Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Raikkaista mustikoista ja valmiista lehtitaikinasta syntyy kesän komein kahvikakku, jonka täytteessä on venäläinen yllätys: kermaliköörillä maustettu mannapuuro. Maun lisäksi tässä leivonnaisessa koukuttavat erilaiset suutuntumat. Jokaisessa lusikallisessa on jotain rapeaa, lehtevää ja pehmeää.

Vinkki! Kakkuun sopivat muutkin marjat, esimerkiksi viinimarjat ja vadelmat.

Annoksia
10-12 palaa
Valmistusaika
1 t + kovettuminen 1 t + maustuminen jääkaapissa 4-12 t
Vaikeustaso
Helppo

Napoleon-kakku venäläisittäin

Ainekset

400
g
lehtitaikinaa (½ Sunnuntai Iso lehtitaikinapaketista)
Täyte
4 1/2
dl
maitoa
3
rkl
mannaryynejä
1
munankeltuainen
3
rkl
vaniljasokeria
3-5
rkl
kermalikööriä (esim. Baileys)
250
g
voita
1
dl
sokeria
500
g
mustikoita
Lisäksi
lehtitaikinan murusia

Työvaiheet

  1. Käytä puolet paketin lehtitaikinasta ja sulata se ohjeen mukaan. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Avaa sulanut voitaikinalevy ja leikkaa se pituussuunnassa kahteen osaan. Paista voitaikinalevyjä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Valmista täyte. Mittaa maito ja mannaryynit kattilaan, keitä löysäksi puuroksi ja nosta kattila pois liedeltä. Sakeuta puuro vatkaamalla vispilällä keltuainen puuron sekaan. Älä keitä puuroa munan lisäämisen jälkeen. Lisää puuroon vaniljasokeri ja likööri.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä voivaahtoon jäähtynyt mannapuuro pieni erä kerrallaan ja vatkaa täyte tasaiseksi massaksi. Laita 1 tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
  4. Tasaa sahalaitaisella veitsellä voitaikinalevyjen reunat suoriksi, ja halkaise levyt pitkittäin kahteen osaan. Ota talteen levyn helposti irtoava paistopinta, se käytetään koristelussa.
  5. Aloita kakun kokoaminen. Levitä alimmalle pohjalle neljännes täytteestä ja ripottele neljännes mustikoista täytteelle. Jatka näin, kunnes kaikki neljä kerrosta ovat valmiina.
  6. Koristele kakun pinta lehtitaikinan hippusilla. Nosta kakku viileään ja anna maustua vähintään 4 tuntia, mutta mielellään yön yli.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kohmeiset, sokerilumiset karpalot nautitaan ihanasti kahvilta maistuvan lämpimän kinuskin kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jääkarpalot ja kahvikinuski

Ainekset

4
dl
jäisiä karpaloita
1
dl
tomusokeria
2
dl
vahvaa kahvia
2
dl
ruokosokeria
2
dl
kuohukermaa
75
g
voita
½
tl
vanilja-aromia
¼
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kinuski. Valmista kahvi ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, säädä liesi keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua kasaan välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Sekoita voi, vanilja-aromi ja sormisuola joukkoon. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Ota karpalot pakastimesta huoneenlämpöön 5 minuutiksi. Levitä tomusokeri laakealle lautaselle ja pyörittele kohmeiset karpalot kauttaaltaan sokerissa. Anna sokerin kovettua 5 minuuttia.
  3. Laita karpalot tarjoiluastiaan ja lämmitä kinuskia tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hanna Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Resepti ja kuva: Hanna Pihlaja

Jälkiruoka, jolla hurmaat illallisvieraat! Marengista, kookoksesta, ruusuisesta kermavaahdosta, granaattiomenasta ja vadelmista syntyvä herkku on kuin kukkaketo pilvenhattaralla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hempeilijän marenkiherkku

Ainekset

1
granaattiomena
1
rasia
vadelmia
2
dl
kermaa
1 1/2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
ruusun terälehtihilloa
9
kpl
pieniä marenkeja
1
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Aloita esivalmisteluista. Erottele granaattiomenan siemenet. Mikäli käytät ulkomaisia vadelmia, huuhtele ne varoen ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan.
  2. Säästä 1 marenki sekä vähän kookoslastuja ja granaattiomenan siemeniä koristeesi. Murenna loput marengit annosmaljoihin (säästä myös isompia paloja). Lisää kookoslastut.
  3. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita ruusun terälehtihillo kevyesti kermavaahdon joukkoon.
  4. Lisää annosmaljoihin granaattiomenan siemenet. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja lisää vadelmat.
  5. Koristele annokset granaattiomenan siemenillä sekä kookos- ja marenkimurulla. Tarjoa heti.

 

Vinkki! Ruusun terälehtihilloa myy ainakin Stockmann. Mikäli sitä ei ole saatavilla, voit korvata sen lisäämällä kermavaahdon joukkoon 1 tl ruusuvettä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 542 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Pia Ingberg

Rapea marenkiruusu kätkee sisälleen ihanan minttusuklaatäytteen.

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkiruusut

Ainekset

3
valkuaista
2
dl
(erikois)hienoa sokeria
vaaleanpunaista pastaväriä eli geelimäistä elintarvikeväriä
Täyte
140
g
minttusuklaata (esim. Pätkis)
1
rkl
kuohukermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Kaada sokeri joukkoon ohuena nauhana ja vatkaa samalla. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
  2. Aseta pursotinpussiin tähtipäinen tylla. Sivele varrastikulla tai pitkävartisen lusikan varrella pastaväriä neljäksi ohueksi raidaksi pussin sisäseinämille. Lusikoi marenki pussiin.
  3. Pursota marengista ruusukkeita leivinpaperin päälle uuninpellille. Aloita pursotus keskeltä ja jatka spiraalimaisesti ulospäin.
  4. Kuivata marenkeja tunnin ajan 75 asteessa kiertoilmatoiminnolla tai 100 asteessa ilman kiertoilmaa. Katkaise virta uunista ja anna kuivua vielä jälkilämmöllä puoli tuntia.
  5. Tee täyte. Rouhi suklaa metallikulhoon ja lisää kerma joukkoon. Sulata ainekset vesihauteessa. Sekoittele sulatuksen aikana. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto suklaasulaan ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
  6. Anna täytteen jähmettyä hetki, kunnes se on tahnamaista. Lusikoi tai pursota täyte marenkien väliin.

Vinkki! Marenkien värjäykseen sopii parhaiten geelimäinen pastaväri. Pastavärejä voit hankkia leivontatarvikekaupoista tai hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Marenkiruusu viihtyy viileässä. Säilytä kaunokaiset jääkaapissa, jotta täyte pysyy kiinteänä.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikö täyte lötkistytä marenkia?

Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Suklaan ja seesaminsiementahnan yhdistelmä on jumalaisen ihana.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min

Tahini-kaakao

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
150
g
tummaa suklaata
7
dl
maitoa
3
rkl
tahinia
1
rkl
sokeria
Koristeluun
seesaminsiemeniä
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota puolet kermasta löysäksi vaahdoksi. Rouhi suklaa.
  2. Kaada kattilaan maito ja loput kermasta. Kuumenna höyryäväksi. Lisää suklaa, tahini ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi. Kuumenna uudelleen, jos kaakao jäähtyi liiaksi.
  3. Jaa neljään kuppiin. Nosta päälle lusikallinen kermavaahtoa, ripottele koristeeksi seesaminsiemeniä ja viimeistele kaakaojauheella.

Kommentit (0)