Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Sydämenmuotoinen mantelikranssi sisältää laskiaispullan rakastetuimmat maut. Manteli on leivottu pullataikinaan. Marjat on hilloamisen sijasta marinoitu raikkaassa limettisiirapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 annosta
Valmistusaika
45 min + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marjoilla täytetty mantelikranssi

Ainekset

Pulla
3
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
dl
sokeria
¾
tl
suolaa
½
rkl
kardemummaa
1
vaniljatangon siemenet
1
kananmuna
1
kananmunankeltuainen
200
g
mantelimassaa
6–7
dl
vehnäjauhoja
75
g
huoneenlämpöistä voita
Pullan täyte
50
g
voita
½
dl
tomusokeria
2
dl
mantelilastuja
Kranssin täyte
1
l
marjoja
1
dl
vettä
½
dl
sokeria
½
rkl
hunajaa
1
limetti
4
dl
vispikermaa
3
rkl
sokeria
1
tl
vanilijasokeria
Lisäksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Jos käytät kranssin täytteeseen pakastettuja marjoja, ota ne edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Mittaa sokeri, suola ja kardemumma joukkoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet nesteeseen. Raasta mantelimassa joukkoon.
  3. Vaahdota kananmuna eri kulhossa kevyesti ja sekoita nesteeseen. Alusta jauhot taikinaan, lisää voi ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa. Nostata taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  4. Marinoi marjat täytteeseen. Kiehauta vesi, sokeri ja hunaja ohueksi siirapiksi. Lisää pestyn limetin mehu ja raastettu kuori ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä lientä 10 minuuttia. Lisää marjat liemeen ja ravistele kattilaa varovasti. Anna marinoitua mielellään vähintään 2 tuntia.
  5. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä levyksi (25 x 40 cm).
  6. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella. Levitä täyte taikinalevylle, ripottele mantelilastut päälle ja rullaa pitkältä sivulta. Nosta rulla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, pyöräytä sydämen muotoon ja voitele kanamunankeltuaisella. Koristele pinta mantelilastuilla ja nosta kranssi kohottamatta uuniin. Paista 20–30 minuuttia tai kunnes kranssi on kauniin värinen. Anna jäähtyä.
  7. Vaahdota jääkaappikylmä vispikerma sähkövatkaimella kulhossa. Mausta sokereilla.
  8. Täytä kranssi. Halkaise jäähtynyt kranssi, nosta kansi varovasti pois. Valuta marjat siivilässä ja nostele ne kranssin pohjalle. Lusikoi kermavaahto tasaisesti marjojen päälle. Nosta kansi paikalleen ja tupsuttele tomusokeria koristeeksi. Tarjoa pulla kanelimaidon kanssa (ks. ohje).

Vinkki! Voit leipoa samalla ohjeella mantelipuusteja ilman marja- ja kermatäytettä. Leikkaa ja painele pullarulla korvapuustien tapaan ja paista 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.