
Kaikkien rakastama klassikkoleivonnainen tuunattuna kahvinrakastajan makuun. Espressokahvilla maustettu pohja saa kruunukseen tumman kuorrutuksen, jonka päälle ripotellaan pähkinärouhetta. Voiko mikään enää maistua paremmalta kahvin kanssa?
Nespresso Arpeggio-mokkapalat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista 3 annosta Nespresso Arpeggio espressoa omaan kuppiin ja kaksi annosta Nespresso Arpeggio ristrettoa omaan. Jätä jäähtymään.
- Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön mikäli ehdit, koska se parantaa taikinan rakennetta. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.
- Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä.
- Mittaa ja sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään omassa astiassa. Sekoita kahvi ja maito samaan astiaan valmiiksi.
- Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokeri kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon neljässä osassa vuorotellen jauhot, kahviseos ja voi samalla vatkaten.
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoita lusikalla tai nuolijalla. Laita uuniin 20 minuutiksi kunnes pohja on täysin kypsä. Ota pelti uunista jäähtymään ja tee kuorrute.
- Leikkaa pähkinät pienemmiksi isolla terävällä veitsellä. Mittaa ja sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe valmiiksi keskenään.
- Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja kaada tomusokeriseosta osissa voin joukkoon (mieluiten siivilän läpi). Sekoita voi ja tomusokeri vispilällä tasaiseksi seokseksi ja lisää välillä kahvia mukaan. Kuorrute on valmista, kun kaikki tomusokeri on sulanut voin joukkoon ja seos on paksua ja kiiltävän tasaista, mutta notkeaa.
- Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja tasoita nopeasti lusikalla tai nuolijalla. Ripottele päälle pähkinät ja painele niitä hieman kuorrutteeseen.
- Leikkaa paloiksi, kun kuorrute on jähmettynyt. Tarjoa Nespresso Arpeggio espresson kanssa.
Minkä verran jauhoja? Taisi puuttua listasta.
Korjatkaa nyt jo tää resepti kun mainostatte sitä joka tuutissa. Kai ne jauhotkin tähän kuuluisi...