Mustikkatosca on Gloria Ruoka & Viinin lukijoiden yksi suosikkiresepteistä loppukesällä 2014.
Mustikkatosca
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne ja kaurahiutaleet taikinaan.
- Levitä taikina 20 x 30 senttisen vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 15 minuuttia. Perkaa sillä välin mustikat.
- Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja paloitellut saksanpähkinät. Hauduta seosta muutama minuutti.
- Nosta vuoka uunista. Lisää mustikat ja pähkinätosca piiraan päälle.
- Kypsennä vielä 15–20 minuuttia eli kunnes mustikat ovat hieman rikkoutuneet ja pähkinät saaneet väriä.