Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2119 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tahmainen mutakakku vaalenee kesällä blondiksi ja pilkuttuu mehevillä mansikoilla. Mökkileipurikin iloitsee, sillä tähän kakkuun ei tarvita sähkövatkainta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 1/2 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkainen tahmakakku

Ainekset

2
kananmunaa
100
g
valkosuklaata
100
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1/2
tl
vaniljatankoa myllystä
LISÄKSI
tomusokeria
kermavaahtoa ja mansikoita

Työvaiheet

  1. Käytä leipomisessa huoneenlämpöisiä kananmunia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rouhi suklaa veitsellä. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää suklaarouhe voihin ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).
  4. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe ja vanilja munien kanssa. Sekoita voisula-suklaaseos taikinaan.
  5. Kaada taikina vuokaan. Perkaa ja paloittele mansikat ja laita ne taikinan pinnalle. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kakun reunat ovat kypsät mutta keskusta on vielä tahmea.
  6. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kanssa.

Kommentit (6)

Vierailija

Ai että käsin on sit mukava vatkata kuumalla mökillä ollessa kerma???
(Kun ei vatkainta)

Toinen vierailija

Edelliseen kommenttiin vastauksena, että eihän se kakku vaadi sitä kermavaahtoa. Ja jos haluaa, niin käyttää vaikka pursotintölkistä kermavaahtoa tai korvaa jäätelöllä..

Veronica

Erinomainen ohje. Ehkä vieläkin parempi vadelmien kera!

Vierailija

Helppo ja nopea tehdä, ja kaikki katosi vieraiden suuhun hetkessä! Tarjoilin vaniljajäätelön kanssa. Ohjeesta puuttuu ainesosista mansikoiden määrä, joten laitoin oman tuntuman mukaan. Vaniljan korvasin lusikallisella vaniljasokeria. Törkeän hyvää!

Naakka

Lehden ohjeessa kakkuun menee 6 mansikkaa. Kyllä tuosta reseptikuvastakin voi jo hieman päätellä, että enemmän on käytetty.

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Ohjeessa on käytetty isoja espanjalaisia mansikoita, jotka ovat pilkottu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2119 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Hauska norjalainen maahisvaahto syntyy kymmenessä minuutissa. Kuohkeassa ja keveässä jälkkärivaahdossa maistuvat puolukkahillo ja paahdettu sokeri. Ripaus lakujauhetta on piste iin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Trollkrem eli maahisvaahto

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
1
dl
puolukkahilloa
¼
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
dl
tuoreita tai jäisiä puolukoita
2
tl
lakritsijauhetta
Lisäksi
2
dl
valmista vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Lisää hillo ja suola ja vatkaa kiinteäksi marenkimaiseksi vaahdoksi.
  2. Sulata sokeri pannussa. Lisää puolukat ja lakujauhe. Siirrä pannu pois levyltä.
  3. Lisää jäähtyneet lakupuolukat vaahtoon ja tarjoa heti. Valuta annosten päälle vaniljakastiketta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 678 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Riisipuurokakku yhdistää joulun rakkaimmat maut – piparkakut, luumuhillon, riisipuuron ja mantelit – samaan vuokaan.

Vinkki! Kakun teossa voi oikaista käyttämällä leivontaan valmiina ostettua puuroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 minuuttia + 1½ tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuurokakku

Ainekset

Riisipuuro
1
dl
vettä
1
dl
puuroriisiä
½
l
maitoa
½
tl
suolaa
Pohja
175
g
piparkakkuja
75
g
voita
Täyte
3–4
dl
riisipuuroa
2
dl
kuohukermaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
raastettua inkivääriä
ripaus
suolaa
4
munaa
1
prk (200 g)
luumuhilloa
Kuorrutus
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitorahkaa
1
rkl
sokeria
Koristeluun
tomusokeri-suklaamanteleita, nonparelleja

Työvaiheet

  1. Valmista ensin riisipuuro. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon riisi hautumaan viideksi minuutiksi. Lisää maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoittaen ja hauduta alhaisella lämmöllä välillä sekoitellen noin 40 minuuttia. Lisää lopuksi suola.
  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen irtopohjaisen kakkuvuoan (ø n. 20 cm) pohjalle.
  3. Murskaa piparkakut muruiksi monitoimikoneessa tai tukevassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja sekoita piparimurun joukkoon. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  4. Tee täyte. Sekoita riisipuuron joukkoon kerma, tuorejuusto ja rahka. Siivilöi joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Raasta inkivääri ja sekoita munien ja suolaripauksen kanssa täytteeseen.
  5. Levitä luumuhillo pohjan päälle. Kumoa riisipuurotäyte päälle.
  6. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Katkaise uunin virta ja jatka kypsennystä jälkilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.
  7. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle.
  8. Koristele pinta tomusokeri-suklaamanteleilla ja nonparelleilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 678 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Emilia Kolari
Kuva: <span class="photographer">Lasse Lecklin</span>
Kuva: Lasse Lecklin

Luumukiisseli vai luumurahka? Poimi helppoon joulujälkkäriin ikisuosikkien parhaat puolet ja mausta herkku tilkalla rommia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rommiluumurahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
tl
vaniljasokeria
½
dl
sokeria
Paistetut rommiluumut
1
ps (200 g)
kuivattuja pehmeitä luumuja
2
rkl
voita
1
tl
kanelia
½
dl
rommia
2
rkl
siirappia

Työvaiheet

  1. Tee ensin paistetut rommiluumut. Puolita luumut ja tarkista, ettei niissä ole kiviä. Sulata voi pannulla ja pyöräytä joukkoon kaneli. Paista luumuja voissa keskilämmöllä pari minuuttia.
  2. Lisää rommi ja siirappi. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla viisi minuuttia, kunnes rommi imeytyy luumuihin. Jäähdytä peitettynä.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
  4. Nostele annoskulhoihin kerroksittain rahkaa ja aavistuksen lämpimiä rommiluumuja. Tarjoa heti.

Vinkki! Vaikka alkoholi haihtuukin kypsennettäessä, herkku on aikuiseen makuun.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 678 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Raikas jäädytetty juustokakku sopii joulun jälkiruuaksi tai kahvipöytään. Lumihuippuja muistuttavat juhlavat koristeet valmistuvat silkinsileästä sveitsiläisestä marengista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–12 palaa
Valmistusaika
45 minuuttia + jäädytys 4 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiinijäädykekakku

Ainekset

Pohja
2
munaa
¾
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
dl
kuohukermaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
mantelimassaa
1
dl
appelsiinimarmeladia
¾
dl
tomusokeria
Päälle
1
dl
appelsiinimarmeladia
Sveitsiläinen marenki
4
valkuaista
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
tomusokeria
(kuivattuja appelsiinirenkaita)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kevyesti sekoittaen vaahtoon.
  2. Pingota leivinpaperi pienen, irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 15 cm) pohjalle. Kaavi taikina vuokaan. Paista pohjaa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Vatlaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto. Raasta mantelimassa karkealla terällä. Lisää raaste, marmeladi ja tomusokeri rahkaseokseen.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Laita toinen kakkupohja vuokaan. Levitä päälle puolet täytteestä. Lisää toinen kakkupohja ja taas puolet täytteestä. Pingota tuorekelmu tiiviisti vuoan päälle. Nosta kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
  5. Ota kakku pakastimesta 40 minuuttia ennen tarjoilua. Valmista odotellessa sveitsiläinen marenki vesihauteessa. Erota valkuaiset kulhoon, joka sopii kattilan päälle. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  6. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja nosta marenkikulho kattilan päälle. Veden ei tarvitse osua kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 10 minuuttia, kunnes marengista tulee paksua ja kiiltävää.
  7. Levitä kakun pinnalle appelsiinimarmeladia ja lusikoi marenki kakun päälle huipuiksi. Koristele pinta tomusokerilla ja kuivatuilla appelsiinirenkailla.

Vinkki! Kuivaa appelsiinirenkaat koristeeksi näin: Pese appelsiini. Leikkaa hedelmä renkaiksi ja renkaat puolikkaiksi. Levitä palat uuniritilälle. Kuumenna uuni 50 asteeseen. Kuivaa appelsiinit rapeiksi. Kuivaus kestää useita tunteja, mutta sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen joulukiireitä.

Kommentit (0)