Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Arto Vuohelainen

Mustaherukkajuustokakun voi tehdä oikaisten tai hidastellen. Hyvä pikaversio kypsyy uunissa alle tunnissa. Malttavainen kokki saa erityisen herkun, jos maustaa kakun itse tehdyllä mustaherukkaliköörillä. Likööri kypsyy kaapin perukoilla pari kuukautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 16 annosta
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukkajuustokakku

Ainekset

400
g
tummia täytekeksejä (esim. Dops Suklainen)
50
g
voita
Juustotäyte
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
kananmunaa
1/2
dl
kuohukermaa
1 1/2
dl
sokeria
1/2
vaniljatangon siemenet
Mustaherukkatäyte
4
dl
(200g) mustaherukoita
1
tl
vaniljasokeria
(1
rkl
cassislikööriä)

Työvaiheet

  1. Avaa täytekeksit ja pyyhkäise veitsellä täyte kulhoon. Laita keksit toiseen kulhoon. Hienonna keksit jauheeksi monitoimikoneessa tai nuijalla. Sulata voi ja sekoita keksijauheen joukkoon.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja painele noin 2 cm:n korkeudelle vuoan reunoja vasten. Laita kakkupohja jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Notkista keksien täyte haarukalla tasaiseksi. Lisää tuorejuusto, munat, kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet veitsenkärjellä täytteeseen. Vatkaa muutama minuutti sähkövatkaimella, jotta saat tasaisen massan. Pane uuni kuumeneman 175 asteeseen.
  4. Paseeraa mustaherukat: Survo marjat nuijalla kulhossa. Nosta siivilä toisen kulhon päälle. Kaada marjat siivilään ja hiero niitä lusikalla siivilää vasten, jotta saat mahdollisimman paljon marjasosetta talteen. Sosetta tulisi olla noin 1 dl. Lisää vaniljasokeri ja halutessasi cassislikööri marjasoseeseen.
  5. Kaada kolmannes mustaherukkasoseesta vuokaan keksipohjan päälle. Levitä päälle puolet juustomassasta. Kaada toinen kolmannes mustaherukkasoseesta täpliksi juustomassan päälle. Lisää loppu juustomassa. Kaada loppu mustaherukkasose täpliksi vuokaan. Piirrä cocktailtikulla tai veitsenkärjellä kakun pintaan niin, että herukkatäplät leviävät marmorikuvioksi.
  6. Kypsennä kakkua uunin alatasossa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoa kahvin ja mustaherukkaliköörin kanssa.

Pitkään kypsytetty cassislikööri

Ainekset

1
l / 500 g
mustaherukoita
5
mustaherukanlehteä
7
dl
vodkaa
1 1/2
dl
vettä
4
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Liköörin valmistus aloitetaan jo pari kuukautta ennen kuin juoma on valmis. Murskaa herukat. Laita herukat, niistä irronnut mehu, herukanlehdet ja vodka isoon lasipurkkiin ja sulje kansi. Nesteen tulee peittää marjat ja lehdet kokonaan. Anna tekeytyä huoneenlämmössä, pimeässä 2–3 kuukautta
  2. Siivilöi maustunut marjaviina kulhoon. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Kaada siirappia liköörin joukkoon välillä maistellen, kunnes likööri on mielestäsi sopivan makeaa. Pullota pieniin pulloihin.

  3. Säilytä avaamattomat likööripullot valolta suojattuina huoneenlämmössä. Liköörin maku kypsyy vielä ikääntyessä, ja juoma säilyy yli vuoden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.