
Juhlava kääretorttu on kahvipöydän katseenvangitsija.
Marenki-passionkääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista taikina. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää keltuaiset, maito ja sitten jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle noin 35x25 sentin alueelle. Jätä sivuun.
- Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi, yhdistä maissijauho ja valkoviinietikka ja lisää valkuaisvaahtoon kevyesti nostellen. Levitä marenki taikinakerroksen päälle. Paista levyä uunin keskitasolla 150 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes taikinakerros on kypsää.
- Nosta uunista, kumoa varovasti puhtaalle leivinpaperille marenkipuoli alaspäin ja anna jäähtyä, ennen kuin poistat leivinpaperin paistetun pohjan pinnalta. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta se suklaakastikkeella ja passionhedelmän sisuksella. Levitä täytettä pohjataikinan päälle. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana aterialla.