Sitruunainen juustokakku sai hauskan vanukasmaisen muodon. Sen kanssa tarjotaan omenaista hilloketta ja keksinmuruja. Keksit voi halutessaan murustella jo ennen paistamista purkkien pohjalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
15 minuuttia + 4 tuntia 30 min
Keskivaikea
Omenahilloke
Ainesosat
500
g
omenoita (hapokas lajike)
3/4–1
dl
vettä
1
kanelitanko
1 1/2
dl
Hillo-marmeladisokeria
Vaiheet
- Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi. Laita omenat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna keskilämmöllä. Kun vesihöyryä alkaa muodostua, lisää kanelitanko ja hillo-marmeladisokeri. Sekoita ja anna hilloutua miedolla lämmöllä 5–10 min. Lusikoi valmis hilloke puhtaaseen purkkiin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Säilytä hilloke jääkaapissa. Se sopii juustokakun, jäätelön tai vaikkapa aamupuuron kanssa tarjottavaksi.