Soppakokki Antti on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Antti Lukkari

Perinteinen pavlova saa eksoottisia makuja tropiikin hedelmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pavlova exotique

Ainekset

Marenki (tai noin 350 g valmista marenkia)
120
g
valkuaista
140
g
taloussokeria
120
g
tomusokeria
Mascarponekreemi
1
pkt (200 g)
mascarponea
2
vaniljatangon siemenet
1
rkl
maitoa
hyppysellinen
sokeria
1
tl
sitruunamehua
Sokeriliemi
4
rkl
sokeria
3/4
dl
vettä
vaniljatangon jämät
1
kanelitanko
Hedelmäsalaatti
1
ananas
1
mango
2
passionhedelmää

Työvaiheet

  1. Tee ensin marenki. Sekoita valkuainen ja taloussokeri käsivatkaimella tai yleiskoneessa vaahdoksi noin 5 minuuttia. Sokerin tulee liueta vaahtoon. Lisää tomusokeri ja vaahdota vielä muutama minuutti. Levitä uunipellille joko silikonimaton tai leivinpaperin päälle haluamaasi muotoon. Voit pursottaa esimerkiksi pieniä annoskoreja tai leveämpiä marenkilevyä.
  2. Kuivaa 65-asteisessa uunissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Voit myös kypsentää marengin kuumemmassa, 80-asteisessa uunissa 1-2 tuntia. Tällöin marenki saa hieman väriä. Ota marenki pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  3. Valmista mascarponekreemi. Laita mascarpone pyöreäpohjaiseen kulhoon. Lisää vaniljatangin siemenet (säästä tankojen kuoret sokerilientä varten), teelusikallinen maitoa, hyppysellinen sokeria ja hieman sitruunamehua. Vatkaa sileäksi ja ohenna tarvittaessa vielä maidolla.  Laita pursotinpussiin ja pidä kylmässä jälkiruoan kokamiseen saakka.
  4. Tee sokeriliemi hedelmille. Laita vaniljatangot, kanelitanko, vesi ja sokeri pieneen kasariin ja keitä noin 5 minuuttia tai kunnes seoksesta tulee siirappimaista. Ongi tangot pois ja jäähdytä.
  5. Tee hedelmäsalaatti. Paloittele ananas ja mango pieniksi kuutioiksi. Halkaise passionhedelmät ja ota sisus talteen. Sekoita hedelmät ja hieman jäähtynyt liemi. Anna maustua hetken aikaa.
  6. Pursota marengin päälle kreemiä ja asettele hedelmäsalaatti päälle. Koristele halutessasi esimerkiksi sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki: Marengin voi tehdä valmiiksi jopa viikkoa aikaisemmin ja säilyttää kuivassa ja pimeässä paikassa ilmavassa rasiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (8 annosta)
Mustikkapiirakan pohja

100 g
voita
¾ dl
sokeria
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
Mustikkapiirakan täyte

200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
muna
¾ dl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)