Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 180 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tahmainen mutakakku vaalenee kesällä blondiksi ja pilkuttuu mehevillä mansikoilla. Mökkileipurikin iloitsee, sillä tähän kakkuun ei tarvita sähkövatkainta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 1/2 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkainen tahmakakku

Ainekset

2
kananmunaa
100
g
valkosuklaata
100
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1/2
tl
vaniljatankoa myllystä
LISÄKSI
tomusokeria
kermavaahtoa ja mansikoita

Työvaiheet

  1. Käytä leipomisessa huoneenlämpöisiä kananmunia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rouhi suklaa veitsellä. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää suklaarouhe voihin ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).
  4. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe ja vanilja munien kanssa. Sekoita voisula-suklaaseos taikinaan.
  5. Kaada taikina vuokaan. Perkaa ja paloittele mansikat ja laita ne taikinan pinnalle. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kakun reunat ovat kypsät mutta keskusta on vielä tahmea.
  6. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kanssa.

Kommentit (10)

Vierailija

Ai että käsin on sit mukava vatkata kuumalla mökillä ollessa kerma???
(Kun ei vatkainta)

Toinen vierailija

Edelliseen kommenttiin vastauksena, että eihän se kakku vaadi sitä kermavaahtoa. Ja jos haluaa, niin käyttää vaikka pursotintölkistä kermavaahtoa tai korvaa jäätelöllä..

Veronica

Erinomainen ohje. Ehkä vieläkin parempi vadelmien kera!

Vierailija

Helppo ja nopea tehdä, ja kaikki katosi vieraiden suuhun hetkessä! Tarjoilin vaniljajäätelön kanssa. Ohjeesta puuttuu ainesosista mansikoiden määrä, joten laitoin oman tuntuman mukaan. Vaniljan korvasin lusikallisella vaniljasokeria. Törkeän hyvää!

Naakka

Lehden ohjeessa kakkuun menee 6 mansikkaa. Kyllä tuosta reseptikuvastakin voi jo hieman päätellä, että enemmän on käytetty.

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Ohjeessa on käytetty isoja espanjalaisia mansikoita, jotka ovat pilkottu.

TittaO

Vaihdoin mansikat pakastettuihin punaherukoihin. Tein tätä jo aiemmin puolitoistakertaisena. Niin hyvää oli, että itselle jäi vain muruset 😁 Aikamiespoikakin, joka ei pahemmin ole makean perään, santsasi useamman kerran. Vien joulutuliaisiksi aattona uuden satsin.
Löytyy paljon hyviä ohjeita, kiitos 😘
Hyvää Joulua Soppakeittiöön 🎅

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Kiitos mukavista jouluntoivotuksista. Hyvää joulua kaikille leipureille.

Vierailija

Voiko mantelijauhonn korvata?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, mantelijauhot voi korvata vastaavalla määrällä vehnäjauhoja. Lopputuloksesta ei tule välttämättä aivan yhtä mehevä, mutta varmasti herkullinen silti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Eton mess -marenkijälkiruoka tehdään tällä kertaa valmismarengeista. Niiden sijaan jälkkärissä panostetaan valkosuklaakinuskikastikkeeseen sekä vadelmien marinadiin, johon lorautetaan seljankukkamehua. Nokare pehmeää mascarponevaahtoa liittää maut yhteen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Eton mess vadelmasta ja seljankukasta

Ainekset

250
g
vadelmia
1
rkl
tomusokeria
1
rkl
seljankukkamehutiivistettä
1
rkl
hienonnettua minttua
Mascarponevaahto
2
dl
vispikermaa
1
prk (250 g)
mascarponea
1
rkl
tomusokeria
2
rkl
seljankukkamehutiivistettä
Valkosuklaakinuski
100
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
dl
fariinisokeria
ripaus
suolaa
Päälle
tuoreita vadelmia ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Sekoita tomusokeri, mehutiiviste ja hienonnettu minttu vadelmien joukkoon ja anna mehustua 30 minuuttia.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele mascarpone, tomusokeri ja mehutiiviste varovasti joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia.

  3. Tee valkosuklaakinuski. Sulata valkosuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Mittaa kerma, fariinisokeri ja suola toiseen kattilaan ja keitä 8 minuuttia usein sekoitellen. Kaada suklaasula joukkoon ja siirrä sivuun. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

  4. Laita kulhojen pohjalle mascarponevaahtoa ja päälle seljankukkavadelmia. Kaada päälle valkosuklaakinuskia. Murskaa pinnalle marenkeja ja koristele vadelmilla.

Vinkki! Seljankukkamehutiiviste on kätevä maustaja, jolla mehustat muutkin marjat kesäkakkujen päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Brownie toimii loistavasti myös vegaanisena ja on parhaimmillaan seuraavana päi­vänä, kun se on levännyt yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
100
g
margariinia
¾
dl
aquafabaa
1
dl
sokeria
½
dl
siirappia
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
cashewpähkinöitä
KORISTELUUN
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Valuta aquafaba eli kikhernesäilykkeen liemi talteen. Paloittele suklaa kulhoon ja mittaa joukkoon margariini. Sulata mikrossa varovasti useammassa pätkässä ja sekoita välillä.

  2. Yhdistä kulhossa aquafaba, sulatettu suklaa, sokeri ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja pähkinät. Sekoita.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomuttamalla pintaan kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevä, tuorejuustokuorrutuksella viimeistelty kesäkurpitsakakku on sukua porkkanakakulle. Taikinaan uppoaa yksi kokonainen kesäkurpitsa. Leivo loppukesän ihanin kakku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 h + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

1
noin 300 g
kesäkurpitsa karkeaksi raastettuna
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
dl
sokeria
3
kananmunaa (M-koko)
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
1
dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä
Kuorrutus
150
g
pehmeää voita
150
g
maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
2–3
rkl
sitruunamehua
1–2
tl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa öljy ja sokeri sähkövatkaimella keskenään. Lisää kananmuna kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna pähkinät. Kääntele kaikki vuorotellen taikinaan.

  4. Voitele ja korppujauhota noin 1,75 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka. (Voit paistaa kakun myös halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Kiinnitä tällöin leivinpaperi pohjan ja reunan väliin ja voitele ja korppujauhota reunat.) 

  5. Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50–55 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, levitä kakun päälle leivinpaperi paistamisen loppuvaiheessa. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia, kakku on valmis. Anna kakun vetäytyä noin vartti, ennen kuin irrotat tai kumoat sen vuoasta vadille.

  6. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vadelma ja passiohedelmä on vastustamaton yhdistelmä. Glukoosisiirapin avulla niistä saa ihanat hedelmäjätskit, jotka eivät muutu hileisiksi jäätyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + jäätyminen noin 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-passiohedelmämehujää

Ainekset

6
passiohedelmää
300
g
tuoreita vadelmia
1
rkl + 6 rkl
glukoosisiirappia
1
rkl + 1,5 rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Lusikoi passiohedelmien hedelmäliha kulhoon. Lisää 1 rkl glukoosisiirappia ja 1 rkl vaaleaa siirappia. Soseuta tasaiseksi. Jaa 6 mehujäämuottiin. Laita pakastimeen noin 1,5 tunniksi.

  2. Soseuta vadelmat, paseeraa siemenet halutessasi pois. Lisää 6 rkl glukoosisiirappia ja 1,5 rkl vaaleaa siirappia ja soseuta uudelleen tasaiseksi. Kaada mehujäämuotteihin jääneen passiohedelmäkerroksen jälkeen. Pakasta vielä vähintään 4 tuntia.

Kommentit (0)