Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Rapeat ranskalaiset palmierit ovat päiväkahvien helppo herkku. Valmiista lehtitaikinasta rullatut leivokset täytetään omenahillolla, rosmariinikermavaahdolla ja saksanpähkinämurulla. Täydellinen yhdistelmä erilaisia tekstuureja ja makuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenalla ja kermavaahdolla täytetyt palmierit

Ainekset

400
g
(1/2 pkt) isoa lehtitaikinalevyä (esim. Sunnuntai)
1
dl
sokeria
Täytteet
1
dl
vispikermaa
1/4
tl
vaniljasokeria
(1
rkl
tomusokeria)
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
dl
kiinteää omenahilloa (esim. Meritalo)
ripaus kanelia
6
saksanpähkinää

Työvaiheet

  1. Ota pakastetaikina sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Ripottele puolet sokerista työpöydälle. Kauli taikina levyksi (30 x 40 cm) sokerin päällä. Ripota loppu sokeri taikinalevylle ja kauli muutaman kerran, niin että sokeri kiinnittyy taikinaan. Toimi nopeasti, sillä sokeri pehmentää taikinaa.
  3. Rullaa taikina molemmilta pitkiltä sivuilta puoliväliin levyä, niin että rullasta tulee palmierin muotoinen. Nosta rulla leivinpaperille ja kääräise paperin sisään. Jäähdytä taikinarullaa tarvittaessa jääkaapissa 15 minuuttia, jotta sen käsittely on helpompaa.
  4. Ota jäähtynyt rulla jääkaapista ja leikkaa siitä reilun puolen sentin paksuisia viipaleita. Nosta viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja jätä reilu kohoamisvara pikkuleipien väliin. Paista uunin ylätasossa noin 10 minuuttia, kunnes palmierit ovat rapeita ja kullanruskeita. Vedä leivonnaiset leivinpaperin avulle pelliltä ja anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia.
  5. Vaahdota kerma. Mausta se sokerilla ja rosmariinilla. Yhdistä hillo ja kaneli toisessa kulhossa. Rouhi pähkinät kevyesti.
  6. Täytä leivonnaiset. Laita nokare hilloa, kermavaahtoa ja vähän rouhittua pähkinää 8 palmierin päälle. Nosta loput palmierit kansiksi. Nauti leivokset espresson kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Marengilla kuorrutettu fiini kääretorttu kätkee kierteisiinsä vaniljaa ja konjakilla terästettyjä omenoita. Koristele omenarulla halutessasi uunissa kuivatuilla omenalastuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omena-marenkirulla

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Vaniljatäyte
1
vaniljatanko
2
dl
kahvikermaa
2
tl
perunajauhoja
1
rkl
sokeria
2
kananmunankeltuaista
Omenatäyte
4
pientä omenaa
1
rkl
voita
1
tl
sokeria
1
rkl
konjakkia tai brandya
Kostutus
1/2
dl
omenamehua
Italialainen marenki
2
kananmunanvalkuaista
3/4
dl
vettä
1 3/4
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä uunissa 7‒8 minuuttia. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  2. Halkaise vaniljatanko. Mittaa kattilaan kaikki vaniljatäytteen aineet ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes täyte paksunee vanukasmaiseksi. Tähän menee noin 5 minuuttia. Poista vaniljatanko. Anna täytteen jäähtyä.
  3. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Paista omenakuutioita voissa paistinpannussa pari minuuttia. Lisää sokeri ja konjakki, ja anna seoksen kiehahtaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Kostuta torttupohja omenamehulla. Lusikoi vaniljatäyte ja omenatäyte torttupohjalle, ja kääri pohja tiukaksi rullaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.
  5. Valmista italialainen marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi. Mittaa seoksen lämpötila digitaalisella paistolämpömittarilla. Kun seos on 120-asteista, kaada se ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella vatkaten valkuaisvaahtoon. Jatka vatkaamista 10–15 minuuttia, kunnes marenki on paksua ja lämpötila on laskenut huoneenlämpöiseksi.
  6. Kuorruta kääretorttu kauttaaltaan marengilla. Ruskista halutessasi marengin pinta kaasupolttimella.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 655 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Piparitaikinanopat sukeltavat suklaiseen taikinaan. Lopputuloksena on pikkujoulukauden himotuin leivonnainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparibrowniet

