Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1556 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: helppo minttu-suklaa tai työläämpi kaura-omena. Ensimmäinen syntyy, kun täytät pellillä paistetun ison suklaakeksin jätskillä ja tuoreella mintulla. Kaurakeksin täytteeksi yhdistät omenasosetta, italialaista marenkia ja kermavaahtoa.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 30 min + jäädyttäminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Nopea minttu-suklaapuffet sekä marenkinen omena-kaurapuffet

Ainekset

Kaakaokeksi
3 1/2
dl
vehnäjauhoa
200
g
voita
1 3/4
dl
tomusokeria
1
dl
kaakaojauhetta
1
tl
suolaa
3
kananmunankeltuaista
Täyte
1/2
punttia minttua
1
l
vaniljajäätelöä
3
rkl
suklaarouhetta

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja voi. Lisää tomu-sokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi. Mausta suolalla ja sekoita. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi (noin 25 x 25 cm). Paista keksiä 165-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vuoraa vuoka (noin 25 x 12 cm) tuorekelmulla. Puolita keksi ja laita toinen puolikas vuoan pohjalle.
  4. Hienonna minttu. Leikkaa jäätelöstä viipaleita ja laita viipaleet mintun ja suklaarouheen kanssa kerroksittain vuokaan. Tasoita pinta ja lisää kanneksi toinen keksinpuolikas kanneksi. Peitä tuorekelmulla ja pakasta, kunnes täyte on kunnolla jäätynyt, vähintään 2 tuntia.
  5. Leikkaa puffeteiksi ja tarjoa heti.

Marenkinen omena-kaurapuffet

Ainekset

Kaurakeksi
200
g
voita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2 1/2
sokeria
6
dl
kaurahiutaleita
2
kananmunaa
Omenasose
6
kotimaista omenaa
1/2
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1
vaniljatanko
Italialainen marenki
3
dl
sokeria
0,4
dl
vettä
3
keskikokoista kananmunanvalkuaista
Lisäksi
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Tämän jälkiruuan valmistamisessa tarvitset paistolämpömittaria.
  2. Leivo ensin kaurakeksi. Nypi voi ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sokeri ja kaurahiutaleet ja lopuksi kananmunat. Laita taikina kylmään 30 minuutiksi.
  3. Lämmitä uuni 165 asteeseen. Levitä taikina lastalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille levyksi (noin 25 x 25 cm). Paista 10–12 minuuttia, kunnes keksi on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Tee täyte. Poista omenoista kodat ja paloittele hedelmät kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä kannen alla, kunnes omenat ovat pehmeitä, 8–10 minuuttia. Poista kansi ja keitä ylimääräinen neste pois. Poista vaniljatanko ja soseuta. Laita sivuun odottamaan.
  5. Tee italialainen marenki. Valuta kananmunien valkuaiset kulhoon ja jätä hetkeksi odottamaan. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna. Kun seos on 110-asteista, ala vatkata valkuaisia sähkövatkaimella. Kun sokeriliemen lämpötila on 119–121 astetta, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon. Vatkaa seosta kunnes se on huoneenlämpöistä ja marenki kauniin kiiltävää.
  6. Yhdistä omenasose ja marenki. Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto nostellen omenamarengin joukkoon.
  7. Ota esiin suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 25 x 12 cm). Puolita kaurakeksi. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita toinen keksinpuolikas vuoan pohjalle. Kaada jäädykemassa keksin päälle ja lisää kanneksi toinen keksipuolikas. Peitä tuorekelmulla ja pakasta, kunnes täyte on jäätynyt, vähintään 2 tuntia.
  8. Leikkaa puffeteiksi ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Jäädytetyt mansikat ja banaanit surautetaan tehosekoittimella jäätelöksi.Terveellinen jäde maistuu aamulla, välipalalla, jälkkäriksi ja illalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nice cream -kulho

Ainekset

4
banaania
400
g
mansikoita
1/4
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
kookoskermaa
Koristeeksi
marjoja, pähkinöitä ja minttua

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaanit laakeaan astiaan. Poista mansikoista kannat ja laita nekin astiaan. Pakasta vähintään 4 tuntia.
  2. Laita banaanit ja mansikat tehosekoittimeen. Lisää vanilja ja kookoskerma. Soseuta sileäksi. Jaa seos kulhoihin ja koristele.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 818 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tiramisu onkin nyt jäätelö ja kaiken lisäksi vielä kakku. Helppo jälkkäri valmistuu 10 minuutissa.

Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + pakastus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiramisu-jäätelökakku

Ainekset

50
g
tummaa suklaata
dl
vahvaa kahvia
4
rkl
kahvilikööriä
12–16
marsalakeksiä
1
l
vaniljajäätelöä
2
rkl
makeuttamatonta kaakaojauhetta
lisäksi
leipävuoka tai vastaava

Työvaiheet

 

  1. Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.
  2. Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelö­levy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.
  3. Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.

Kommentit (2)

Challi

Eli siihen tulee kolme keksikerrosta eikä kaksi niin kuin ohjeessa? Päällimmäinen kerros unohtui mainita.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kerroksia tulee vain kaksi :) Kakku kumotaan ylösalaisin vuuasta, siksi kuvassa alimmainen kerros onkin päällimmäisenä.

Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Huippuhelppo jäätelökakku syntyy kun vuokaan paloitellaan kahta eri jäätelöä keksipohjan päälle.

Annoksia
10-15 annosta
Valmistusaika
30 min + pakastus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiireisen äidin jäätelökakku

Ainekset

Pohja
150
g
suklaamurukeksejä
50
g
voita
Täyte
2
l
jäätelöä (esim. laku ja mansikka)
1
dl
kinuskikastiketta
3
dl
minivaahtokarkkeja
Päälle
2
dl
kuohukermaa
2-3
jäätelövohvelia
2
dl
vaahtokarkkeja
300
g
pyöreitä, värikkäitä karkkeja
5
tikkaria
teemaan sopivia muovileluja

Työvaiheet

  1. Pingota irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa keksit kulhoon. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele massa vuoan pohjalle.
  2. Kuutioi toinen jäätelöistä vuokaan. Painele palat kauhan avulla tiiviimmin. Lisää kinuskikastiketta ja vaahtokarkkeja päälle. Paloittele toinen jäätelö ja painele se vuokaan.
  3. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita pakastimeen tarjoamiseen asti. Vaahdota kerma jääkaappiin valmiiksi.
  4. Lusikoi kerma kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Paina jäätelövohvelit kakkuun ja täytä ne karkeilla. Kasaa karkkeja myös kakulle. Tökkää tikkarit kakkuun ”planeetoiksi” ja koristele leluilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Leivo supersuosittu amerikkalainen red velvet -kakku donitsien muotoon. Pehmeä tuorejuustokuorrutus tekee näistä uunidonitseista vastustamattomia. 

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + 10 min paistaminen ja 40 min jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Red velvet -donitsit

Ainekset

50
g
voita
1 1/4
dl
sokeria
1
muna
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
1/2
tl
soodaa
1/2
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
1
dl
piimää
2-3
tl
punaista nestemäistä elintarvikeväriä (Dr. Oetker)
1
tl
valkoviinietikkaa
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
50
g
voita
1
dl
tomusokeria
Koristeeksi
50
g
tummaa suklaata sulatettuna

Työvaiheet

  1. Pehmitä voi mikroaaltouunissa, mutta älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen piimän kanssa. Sekoita taikinaan punainen elintarvikeväri ja valkoviinietikka. Siirrä pursotuspussiin.
  2. Voitele donitsipellin syvennykset (12 kpl) ja pursota taikina vuokiin.
  3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin kumoat ne vuoasta.
  4. Kuorruta leivonnaiset täysin jäähtyneinä. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Levitä tai pursota kuorrute donitsien päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  5. Koristele halutessasi donitsit viiruttamalla ne sulatetulla suklaalla juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)