Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: helppo minttu-suklaa tai työläämpi kaura-omena. Ensimmäinen syntyy, kun täytät pellillä paistetun ison suklaakeksin jätskillä ja tuoreella mintulla. Kaurakeksin täytteeksi yhdistät omenasosetta, italialaista marenkia ja kermavaahtoa.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 30 min + jäädyttäminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Nopea minttu-suklaapuffet sekä marenkinen omena-kaurapuffet

Ainekset

Kaakaokeksi
3 1/2
dl
vehnäjauhoa
200
g
voita
1 3/4
dl
tomusokeria
1
dl
kaakaojauhetta
1
tl
suolaa
3
kananmunankeltuaista
Täyte
1/2
punttia minttua
1
l
vaniljajäätelöä
3
rkl
suklaarouhetta

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja voi. Lisää tomu-sokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi. Mausta suolalla ja sekoita. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi (noin 25 x 25 cm). Paista keksiä 165-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vuoraa vuoka (noin 25 x 12 cm) tuorekelmulla. Puolita keksi ja laita toinen puolikas vuoan pohjalle.
  4. Hienonna minttu. Leikkaa jäätelöstä viipaleita ja laita viipaleet mintun ja suklaarouheen kanssa kerroksittain vuokaan. Tasoita pinta ja lisää kanneksi toinen keksinpuolikas kanneksi. Peitä tuorekelmulla ja pakasta, kunnes täyte on kunnolla jäätynyt, vähintään 2 tuntia.
  5. Leikkaa puffeteiksi ja tarjoa heti.

Marenkinen omena-kaurapuffet

Ainekset

Kaurakeksi
200
g
voita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2 1/2
sokeria
6
dl
kaurahiutaleita
2
kananmunaa
Omenasose
6
kotimaista omenaa
1/2
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1
vaniljatanko
Italialainen marenki
3
dl
sokeria
0,4
dl
vettä
3
keskikokoista kananmunanvalkuaista
Lisäksi
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Tämän jälkiruuan valmistamisessa tarvitset paistolämpömittaria.
  2. Leivo ensin kaurakeksi. Nypi voi ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sokeri ja kaurahiutaleet ja lopuksi kananmunat. Laita taikina kylmään 30 minuutiksi.
  3. Lämmitä uuni 165 asteeseen. Levitä taikina lastalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille levyksi (noin 25 x 25 cm). Paista 10–12 minuuttia, kunnes keksi on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Tee täyte. Poista omenoista kodat ja paloittele hedelmät kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä kannen alla, kunnes omenat ovat pehmeitä, 8–10 minuuttia. Poista kansi ja keitä ylimääräinen neste pois. Poista vaniljatanko ja soseuta. Laita sivuun odottamaan.
  5. Tee italialainen marenki. Valuta kananmunien valkuaiset kulhoon ja jätä hetkeksi odottamaan. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna. Kun seos on 110-asteista, ala vatkata valkuaisia sähkövatkaimella. Kun sokeriliemen lämpötila on 119–121 astetta, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon. Vatkaa seosta kunnes se on huoneenlämpöistä ja marenki kauniin kiiltävää.
  6. Yhdistä omenasose ja marenki. Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto nostellen omenamarengin joukkoon.
  7. Ota esiin suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 25 x 12 cm). Puolita kaurakeksi. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita toinen keksinpuolikas vuoan pohjalle. Kaada jäädykemassa keksin päälle ja lisää kanneksi toinen keksipuolikas. Peitä tuorekelmulla ja pakasta, kunnes täyte on jäätynyt, vähintään 2 tuntia.
  8. Leikkaa puffeteiksi ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Äitin ohjevihkosesta kopioitu ohje, jota olen käyttänyt sitten kotoonta pois muuttamisen.

Hieman poikkeava lettutaikina, koska rasvaa ei tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle (, koska taikinassa on öljyä)

Annoksia
10 isoa lettua
Vaikeustaso
Helppo

Lettutaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

Vatkaa maidon joukkoon muut aineet. Paista taikinasta isoja, ohuita lettuja.
Ja rasvaa ei tosiaankaan tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kauravohvelit

Ainekset

5
Dl
vettä
2
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Öljyä tai margariinia
Ripaus
Suolaa
1
Tl
Sokeri
n. 4
Dl
Kaurajauho
2
Tl
Leivinjauhe

Työvaiheet

Mittaa kulhoon vesi. Riko joukkoon munat ja sekoita. Lisää rypsiöljy tai sulatettu margariini, sekä ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon kaurajauho. Anna taikinan turvota hetki.
Laita vohvelirauta lämpenemään. Voitele rauta öljyllä tai margariinilla ja kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan. Voitele rauta aina ennen kuin kaadan taikinaa uuden vohvelin paistamista varten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Miksi lusikoida muffinitaikina vuokiin? Paista taikina ronskisti levynä pellillä, kuorruta ja paloittele. Näiden suklaamuffinien mehevyyden takaa taikinaan raastettu kesäkurpitsa.

Annoksia
20 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-kesäkurpitsamuffinit pellillä

Ainekset

300
g
leivontasuklaata
4 1/2
dl (noin 400 g)
kesäkurpitsaa raastettuna
3
munaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
rkl
leivinjauhetta
1
rkl
kanelia
1
dl
mantelirouhetta
1 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
omenahilloa
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä kattila liedeltä sivuun jäähtymään. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita keskenään puolet suklaasta, kesäkurpitsaraaste, kuiva-aineet, öljy, hillo ja hunaja. Älä vaivaa.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi ja paista 20 minuuttia. Anna leivonnaisen jäähtyä, kaada loppu suklaa päälle ja leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Annoksia
27 cm piirakka
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nektariini-jugurttipiirakka

Ainekset

Murotaikinapohja:
100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
1
Kpl
Kananmuna
1
Tl
Leivinjauhetta
1 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1 1/2
Dl
Ruisjauhoja
Pinnale:
1
Kpl
Kananmuna
3/4
Dl
Sokeria
50
G
Pehmeää voita
1/2
Dl
Perunajauhoja
1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Tl
Vaniljasokeria
1
Tl
Leininjauhetta
Jugurttitäyte:
150
G
Turkkilaistajugurttia
1
Kpl
Kananmuna
n.2
Rkl
Sokeria
n.5
Kpl
Nektariineja

Työvaiheet

Pojhja:
Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmuna sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Sekoita vehnäjauhot,ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita käsin tasaiseksi. Painele sormilla voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Piirakkataikina:
Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita 7 min. Levitä taikina pohjan päälle.

Jugurttitäyte:
Sekoita jugurttitäytteen kaikki aineet keskenään. Pursota täyte raidoiksi piirakkataikinan päälle. Leikaa nektariinit viipaleiksi levittele pintaan.

Paista 200 asteessa, 20-30 minuuttia.

Kommentit (0)