Marenkileivokset
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin marenkipohjat. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Lisää sokeria hyvin vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää eikä putoa, vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin.
- Sekoita lopuksi joukkoon kaakaojauhe. Pane marenkivaahto pursotinpussiin ja pursota sitten leivinpaperille pieniksi pyöreiksi pohjalevyiksi sekä niiden päälle asetettaviksi, halkaisijaltaan samankokoisiksi renkaiksi (molempia 10 kappaletta). Nosta pelti uuniin keskitasolle ja paista 100 asteessa noin tunnin verran, marenkien koosta riippuen.
- Avaa sitten uunin luukku raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa. Vaahdota kerma. Vaahdota erikseen myös täytteen valkuaiset ja sokeri ja sekoita se sitten varovasti nostellen kermavaahdon joukkoon.
- Liota liivatteet pehmeäksi kylmässä vedessä ja purista niistä pois ylimääräinen vesi. Kuumenna tilkka kuohuviiniä kiehuvaksi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Lisää seos lopun kuohuviinin joukkoon ja sen jälkeen valuta kuohuviini-liivateseos ohuena nauhana valkuais-kermavaahdon joukkoon koko ajan kevyesti sekoittaen. Voit maustaa seoksen muutamalla tipalla sitruunamehua.
- Nosta mousse jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Kokoa leivokset. Pane mousse pursotinpussiin ja pursota sitä pyöreille pohjamarenkilevylle tasaiseksi kerrokseksi. Paina renkaan muotoiset marengit moussen päälle, niin että täyte jää näkyviin renkaan keskeltä. Koristele haluamallasi tavalla.
Vinkki! Marenkipohjat voi valmistaa jo hyvissä ajoin odottamaan.[ruutu id="1332297"]