Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Makea leivonta
9:00 | 30.6.2017

Mustaherukkajuustokakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Kati Pohja KUVA Arto Vuohelainen

Mustaherukkajuustokakun voi tehdä oikaisten tai hidastellen. Hyvä pikaversio kypsyy uunissa alle tunnissa. Malttavainen kokki saa erityisen herkun, jos maustaa kakun itse tehdyllä mustaherukkaliköörillä. Likööri kypsyy kaapin perukoilla pari kuukautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 16 annosta
40 min + 2 t
Helppo

Mustaherukkajuustokakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
tummia täytekeksejä (esim. Dops Suklainen)
50
g
voita
Juustotäyte
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
kananmunaa
1/2
dl
kuohukermaa
1 1/2
dl
sokeria
1/2
vaniljatangon siemenet
Mustaherukkatäyte
4
dl
(200g) mustaherukoita
1
tl
vaniljasokeria
(1
rkl
cassislikööriä)

Vaiheet

  1. Avaa täytekeksit ja pyyhkäise veitsellä täyte kulhoon. Laita keksit toiseen kulhoon. Hienonna keksit jauheeksi monitoimikoneessa tai nuijalla. Sulata voi ja sekoita keksijauheen joukkoon.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja painele noin 2 cm:n korkeudelle vuoan reunoja vasten. Laita kakkupohja jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Notkista keksien täyte haarukalla tasaiseksi. Lisää tuorejuusto, munat, kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet veitsenkärjellä täytteeseen. Vatkaa muutama minuutti sähkövatkaimella, jotta saat tasaisen massan. Pane uuni kuumeneman 175 asteeseen.
  4. Paseeraa mustaherukat: Survo marjat nuijalla kulhossa. Nosta siivilä toisen kulhon päälle. Kaada marjat siivilään ja hiero niitä lusikalla siivilää vasten, jotta saat mahdollisimman paljon marjasosetta talteen. Sosetta tulisi olla noin 1 dl. Lisää vaniljasokeri ja halutessasi cassislikööri marjasoseeseen.
  5. Kaada kolmannes mustaherukkasoseesta vuokaan keksipohjan päälle. Levitä päälle puolet juustomassasta. Kaada toinen kolmannes mustaherukkasoseesta täpliksi juustomassan päälle. Lisää loppu juustomassa. Kaada loppu mustaherukkasose täpliksi vuokaan. Piirrä cocktailtikulla tai veitsenkärjellä kakun pintaan niin, että herukkatäplät leviävät marmorikuvioksi.
  6. Kypsennä kakkua uunin alatasossa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoa kahvin ja mustaherukkaliköörin kanssa.

Pitkään kypsytetty cassislikööri

Ainesosat

1
l / 500 g
mustaherukoita
5
mustaherukanlehteä
7
dl
vodkaa
1 1/2
dl
vettä
4
dl
sokeria

Vaiheet

  1. Liköörin valmistus aloitetaan jo pari kuukautta ennen kuin juoma on valmis. Murskaa herukat. Laita herukat, niistä irronnut mehu, herukanlehdet ja vodka isoon lasipurkkiin ja sulje kansi. Nesteen tulee peittää marjat ja lehdet kokonaan. Anna tekeytyä huoneenlämmössä, pimeässä 2–3 kuukautta
  2. Siivilöi maustunut marjaviina kulhoon. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Kaada siirappia liköörin joukkoon välillä maistellen, kunnes likööri on mielestäsi sopivan makeaa. Pullota pieniin pulloihin.

  3. Säilytä avaamattomat likööripullot valolta suojattuina huoneenlämmössä. Liköörin maku kypsyy vielä ikääntyessä, ja juoma säilyy yli vuoden.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Mustaherukka
Juustokakku
cassislikööri
Jälkiruuat
Sokerileipuri

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini