Mustikkatosca on Gloria Ruoka & Viinin lukijoiden yksi suosikkiresepteistä loppukesällä 2014.
Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa.
Tupla-cookiet
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
- Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
- Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
- Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Pähkinäinen luumupaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
- Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
- Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
- Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.
Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.
Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.
Omena-inkiväärikakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.
-
Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.
-
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.
-
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.
-
Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Vispipuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
- Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
- Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
- Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.
Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.
Reseptit
- Uusimmat reseptit
- 30 minuuttia
- Aamiainen & brunssi
- Finnhits
- Gluteeniton deli
- Grillaus
- Jauhelihakierre
- Juomat ja smoothiet
- Jälkiruuat
- Kemut
- Kevyet & salaatit
- Kot kot
- Lasten suosikit
- Leivät & piirakat
- Nuuka kokki
- Pastatehdas
- Pihvi & BBQ
- Päivän katiska
- Sokerileipuri
- Sporttiruoka
- Säilöntä
- Vegebaari
- Viikonloppubistro
- Vegaanisia herkkuja