Donitseista nopeimmat kohotetaan leivinjauheella ja hunnutetaan espressokuorrutuksella. Todelliset donitsifanit sijoittavat donitsikoneeseen, jolla nämä pikkumunkit paistuvat pikavauhtia ja ilman rasvaa.
Mokkadonitsit
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita taikinaan. Lisää kerma, sitruunankuoriraaste ja öljy tai jäähtynyt voisula. Jos taikina tuntuu löysältä, lisää jauhoja. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Kauli tai taputtele taikina noin 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla työpöydällä. Ota levystä muotilla tai lasilla (ø n. 7 cm) kakkusia. Tee kakkusten keskelle reikä sormella.
- Uppopaista donitseja 180-asteisessa öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit talouspaperin päälle valumaan.
- Tee kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin sen verran espressoa, että seos on tanakkaa mutta notkeaa. Valuta kuorrutus donitseille pikkulusikalla. Ripota strösseleitä tai muita koristeita päälle, ennen kuin kuorrutus kuivuu. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoamista.