
Makea pekaanicrumble on enemmän kuin täydellinen pari muffinssien kirpakoille herukoille!
Lämpimät, huumavalta tuoksuvat muffinit houkuttelevat kahvipöydän ääreen kaikki kotona olijat
Muffinitaikina on älyttömän helppo, sillä siinä ei tarvitse muuta kuin sekoittaa ainekset tasaiseksi. Näiden muffinien taikinassa maistuu vanilja, sillä vaniljasokerin lisäksi taikinan nesteenä käytetään vaniljajogurttia. Pieni ripaus suolaa tasoittaa makeutta.
Vaniljan lisäksi muffineissa maistuu syksyn marjat, tällä kertaa mustaherukat. Ne käännellään taikinaan varovasti, jotta ne pysyisivät ehjänä. Kun taikina on lusikoitu voideltuihin muffinipellin koloihin, päällimmäiseksi lisätään vielä lusikallinen tahmeaa ja rapeaa pähkinämurua.
Muffinit kypsyvät uunissa jopa vartissa. Olisi kuitenkin hyvä malttaa hieman odottaa niiden jäähtymistä ennen vuoasta irrottamista.
Mustaherukkamuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Ota muruseokseen tarvittava 50 g voita hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele muffinipellin kolot.
- Sulata taikinaa varten 100 g voita. Sekoita kulhossa jauhot, sokerit, leivinjauhe ja pieni ripaus suolaa. Lisää voisula, jogurtti ja kananmunat, ja sekoita tasaiseksi. Kääntele mustaherukat taikinaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman ehjinä. Täytä taikinalla noin 2/3 muffinipellin koloista.
- Rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita kaikki muruseoksen aineet kulhossa tasaiseksi ja jaa seos muffinien päälle. Paista uunissa 15–20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä pellillä noin 10 minuuttia ennen irrottamista.
- Koristele jäähtyneet muffinit halutessasi ripauksella mustaherukkajauhetta ja muutamalla tuoreella mustaherukalla.