Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg

Juhlava kääretorttu on kahvipöydän katseenvangitsija.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
7 annosta
Valmistusaika
50–60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenki-passionkääretorttu

Ainekset

125
g
margariinia
1
dl
sokeria
2
keltuaista
1
dl
maitoa
1 1/2
dl
vehnäjauhoa
2
tl
leivinjauhetta
Marenki
5
kananmunan valkuaista
2 1/2
dl
sokeria
3 1/2
rkl
maissijauhoa
2
rkl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
2
dl
kuohukermaa
1
dl
kreikkalaista maustamatonta jogurttia
4
rkl
valmista suklaakastiketta
4
kypsää passionhedelmää

Työvaiheet

  1. Valmista taikina. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää keltuaiset, maito ja sitten jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle noin 35x25 sentin alueelle. Jätä sivuun.
  2. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi, yhdistä maissijauho ja valkoviinietikka ja lisää valkuaisvaahtoon kevyesti nostellen. Levitä marenki taikinakerroksen päälle. Paista levyä uunin keskitasolla 150 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes taikinakerros on kypsää.
  3. Nosta uunista, kumoa varovasti puhtaalle leivinpaperille marenkipuoli alaspäin ja anna jäähtyä, ennen kuin poistat leivinpaperin paistetun pohjan pinnalta. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta se suklaakastikkeella ja passionhedelmän sisuksella. Levitä täytettä pohjataikinan päälle. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana aterialla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nopsasti valmistuvaan piirakkaan kannattaa yhdistellä erilaisia marjoja. Osan niistä voi jättää myös kypsän piirakan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punaisten marjojen piirakka

Ainekset

dl
juoksevaa margariinia
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
neljän viljan hiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
kananmuna (L-koko)
1
dl
täysmaitoa
4
dl
marjasekoitusta (esim. punaherukoita, vadelmia, puolukkaa)
Lisäksi
1
rkl
juoksevaa margariinia vuoan voiteluun
3–4
dl
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka margariinilla (ø noin 25 cm).

  2. Sekoita margariini, sokeri, jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 seoksesta toiseen kulhoon. Lisää muna ja maito 2/3 muruseokseen ja sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.

  3. Kaada taikina vuokaan ja levitä marjat taikinan päälle. Ripottele sivuun otettu muruseos marjoille. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. Lado haalean piirakan päälle tuoreita marjoja juuri ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos käytät piirakkaan pakastemarjoja, lisää ne joukkoon kohmeisina ja lisää paistoaikaa tarpeen mukaan.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat key lime -piirakkaa, ihastut takuulla tähän puolukkapiirakkaan. Täytteessä maistuvat kinuskinen kondensoitu maito, limetti ja kirpeät puolukat. Piirakkapohjaan lisätään reilusti kookoshiutaleita, jotka antavat pohjalle maun lisäksi mahtavasti rapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskinen puolukkapiirakka

Ainekset

Pohja
150
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
dl
kookoshiutaleita
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
1
prk (397 g)
kondensoitua maitotiivistettä
1
prk (200 g)
kermarahkaa
2
kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
1
limetin mehu ja raastettu kuori
2
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina kulhossaan jääkaappiin vähintään vartiksi.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  3. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita maitotiiviste, kermarahka, kananmunat ja vaniljasokeri kulhossa. Pese limetti, raasta siitä kuori ja purista mehu, ja lisää ne täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Lisää päälle puolukat.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile. Piirakka säilyy jääkaapissa pari päivää.

Kommentit (2)

Vierailija

Mikä rasvaprosentti on suomalaisessa kermarahkassa? Ajattelin käyttää sitruunaa limetin sijaan. Se varmaankin onnistuu vai mitä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ainakin Valion kermarahkassa näyttäisi olevan noin 9 % rasvaa. Sitruuna toimii limetin tilalla oikein hyvin!

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Tämä ihana jäätelö ei ole maitoa nähnytkään! Banaani antaa jätskille kuohkean ja pehmeän rakenteen ja punaiset marjat mukavaa kirpeyttä. Jos pakastat ainekset valmiiksi, itse jäätelö valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min (+ ainesten pakastaminen)
Vaikeustaso
Helppo

Punaiset marjat -nice cream

Ainekset

3
isoa kypsää banaania
2
dl
kotimaisia puutarhavadelmia (pakaste)
2
dl
punaherukoita (pakaste)
½
dl
kauramaitoa
¼
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
tuoreita marjoja ja mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit pakastuspussiin. Jos käytät tuoreita marjoja, laita ne myös pakastimeen yön ajaksi.

  2. Kaada kauramaito tehosekoittimen kulhoon, lisää jäiset banaanit ja marjat sekä vanilja.

  3. Soseuta seos sileäksi. Tarjoa jäätelö heti tai laita vielä pakastimeen jähmettymään.

  4. Koristele annokset tuoreilla marjoilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anne Forstén ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Ranskalaisittain valmistetut jälkiruokapäärynät kylvetetään ensin mausteisessa punaviinissä, täytetään sitten suklaalla ja kiepautetaan lehtevään taikinaan. Päärynät ovat parhaimmillaan uunilämpiminä mascarponenokareen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
55 min + päärynöiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaapäärynät taikinatakissa

Ainekset

6
keskikokoista päärynää
1
sitruuna
1
vaniljatanko
8
dl
vettä
3
dl
punaviiniä
3
dl
sokeria
1
dl
vaahterasiirappia
3
kanelitankoa
8
neilikkaa
Lisäksi
500
g
voi- tai lehtitaikinaa
100
g
tummaa suklaata
Voiteluun
1
kananmuna
1
rkl
vettä
Tarjoiluun
1
rs
mascarponea
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Kuori päärynät. Poista päärynän kota kuorimaveitsellä pohjasta päin kovertaen. Leikkaa sitruuna puoliksi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa.

  2. Laita isoon kattilaan vesi, viini, sokeri, vaahterasiirappi ja mausteet mukaan lukien vaniljatanko. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Lisää päärynät ja kypsennä 10–15 minuuttia. Päärynät saavat jäädä hieman napakoiksi. Jäähdytä päärynät liemessään, mielellään yön yli.

  3. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  4. Kauli taikina tarvittaessa isommaksi levyksi. Leikkaa taikinasta lasin tai mukin avulla 6 ympyrää (Ø 7 cm). Leikkaa lopusta taikinasta nauhoja.

  5. Rouhi suklaa veitsellä. Kuivaa päärynät talouspaperilla. Täytä päärynät suklaalla ja aseta päärynät taikinakiekkojen päälle, jotta suklaa pysyy niiden sisällä. Nipistä taikinanauhan alku ja pohjakiekko yhteen. Kierrä taikinanauhat päärynöiden ympärille ylös asti.

  6. Riko muna kulhoon ja lisää vesi. Vatkaa sekaisin. Voitele taikinanauhat muna-vesiseoksella.

  7. Paista uunissa 20–25 minuuttia, kunnes taikina on saanut kullanruskean värin.

  8. Laita mascarpone kulhoon ja vatkaa joukkoon kaneli. Mausta halutessasi tomusokerilla. Tarjoa päärynät mascarponen kanssa.

Vinkki Kastele arkki leivinpaperia, rutista se ja paina kattilassa olevien päärynöiden pinnalle. Näin päärynät kypsyvät tasaisemmin. Voit laittaa leivinpaperin päälle painoksi pienen lautasen.

Kommentit (0)