Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Makea leivonta
9:30 | 30.7.2019

Mustaherukkamuffinit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makea pekaanicrumble on enemmän kuin täydellinen pari muffinssien kirpakoille herukoille!

Lämpimät, huumavalta tuoksuvat muffinit houkuttelevat kahvipöydän ääreen kaikki kotona olijat

Muffinitaikina on älyttömän helppo, sillä siinä ei tarvitse muuta kuin sekoittaa ainekset tasaiseksi. Näiden muffinien taikinassa maistuu vanilja, sillä vaniljasokerin lisäksi taikinan nesteenä käytetään vaniljajogurttia. Pieni ripaus suolaa tasoittaa makeutta.

Vaniljan lisäksi muffineissa maistuu syksyn marjat, tällä kertaa mustaherukat. Ne käännellään taikinaan varovasti, jotta ne pysyisivät ehjänä. Kun taikina on lusikoitu voideltuihin muffinipellin koloihin, päällimmäiseksi lisätään vielä lusikallinen tahmeaa ja rapeaa pähkinämurua.

Muffinit kypsyvät uunissa jopa vartissa. Olisi kuitenkin hyvä malttaa hieman odottaa niiden jäähtymistä ennen vuoasta irrottamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
40 minuuttia
Helppo

Mustaherukkamuffinit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

100
g
voita
3 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
1
dl
vaniljajogurttia
2
kananmunaa
2
dl
mustaherukoita
MURUSEOS
50
g
voita huoneenlämpöisenä
1 1/2
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
sokeria
3/4
dl
vehnäjauhoja
1/4
dl
fariinisokeria
LISÄKSI
voita muffinipellin koloihin
(mustaherukkajauhetta, mustaherukoita)

Vaiheet

  1. Ota muruseokseen tarvittava 50 g voita hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele muffinipellin kolot.
  3. Sulata taikinaa varten 100 g voita. Sekoita kulhossa jauhot, sokerit, leivinjauhe ja pieni ripaus suolaa. Lisää voisula, jogurtti ja kananmunat, ja sekoita tasaiseksi. Kääntele mustaherukat taikinaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman ehjinä. Täytä taikinalla noin 2/3 muffinipellin koloista.
  4. Rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita kaikki muruseoksen aineet kulhossa tasaiseksi ja jaa seos muffinien päälle. Paista uunissa 15–20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä pellillä noin 10 minuuttia ennen irrottamista.
  5. Koristele jäähtyneet muffinit halutessasi ripauksella mustaherukkajauhetta ja muutamalla tuoreella mustaherukalla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Mustaherukka
mustaviinimarja
Sokerileipuri
lasten suosikit
kesä
herukka
muffini
Muffinssi

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini