Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: helppo minttu-suklaa tai työläämpi kaura-omena. Ensimmäinen syntyy, kun täytät pellillä paistetun ison suklaakeksin jätskillä ja tuoreella mintulla. Kaurakeksin täytteeksi yhdistät omenasosetta, italialaista marenkia ja kermavaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 30 min + jäädyttäminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Nopea minttu-suklaapuffet sekä marenkinen omena-kaurapuffet

Ainekset

Kaakaokeksi
3 1/2
dl
vehnäjauhoa
200
g
voita
1 3/4
dl
tomusokeria
1
dl
kaakaojauhetta
1
tl
suolaa
3
kananmunankeltuaista
Täyte
1/2
punttia minttua
1
l
vaniljajäätelöä
3
rkl
suklaarouhetta

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja voi. Lisää tomu-sokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi. Mausta suolalla ja sekoita. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi (noin 25 x 25 cm). Paista keksiä 165-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vuoraa vuoka (noin 25 x 12 cm) tuorekelmulla. Puolita keksi ja laita toinen puolikas vuoan pohjalle.
  4. Hienonna minttu. Leikkaa jäätelöstä viipaleita ja laita viipaleet mintun ja suklaarouheen kanssa kerroksittain vuokaan. Tasoita pinta ja lisää kanneksi toinen keksinpuolikas kanneksi. Peitä tuorekelmulla ja pakasta, kunnes täyte on kunnolla jäätynyt, vähintään 2 tuntia.
  5. Leikkaa puffeteiksi ja tarjoa heti.

Marenkinen omena-kaurapuffet

Ainekset

Kaurakeksi
200
g
voita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2 1/2
sokeria
6
dl
kaurahiutaleita
2
kananmunaa
Omenasose
6
kotimaista omenaa
1/2
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1
vaniljatanko
Italialainen marenki
3
dl
sokeria
0,4
dl
vettä
3
keskikokoista kananmunanvalkuaista
Lisäksi
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Tämän jälkiruuan valmistamisessa tarvitset paistolämpömittaria.
  2. Leivo ensin kaurakeksi. Nypi voi ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sokeri ja kaurahiutaleet ja lopuksi kananmunat. Laita taikina kylmään 30 minuutiksi.
  3. Lämmitä uuni 165 asteeseen. Levitä taikina lastalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille levyksi (noin 25 x 25 cm). Paista 10–12 minuuttia, kunnes keksi on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Tee täyte. Poista omenoista kodat ja paloittele hedelmät kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä kannen alla, kunnes omenat ovat pehmeitä, 8–10 minuuttia. Poista kansi ja keitä ylimääräinen neste pois. Poista vaniljatanko ja soseuta. Laita sivuun odottamaan.
  5. Tee italialainen marenki. Valuta kananmunien valkuaiset kulhoon ja jätä hetkeksi odottamaan. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna. Kun seos on 110-asteista, ala vatkata valkuaisia sähkövatkaimella. Kun sokeriliemen lämpötila on 119–121 astetta, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon. Vatkaa seosta kunnes se on huoneenlämpöistä ja marenki kauniin kiiltävää.
  6. Yhdistä omenasose ja marenki. Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto nostellen omenamarengin joukkoon.
  7. Ota esiin suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 25 x 12 cm). Puolita kaurakeksi. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita toinen keksinpuolikas vuoan pohjalle. Kaada jäädykemassa keksin päälle ja lisää kanneksi toinen keksipuolikas. Peitä tuorekelmulla ja pakasta, kunnes täyte on jäätynyt, vähintään 2 tuntia.
  8. Leikkaa puffeteiksi ja tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ei vuokaa, uunia eikä liivatetta! Hirmu helppo juustokakku sopii kaikkiin loppuvuoden juhliin. Sitrukset ja tuore rosmariini antavat siihen ihanan jouluisen säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
40 min + jähmettyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
voita
400
g
kandisokerikeksejä
2
tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
LISÄKSI
6–7
mandariinia tai satsumaa
1
valkuainen
1–2
rosmariininoksaa
½
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pakastuspussissa kaulinta apuna käyttäen. Hienonna rosmariini. Yhdistä pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru esimerkiksi tarjottimelle tai laakealle vadille. Laita pohja jääkaappiin tunniksi kovettumaan.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös ranskankerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Laita tuorejuusto ja sokeri kolmanteen kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimilla kevyesti sekaisin, kunnes tuorejuusto on notkeaa. Kääntele kaikki täytteen ainekset varovasti yhteen.

  3. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin.

  4. Kuori mandariinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa mandariinit edelleen ohuiksi viipaleiksi. Laita lautaselle muutama arkki talouspaperia ja nostele viipaleet niiden päälle hetkeksi, kunnes irronnut mehu on imeytynyt.

  5. Erottele valkuainen omaan kulhoonsa ja vatkaa se kevyesti haarukalla vaahdoksi. Ota rosmariinista pieniä oksia, kasta ne valkuaiseen ja ripottele sokeria päälle.

  6. Viimeistele kakku mandariiniviipaleilla ja sokerihuurrutetuilla rosmariineilla. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Banana breadistä mukaeltu suolaisen makea banaani-tiikerikakku selviää syötävän hyvänä pidemmänkin vaelluksen ajan. Parhaimmalta tämä kakku maistuu vasta pari päivää leipomisen jälkeen, jolloin maut ovat tasaantuneet. Kakun kanssa voi tarjoilla vaahterasiirapilla tai hunajalla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 viipaletta
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-tiikerikakku

Ainekset

3
dl
grahamvehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3
banaania
2
kananmunaa
2
dl
makeuttamatonta omenasosetta
½
dl
hunajaa
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
100
g
sulatettua tummaa suklaata
VUOAN VOITELUUN
1
tl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  2. Soseuta kulhossa sauvasekoittimella banaanit, munat, omenasose, hunaja ja öljy. Sekoita kuivat aineet joukkoon puuhaarukalla.

  3. Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon. Lisää pienemmän taikinan joukkoon sulatettu suklaa.

  4. Öljyä 1½ l vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lisää päälle nokareina suklaataikinaa. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta. Nostele taikinaa lusikalla muutamasta kohdasta vuoan pohjasta ylöspäin, jolloin taikinat kevyesti ”raidoittuvat”.

  5. Kypsennä banaanikakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa.