
Rapeat ranskalaiset palmierit ovat päiväkahvien helppo herkku. Valmiista lehtitaikinasta rullatut leivokset täytetään omenahillolla, rosmariinikermavaahdolla ja saksanpähkinämurulla. Täydellinen yhdistelmä erilaisia tekstuureja ja makuja!
Omenalla ja kermavaahdolla täytetyt palmierit
Ainekset
Työvaiheet
- Ota pakastetaikina sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Ripottele puolet sokerista työpöydälle. Kauli taikina levyksi (30 x 40 cm) sokerin päällä. Ripota loppu sokeri taikinalevylle ja kauli muutaman kerran, niin että sokeri kiinnittyy taikinaan. Toimi nopeasti, sillä sokeri pehmentää taikinaa.
- Rullaa taikina molemmilta pitkiltä sivuilta puoliväliin levyä, niin että rullasta tulee palmierin muotoinen. Nosta rulla leivinpaperille ja kääräise paperin sisään. Jäähdytä taikinarullaa tarvittaessa jääkaapissa 15 minuuttia, jotta sen käsittely on helpompaa.
- Ota jäähtynyt rulla jääkaapista ja leikkaa siitä reilun puolen sentin paksuisia viipaleita. Nosta viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja jätä reilu kohoamisvara pikkuleipien väliin. Paista uunin ylätasossa noin 10 minuuttia, kunnes palmierit ovat rapeita ja kullanruskeita. Vedä leivonnaiset leivinpaperin avulle pelliltä ja anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia.
- Vaahdota kerma. Mausta se sokerilla ja rosmariinilla. Yhdistä hillo ja kaneli toisessa kulhossa. Rouhi pähkinät kevyesti.
- Täytä leivonnaiset. Laita nokare hilloa, kermavaahtoa ja vähän rouhittua pähkinää 8 palmierin päälle. Nosta loput palmierit kansiksi. Nauti leivokset espresson kanssa.