Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Rapeat ranskalaiset palmierit ovat päiväkahvien helppo herkku. Valmiista lehtitaikinasta rullatut leivokset täytetään omenahillolla, rosmariinikermavaahdolla ja saksanpähkinämurulla. Täydellinen yhdistelmä erilaisia tekstuureja ja makuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenalla ja kermavaahdolla täytetyt palmierit

Ainekset

400
g
(1/2 pkt) isoa lehtitaikinalevyä (esim. Sunnuntai)
1
dl
sokeria
Täytteet
1
dl
vispikermaa
1/4
tl
vaniljasokeria
(1
rkl
tomusokeria)
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
dl
kiinteää omenahilloa (esim. Meritalo)
ripaus kanelia
6
saksanpähkinää

Työvaiheet

  1. Ota pakastetaikina sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Ripottele puolet sokerista työpöydälle. Kauli taikina levyksi (30 x 40 cm) sokerin päällä. Ripota loppu sokeri taikinalevylle ja kauli muutaman kerran, niin että sokeri kiinnittyy taikinaan. Toimi nopeasti, sillä sokeri pehmentää taikinaa.
  3. Rullaa taikina molemmilta pitkiltä sivuilta puoliväliin levyä, niin että rullasta tulee palmierin muotoinen. Nosta rulla leivinpaperille ja kääräise paperin sisään. Jäähdytä taikinarullaa tarvittaessa jääkaapissa 15 minuuttia, jotta sen käsittely on helpompaa.
  4. Ota jäähtynyt rulla jääkaapista ja leikkaa siitä reilun puolen sentin paksuisia viipaleita. Nosta viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja jätä reilu kohoamisvara pikkuleipien väliin. Paista uunin ylätasossa noin 10 minuuttia, kunnes palmierit ovat rapeita ja kullanruskeita. Vedä leivonnaiset leivinpaperin avulle pelliltä ja anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia.
  5. Vaahdota kerma. Mausta se sokerilla ja rosmariinilla. Yhdistä hillo ja kaneli toisessa kulhossa. Rouhi pähkinät kevyesti.
  6. Täytä leivonnaiset. Laita nokare hilloa, kermavaahtoa ja vähän rouhittua pähkinää 8 palmierin päälle. Nosta loput palmierit kansiksi. Nauti leivokset espresson kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Eton mess -marenkijälkiruoka tehdään tällä kertaa valmismarengeista. Niiden sijaan jälkkärissä panostetaan valkosuklaakinuskikastikkeeseen sekä vadelmien marinadiin, johon lorautetaan seljankukkamehua. Nokare pehmeää mascarponevaahtoa liittää maut yhteen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Eton mess vadelmasta ja seljankukasta

Ainekset

250
g
vadelmia
1
rkl
tomusokeria
1
rkl
seljankukkamehutiivistettä
1
rkl
hienonnettua minttua
Mascarponevaahto
2
dl
vispikermaa
1
prk (250 g)
mascarponea
1
rkl
tomusokeria
2
rkl
seljankukkamehutiivistettä
Valkosuklaakinuski
100
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
dl
fariinisokeria
ripaus
suolaa
Päälle
tuoreita vadelmia ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Sekoita tomusokeri, mehutiiviste ja hienonnettu minttu vadelmien joukkoon ja anna mehustua 30 minuuttia.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele mascarpone, tomusokeri ja mehutiiviste varovasti joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia.

  3. Tee valkosuklaakinuski. Sulata valkosuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Mittaa kerma, fariinisokeri ja suola toiseen kattilaan ja keitä 8 minuuttia usein sekoitellen. Kaada suklaasula joukkoon ja siirrä sivuun. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

  4. Laita kulhojen pohjalle mascarponevaahtoa ja päälle seljankukkavadelmia. Kaada päälle valkosuklaakinuskia. Murskaa pinnalle marenkeja ja koristele vadelmilla.

Vinkki! Seljankukkamehutiiviste on kätevä maustaja, jolla mehustat muutkin marjat kesäkakkujen päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Brownie toimii loistavasti myös vegaanisena ja on parhaimmillaan seuraavana päi­vänä, kun se on levännyt yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
100
g
margariinia
¾
dl
aquafabaa
1
dl
sokeria
½
dl
siirappia
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
cashewpähkinöitä
KORISTELUUN
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Valuta aquafaba eli kikhernesäilykkeen liemi talteen. Paloittele suklaa kulhoon ja mittaa joukkoon margariini. Sulata mikrossa varovasti useammassa pätkässä ja sekoita välillä.

  2. Yhdistä kulhossa aquafaba, sulatettu suklaa, sokeri ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja pähkinät. Sekoita.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomuttamalla pintaan kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevä, tuorejuustokuorrutuksella viimeistelty kesäkurpitsakakku on sukua porkkanakakulle. Taikinaan uppoaa yksi kokonainen kesäkurpitsa. Leivo loppukesän ihanin kakku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 h + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

1
noin 300 g
kesäkurpitsa karkeaksi raastettuna
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
dl
sokeria
3
kananmunaa (M-koko)
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
1
dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä
Kuorrutus
150
g
pehmeää voita
150
g
maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
2–3
rkl
sitruunamehua
1–2
tl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa öljy ja sokeri sähkövatkaimella keskenään. Lisää kananmuna kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna pähkinät. Kääntele kaikki vuorotellen taikinaan.

  4. Voitele ja korppujauhota noin 1,75 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka. (Voit paistaa kakun myös halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Kiinnitä tällöin leivinpaperi pohjan ja reunan väliin ja voitele ja korppujauhota reunat.) 

  5. Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50–55 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, levitä kakun päälle leivinpaperi paistamisen loppuvaiheessa. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia, kakku on valmis. Anna kakun vetäytyä noin vartti, ennen kuin irrotat tai kumoat sen vuoasta vadille.

  6. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vadelma ja passiohedelmä on vastustamaton yhdistelmä. Glukoosisiirapin avulla niistä saa ihanat hedelmäjätskit, jotka eivät muutu hileisiksi jäätyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + jäätyminen noin 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-passiohedelmämehujää

Ainekset

6
passiohedelmää
300
g
tuoreita vadelmia
1
rkl + 6 rkl
glukoosisiirappia
1
rkl + 1,5 rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Lusikoi passiohedelmien hedelmäliha kulhoon. Lisää 1 rkl glukoosisiirappia ja 1 rkl vaaleaa siirappia. Soseuta tasaiseksi. Jaa 6 mehujäämuottiin. Laita pakastimeen noin 1,5 tunniksi.

  2. Soseuta vadelmat, paseeraa siemenet halutessasi pois. Lisää 6 rkl glukoosisiirappia ja 1,5 rkl vaaleaa siirappia ja soseuta uudelleen tasaiseksi. Kaada mehujäämuotteihin jääneen passiohedelmäkerroksen jälkeen. Pakasta vielä vähintään 4 tuntia.

Kommentit (0)