Ainekset

250
g
piparitaikinaa (pakaste)
200
g
voita
200
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
5
munaa (M-koko)
2
dl
ruokokidesokeria
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
Koristeluun
kanelia ja tomusokeria

Työvaiheet

  1. Ota piparitaikina sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota 30 x 20 -senttinen uunivuoka.
  3. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa sulamaan voin joukkoon.
  4. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja ruokosokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. SIIVILÖI jauhot muna-sokerivaahtoon. Lisää hieman jäähtynyt voisuklaaseos, kardemumma, kaneli ja suola. Sekoita taikina kevyesti käännellen tasaiseksi.
  5. Kaada taikina uunivuokaan. Leikkaa piparitaikinasta noppakuution kokoisia paloja. Lisää ne taikinan pinnalle.
  6. Paista browniet kypsäksi uunin keskitasolla 25 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi.

Vinkki! Koristele browniet tähtipölyllä. Piirrä piparimuotilla kuvio leivinpaperille. Leikkaa paperiin kuvion mukainen aukko. Aseta paperi browniepalan päälle. Mausta tomusokeri ripauksella kanelia ja tomuta kanelisokeria leivonnaisen pintaan.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 655 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Rapeaa, pehmeää ja ihanan makeaa! Helpot ja hauskat valkoiset rocky roadit voi nostaa kahvasta suoraan suuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Valkoiset rocky roadit

Ainekset

300
g
valkosuklaata
1
dl
pretzel-suolakeksejä
dl
riisimuroja
1
dl
pieniä vaahtokarkkeja
1
dl
pakastekuivattuja mansikoita
½
dl
kuivattuja karpaloita
Päälle
100
g
valkosuklaata
20
pretzel-suolakeksiä
kuivattuja karpaloita, pieniä vaahtokarkkeja ja pakastekuivattuja mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa.
  2. Rouhi pretzelit. Sekoita pretzelit, riisimurot, vaahtokarkit, mansikat ja karpalot valkosuklaan joukkoon.
  3. Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 15 cm x 20 cm). Levitä seos tasaiseksi. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin pariksi tunniksi.
  4. Irrota rocky road -levy leikkuulaudalle ja leikkaa se terävällä veitsellä neliöiksi.
  5. Sujauta kuorrutuksen valkosuklaa pieneen pakastepussiin. Sulje pussi ja sulata suklaa varovasti mikrossa. Leikkaa pussin kulma irti. Pursota nokare suklaata jokaisen rocky road -palan päälle.
  6. Kiinnitä päälle pretzel-rinkeli ”kahvaksi” ja lisää sen ympärille kuivattuja karpaloita ja vaahtokarkkeja. Hörsteet kiinnittyvät valkosuklaaseen ja auttavat kahvaa pysymään pystyssä. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
  7. Viimeistele herkut pakastekuivatuilla mansikoilla.

Vinkki! Lisää pakastekuivatut mansikat koristeeksi vasta hetkeä ennen tarjoilua, sillä ne pehmenevät jääkaapissa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 655 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Rapeat suklaavohvelit tekevät viikonloppuaamusta erityisen! Tarjoa ne vastapaistettuina cappuccinokermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaavohvelit

Ainekset

Suklaavohvelitaikina
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
4
dl
maitoa
2
munaa
öljyä paistamiseen
Cappuccinovaahto
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1–2
tl
pikakahvijauhetta
Lisäksi
tuoreita marjoja ja raastettua suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja jäähtynyt voisula. Vatkaa nopeasti vispilällä tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia.
  2. Kuumenna vohvelirauta ja sivele se kevyesti öljyllä. Mittaa raudalle noin desi taikinaa ja paista se kauniin ruskeaksi. Aikaa kuluu noin 3 minuuttia.
  3. Valmista cappuccinovaahto. Mittaa kerma, sokerit ja kahvijauhe kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  4. Tarjoa vohvelit cappuccinovaahdon ja marjojen kanssa.

Vinkki! Vohvelissa on tarkoituksella vähän sokeria, jotta se ei kärähdä kiinni vohvelirautaan. Jos pidät makeammasta, lisää sokeria cappuccinovaahtoon.
 

Kommentit (0)