. Leikkaa jäähtynyt kakku kahdeksi kerrokseksi.

  3. Paloittele jäätelö kulhoon ja anna sen pehmetä noin 5 minuuttia. Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilika. Sekoita mansikat, basilika ja lemon curd jäätelön joukkoon.

  4. Purista kostutusliemen sitruunamehu pieneen kulhoon, sekoita joukkoon vesi ja sokeri. Laita toinen kakkupohja vuokaan, sivele puolet kostutusliemestä pohjan pintaan ja lusikoi jäätelötäyte päälle. Laita toinen pohja kanneksi ja kostuta se lopulla liemellä. Laita kakku pakastimeen noin tunniksi tai kunnes täyte on jäätynyt niin, että se pysyy kakun välissä.

  5. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Poista mansikoista kannat ja halkaise marjat. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Lusikoi kermavaahto rennosti kakun pinnalle ja reunoille. Laita mansikat kerman päälle keoksi ja raasta tai vuole halutessasi sitruunakuorisuikaleita kakun pinnalle. (Lisää koristeeksi syötäviä kukkia.

Vinkki! Jos pakastat kakkua pidempään, esimerkiksi yön yli, jätä kostutus pois, koska jäätyessään kostutus kovettaa kakkupohjan.

Kakkutaikina

Ainekset

2
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet ja sekoita ne voisulan kanssa varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.

Kommentit (2)

Vierailija

Kakkupohjan ohje puuttuu.