Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2141 reseptiä.
Linkitetty 401 keittokirjaan.
Resepti: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Mustikkatosca on Gloria Ruoka & Viinin lukijoiden yksi suosikkiresepteistä loppukesällä 2014.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
Noin 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkatosca

Ainekset

175
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
kaurahiutaleita
TÄYTE:
5
dl
mustikoita
25
g
voita
1
dl
muscovadosokeria
100
g
saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne ja kaurahiutaleet taikinaan.
  3. Levitä taikina 20 x 30 senttisen vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 15 minuuttia. Perkaa sillä välin mustikat.
  4. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja paloitellut saksanpähkinät. Hauduta seosta muutama minuutti.
  5. Nosta vuoka uunista. Lisää mustikat ja pähkinätosca piiraan päälle.
  6. Kypsennä vielä 15–20 minuuttia eli kunnes mustikat ovat hieman rikkoutuneet ja pähkinät saaneet väriä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 68 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Tämä ei ole pikakakku: ensin juustokakku paistetaan uunissa ja sitten se saa vetäytyä vielä yön yli jääkaapissa. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä lopputulos on ihanan mehevä ja tuhti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1½ t + 8 t
Vaikeustaso
Helppo

New York -juustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestivekeksejä
75
g
voita sulatettuna
Täyte
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria
1
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
2
kananmunaa
150
g
ranskankermaa
½
dl
maissitärkkelysjauhoa
Tarjoiluun
mansikka- tai vadelmakastiketta

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit muruiksi monitoimikoneella tai kaulimella. Sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksi-voiseos leivinpaperilla suojatun irtopohjavuoan (halkaisija 22–23 cm) pohjalle.
  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  3. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, sekoita. Lisää ranskankerma ja maissitärkkelysjauho, sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele vuoan reunat. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa tunnin ajan.
  5. Ota kakku pois uunista, anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  6. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin yön yli.
  7. Tarjoa kakun kera mansikka- tai vadelmakastiketta.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Tämä laskiaispullaresepti on perinteinen ja nämä pullat ovat aivan uskomattoman herkullisia. Tänään on laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai on tiistaina 25.2 ;mahtava syy leipoa pullaa! Ainut hankaluus tässä reseptissä on se, että laittaako pullan sisään vadelmahilloa, mantelimassaa vai kenties...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 muhkeaa pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 75 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat laskiaispullat

Ainekset

Taikina:
2,5
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
8
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Voiteluun:
1
kpl
keltuainen
1
rkl
vettä
Pinnalle
50
g
mantelilastuja
Täytteet
3
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
200
g
vadelmahilloa
200
g
mantelimassaa

Työvaiheet

Taikina:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada isoon leivontakulhoon.
Liota joukkoon hiiva vispilää apuna käyttäen.
Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja sokerit.

Alusta taikinaan vehnäjauhot 1dl kerrallaan.
Jauhojen alustamisen puolivälissä lisää joukkoon pehmeä voi.
Alusta loput jauhot taikinaan ja vaivaa muutama minuutti käsin tai yleiskoneessa.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. (n. 1 h)

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle tai leivonta-alustalle.
Jaa teräväreunaisen nuolijan avulla n. 12 yhtä suureen osaan.
Pyöritä pullat pöytää vasten pyörittäen tasaiseksi.
Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kohota leivinliinalla peitettynä vielä 15 - 20 minuuttia.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa keltuaisen rakenne rikki pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon vesi.
Voitele kohonneet pullat pullasutia apuna käyttäen.
Ripottele pintaan mantelilastuja.
Paista 15 minuuttia.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sokerit vatkaamisen puolivälissä.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.

Anna pullien jäähtyä vähintään 20 minuuttia ennen täyttämistä.
Leikkaa "lakit" pois.
Pursota pullan väliin kermaa ja asettele keskelle nokare hilloa ja / tai viipale mantelimassaa.
Halutessasi sihtaa pinnalle tomusokeria. Nauti!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2141 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Juustoa teessä? Kyllä vain, ja lisäksi samettista seesamitahnaa eli tahinia mausteena. Vuoden 2020 mielenkiintoisin jälkkärijuoma on tässä.

Juustotee kuulostaa ällöttävältä, jos mieleen nousee kuva kuumassa teessä pehmenevästä palasta Oltermannia. Todellisuudessa muun muassa Kapkaupungin, Los Angelesin ja Shanghain trendikuppiloissa suosittu juoma ei ole juuri kermakaakaota kummallisempi. Sen pinnalle lisätty juusto on samettista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + jäähdyttäminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-juustotee

Ainekset

6
dl
teejuomaa (esim. earl grey)
1
rkl
hunajaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
tahinia
1–2
rkl
sokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Hauduta tee ja makeuta se hunajalla. Jäähdytä tee huoneenlämpöiseksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon tahini ja sokeri. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä se tuorejuusto-tahiniseokseen.
  3. Jaa tee laseihin ja lusikoi tuorejuustoseos juoman pinnalle. Tarjoa jälkiruokana tai makeana välipalana.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 68 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)