Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2065 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makea pekaanicrumble on enemmän kuin täydellinen pari muffinssien kirpakoille herukoille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukkamuffinit

Ainekset

100
g
voita
3 1/2
dl
vehnjauhoja
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
1
dl
vaniljajogurttia
2
kananmunaa
2
dl
mustaherukoita
MURUSEOS
50
g
voita huoneenlämpöisenä
1 1/2
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
sokeria
3/4
dl
vehnäjauhoja
1/4
dl
fariinisokeria
LISÄKSI
voita muffinipellin koloihin
(mustaherukkajauhetta, mustaherukoita

Työvaiheet

  1. Ota muruseokseen tarvittava 50 g voita hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele muffinipellin kolot.
  3. Sulata taikinaa varten 100 g voita. Sekoita kulhossa jauhot, sokerit, leivinjauhe ja pieni ripaus suolaa. Lisää voisula, jogurtti ja kananmunat, ja sekoita tasaiseksi. Kääntele mustaherukat taikinaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman ehjinä. Täytä taikinalla noin 2/3 muffinipellin koloista.
  4. Rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita kaikki muruseoksen aineet kulhossa tasaiseksi ja jaa seos muffinien päälle. Paista uunissa 15–20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä pellillä noin 10 minuuttia ennen irrottamista.
  5. Koristele jäähtyneet muffinit halutessasi ripauksella mustaherukkajauhetta ja muutamalla tuoreella mustaherukalla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Mutkat suoriksi! Tästä suklaahippukeksitaikinasta valmistuu yksi, pellin kokoinen jättikeksi, joka leikataan paistettuna pieniksi paloiksi. Pinnalta rapeat ja sisältä ihanan sitkaat keksit sopivat vaikka buffettiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
64 kpl
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaahippu-peltikeksi

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
2
dl
fariinisokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa (M-koko)
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
ps (100 g)
suklaahippuja
Pinnalle
1
ps (100 g)
suklaahippuja

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon suklaahiput. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, kuinka pehmeistä tai rapeista kekseistä pidät: tarkkaile, ettei levy pääse kärähtämään. Leikkaa levy heti isolla veitsellä 64 tasakokoiseen palaan. Anna jäähtyä.

Vinkki! Näin saat tasapaloja: leikkaa pellillinen isolla veitsellä ensin puoliksi, sitten palat taas puoliksi ja niin edelleen. Saat pellillisestä 64 minikeksiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2065 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tiramisulta ideansa lainaava kakku syntyy vikkelästi! Pinot noir -liemeen pulahtaneet keksit ja luumut peitellään mascarponevaahdolla ja vuoka laitetaan uunin sijaan jääkaappiin tekeytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Viileä luumumisu

Ainekset

1/2
vaniljatanko
2
dl
kuohukermaa
1
prk (250g)
mascarponea
1
dl
tomusokeria
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
24
savoiardi-keksiä
PUNAVIINILUUMUT
8
luumua tai viikunaa
1
dl
punaviiniä (esim. pinot noir)
1
dl
hillosokeria
1/2
vaniljatanko
LISÄKSI
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Tee ensin punaviiniluumut. Kuutioi hedelmät. Mittaa punaviini, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos. Lisää luumut ja anna porista miedolla lämmöllä noin minuutti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vaniljatanko. Nosta luumut reikäkauhalla toiseen astiaan. Säästä liemi keksien kostutukseen.
  2. Raaputa vaniljatangon toisesta puolikkaasta siemenet puhtaaseen kulhoon. Lisää kerma ja vaahdota se. Sekoita mascarpone, sokeri ja appelsiininkuori kermavaahtoon.
  3. Kasta keksit kevyesti punaviiniliemeen. Kokoa jälkiruoka vuokaan laittamalla pohjalle kerros keksejä, sitten luumuja ja päälle mascarponeseosta. Tee kaksi kerrosta. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.
  4. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa sekoitellen pari minuuttia. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä. Koristele jälkiruoka pähkinärouheella.

Kommentit (1)

Kotimainen

Käyttäkää hyvät leipojat kotimaisia kaurakeksejä, ovat hyvän makuisia ja rasva on pehmeää, eli öljyllä leivottuja.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Korvapuustipäivää vietetään 4.10. Leivo puustien sijaan ihanat pitkot, joista riittää kaikille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 t + 30 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korvapuustipitko

Ainekset

dl
maitoa
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
noin 7
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
Täyte
50
g
voita huoneenlämpöisenä
¾
dl
sokeria
2–3
tl
kanelia
Pinnalle
1
muna
2
rkl
raesokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Vatkaa joukkoon kuivahiiva, muna, sokeri, kardemumma, suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa yhä, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin tunti. Vaivaa ilmakuplat pois.
  2. Levitä leivinpaperiarkki työalustalle. Jauhota paperi ja kauli taikina sen päälle arkin kokoiseksi levyksi. Levitä pehmeä voi taikinalevylle nuolijalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri taikina leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi.
  3. Leikkaa rulla kahtia ja nosta ne leivinpaperille niin, että väliin jää tilaa.
  4. Leikkaa rulliin veitsellä tai saksilla syvät viillot muutaman sentin välein. Vedä pitkoa kevyesti vähän pidemmäksi. Paina jokaiseen taikinapalaan kuoppa, kuin tekisit korvapuusteja. Anna pitkojen kohota liinan alla puoli tuntia.
  5. Sivele pitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia, kunnes pitkot ovat sisältä kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.

Kun tekee mieli jotain hyvää nopeasti, niin tämä omenahyve on siihen tarkoitukseen juuri sopiva ja kun tekee kaksi annosta, niin riittää 4 henkilölle ja jos oikein hyvää haluaa tarjota, niin sitten vain lisäksi jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 - 3
Valmistusaika
10 mim + n. 2 min mikrossa
Vaikeustaso
Helppo

Helppo omenahyve mikrossa

Ainekset

2 - 3
kpl
hapahkoja omenia, koosta riipuen
0,5
tl
kanelia
2
tl
sokeria
Kauramuru:
1
dl
kaurahiutaleita/neljän viljan hiutaleita
1,5
rkl
fariinisokeria/sokeria
2
rkl
Keiju juoksevaa rasvaa tai muuta
1/4
tl
Pan suolaa/ripaus

Työvaiheet

Kuori omenat ja viipaloi sopivalle lautaselle, laita päälle kanelia ja sokeria. Tee sitten kauramuru pienessä astiassa.
Laita kaurahiutaleiden sekaan fariinisokeri, hiven suolaa ja juokseva rasva ja sekoita ne muruksi ja lisää omenien päälle. Laita se sitten mikroon 1 min. täysillä ja kokeile ovatko omenan siivut pehmenneet ja anna sitten olla vielä 40 sekunttia ja kokeile välillä ovatko omenan siivut sopivan pehmeitä, voit vielä antaa olla vähän aikaa mikrossa jos haluat. Tämä on hyvää näinkin, mutta jos haluaa herkutella, niin syö jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Jos haluat isomman määrän, kannattaa tehdä saman tien kaksi lautasellista, sen takia erikseen että valmistuvat tasaisesti mikrossa, muuten kuumeneminen voi olla epätasaista, tai sitten sekoittele niitä välillä, jos teet kerralla isomman annoksen.

Kommentit (0)