Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2378 reseptiä.
Linkitetty 318 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Pohja ja marenki paistuvat uunissa yhdellä kertaa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 25
Valmistusaika
30 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkimokkapalat

Ainekset

Pohja
170
g
tummaa suklaata (70 %)
1
rkl
+ 300 g voita
1 1/2
dl
vahvaa espressoa
1/2
dl
maitoa
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
4
dl
sokeria
Marenki
10
kananmunanvalkuaista
4
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Tee ensin marenki. Vatkaa valkuaiset kulhossa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri erissä ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Jätä sivuun odottamaan.
  • Valmista pohja. Paloittele suklaa kulhoon. Mittaa 1 rkl voita joukkoon ja sulata mikrossa sykäyksittäin, sekoita tasaiseksi.
  • Ota 2–3 rkl suklaasulaa erikseen pieneen astiaan marenkia varten.
  • Sulata 300 g voita kattilassa. Valmista kahvi, kuumenna maito ja sekoita se kahvin joukkoon. Kaada maitokahvi voin joukkoon.
  • Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
  • Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi-maitokahviseos ja jauhoseos vuorotellen 3 erässä munavaahtoon. Hämmennä isompi määrä suklaasulaa taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipellille. Levitä nuolijalla tasaiseksi levyksi. 
  • Nostele marenki isoina nokareina taikinan päälle ja levitä varovasti ruokalusikalla. Valuta ruokalusikkaa apuna käyttäen ohuita suklaaraitoja marengille ja pyörittele kuvioita lusikalla.
  • Paista uunissa 25–30 minuuttia.

Kommentit (1)

Sari Väkiparta
Seuraa 
Liittynyt31.10.2015

Herkullisen näköinen, mutta lopputulos ei vastannut odotuksia. Marenkikerros hidasti pohjan kypsymistä ja jouduin pitämään mokkapaloja uunissa pidempään kuin ohjeen 25-30 minuuttia. Marenki jäi totuttua pehmeämmäksi, kun itse odotin siitä rapsakkaa. Aiemmin olen tehnyt cupcakeseja, joihin tulee marenki päälle. Tällöin pohja on tehty erikseen kypsäksi asti, jäähdytetty ja vasta sitten laitettu marenkimassa päälle ja kypsytys uunissa.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2378 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Raikas ja mehevä pomelopiirakka koukuttaa jo ensimmäisestä palasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pomelo-marenkipiirakka

Ainekset

Pohja
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhoja
1
dl
fariinisokeria
100
g
voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
1
kananmuna
Täyte
½–1
pomeloa (4 dl soseutettuna)
5
keltuaista
dl
sokeria
50
g
voita tai margariinia
2
tl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
5
valkuaista
dl
sokeria
1
dl
paahdettuja suolattuja manteleita
½
ruukkua
minttua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita pohjan aineet monitoimikoneessa tai käsin murotaikinaksi. Painele taikina irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 23 cm). Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  3. Kuori ja lohko pomelo. Nylje lohkot kalvottomiksi. Kalvo lähtee käsin irrottamalla.  Soseuta pomelon hedelmäliha sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi.
  4. Erottele keltuaiset kananmunista. Säästä valkuaiset. Laita keltuaiset, sokeri, soseutettu pomelo ja voi kattilaan. Hauduta sekoitellen noin 7 minuuttia tai kunnes seos sakenee. Lisää vaniljasokeri ja suola.
  5. Kaada täyte piirakkapohjalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy.
  6. Ota piirakka uunista ja nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
  7. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Rouhi mantelit ja hienonna minttu. Lisää puolet manteleista ja mintusta piiraan päälle. Lusikoi valkuaisvaahto pinnalle ja paista piirasta noin 5 minuuttia eli kunnes marenki saa kauniin värin. Koristele piirakka lopuilla manteleilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 713 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tämän suklaakakun ainekset ovat luultavasti jo kaapissasi. Kakku on paitsi maailman helpoin, myös vegaaninen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo suklaakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
dl
kauramaitoa
1
dl
kuumaa kahvia
Vuokaan
(vegaanista) margariinia ja korppujauhoja
Lisäksi
(vegaanista) jätskiä ja tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään.
  2. Lisää öljy, kauramaito ja kuuma kahvi. Sekoita vispilällä nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, ettei taikina sitkisty.
  3. Voitele ja korppujauhota pieni rengasvuoka (tilavuus noin 1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
  4. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se vadille. Tarjoa lämpimänä jätskin ja minkä tahansa marjojen kanssa.

Vinkki! Jos maltat antaa kakun jäähtyä, se leikkautuu kauniimmin.

Kommentit (2)

Vierailija

Tämmöistä olen tehnyt 80-luvulta alkaen. Jos jäähdyttää kakun ja kuorruttaa tomusokeri-kaakao-keiju-kuorrutteella, saa luxus-version.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kyseessä on hyväksi havaittu ja helppo tapa tehdä suklaakakku, josta on varmasti erilaisia versioita. Kiitos kuorrutusvinkistä!

Me Naiset on lisännyt 1246 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Leipäjuusto ja lakkahillo ovat perinteinen pari, mutta kokeile narskujuustoa vaihteeksi makukinuskin kera. Slurp!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Leipäjuustoa, punaisia marjoja ja kanelikinuskia

Ainekset

1
pkt (noin 300 g)
leipäjuustoa
Kanelikinuski
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
ripaus
suolaa
Lisäksi
vadelmia ja punaherukoita

Työvaiheet

  1. Tee kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada kulhoon jähmettymään.

  2. Leikkaa leipäjuusto paloiksi ja paista pannulla nopeasti. Kaada päälle hieman lämmintä kanelikinuskia ja nosta viereen marjoja.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1246 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Juha Salminen

Klassinen paahtovanukas saa ihanan maun kermaan uutetusta sitruunaruohosta. Tarjoa jälkkäri esimerkiksi marjojen, mintunlehtien tai passiohedelmän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min + maustuminen 6 h ja brûléen tekeytyminen 3 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Crème brûlée sitruunaruoholla

Ainekset

5
dl
kuohukermaa
75
g
sitruunaruohoa (noin 3 kpl)
1
vaniljatanko
6
keltuaista
1
dl
sokeria
1
tl
limetin mehua
Päälle
noin 6
rkl
(hienoa) sokeria

Työvaiheet

  1. Kaada kerma kattilaan. Kuori ja paloittele sitruunaruoho joukkoon. Halkaise ja raavi vaniljatangon siemenet sekaan, laita myös tanko. Kuumenna keskilämmöllä höyryäväksi. Siirrä levyltä ja kaada kulhoon. Siirrä jääkaappiin noin 6 tunniksi.

  2. Siivilöi sitruunaruohon palaset ja vaniljatanko pois ja kuumenna uudelleen höyryäväksi.

  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää ruokalusikallinen kuumaa makukermaa joukkoon ja kaada loput hitaasti erissä koko ajan vatkaten. Lisää limetin mehu.

  4. Siivilöi seos 4–6 pieneen vuokaan ja nosta ne isompaan uunivuokaan. Täytä uunivuoka vähintään puolilleen, kiehuvan kuumalla vedellä.

  5. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes reunat ovat kiinni, mutta kermamassa vielä hieman tutisee.

  6. Nosta vesihauteesta ja kuivaa annosvuoat. Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin 3 tunniksi.

  7. Ripottele annosten pinnalle sokeria, ja polta se rapeaksi kaasupolttimella.

Vinkki! Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, kuumenna uuni 250 asteeseen grillivastuksille. Laita vuoat ihan uunin ylätasolle ja anna sokerin ruskistua noin minuutin ajan. Silmä kovana: sokeri palaa herkästi.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi kohdassa 1 kuumennetaan uuni? Jos kuitenkin laitetaan jääkaappiin? 😂