Punssia vai mokkaa? Tee samasta taikinasta molemmat, niin ei tule nokkapokkaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
35 kpl + 35 kpl
30 min + 30 min
Helppo
Mokkapikkuleivät
Ainesosat
½
annosta
valmista taikinaa (ohje alla)
100
g
voita tai margariinia
2
rkl
tomusokeria
1½
dl
espressoa
½
dl
sokeria
Kuorrutus
2
dl
tomusokeria
4
rkl
espressoa
Vaiheet
- Valmista ensin vahva espresso. Keitä kattilassa kahvista ja sokerista siirappimainen seos. Tähän kuluu aikaa noin 10 min. Anna siirapin jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt siirappi voivaahtoon kokoajan sekoittaen.
- Levitä mokkavaahtoa ohuesti pikkuleipien väliin. Sekoita kuorrutteen ainekset hyvin. Levitä kuorrute pikkuleiville veitsen avulla. Koristele kokonaisilla hasselpähkinoillä.
- Pikkuleivät ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.