Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 125 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Helppo raparperipiirakka tehdään valmiista murotaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pistaasi-raparperipiirakka

Ainekset

40
g
pistaasipähkinöitä tai manteleita
1
pkt
valmista murotaikinaa (esim. Sunnuntai 400 g)
1
dl
sokeria
1
tl
kanelia
200
g
ranskankermaa
1/2
tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
3-4
raparperinvartta

Työvaiheet

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi pistaasipähkinät tai mantelit karkeaksi jauheeksi. Lisää rouhe murotaikinaan. Pyöritä taikinaa niin, että pähkinät sekoittuvat siihen. Taputtele taikina suorakaiteenmuotoisen vuoan (13 x 36 cm) pohjalle ja reunoille.
  • Yhdistä sokeri ja kaneli. Ripottele puolet kaneli-sokerista taikinapohjalle. Sekoita ranskankerma, vaniljasokeri ja muna keskenään. Levitä seos tasaisesti pohjalle.
  • Pese raparperit. Kuivaa ja leikkaa varret hiukan vuoan leveyttä lyhyemmiksi pätkiksi. Lado raparperit tiiviisti ranskankermatäytteen päälle. Ripottele loppu kaneli-sokeri pinnalle.
  • Kypsennä piirakkaa uunin keskitasossa 15 minuuttia. Käännä grillivastus päälle ja nosta lämpötila 220 asteeseen. Siirrä piirakka paahtumaan vastuksen alle noin 10–15 minuutiksi tai kunnes rapaperin pinta kuplii ja saa väriä. Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Luumu-kauracrumble yhdistää pehmeän ja rapean koukuttavalla tavalla. Taikinamurujen alle voi luumujen sijaan laittaa hapokkaita omenoita, karviaisia tai muita marjoja tai hedelmiä, jotka pistävät fariinisokerille kampoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-kauracrumble

Ainekset

10
tuoretta luumua
2
rkl
voita
2
rkl
fariinisokeria
Crumble
3
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
fariinisokeria
150
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Poista luumuista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Lado viipaleet uunivuokaan. Säästä noin 20 viipaletta paistoksen pinnalle.

  2. Leikkaa voi nokareiksi ja laita nokareet vuokaan luumujen päälle. Ripottele fariinisokeri pinnalle. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.

  3. Laita crumblen aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi seokseksi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä crumble tasaiseksi kerrokseksi esipaistettujen luumujen päälle. Lado loput luumuviipaleet pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Tarjoa crumble lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nopsasti valmistuvaan piirakkaan kannattaa yhdistellä erilaisia marjoja. Osan niistä voi jättää myös kypsän piirakan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punaisten marjojen piirakka

Ainekset

dl
juoksevaa margariinia
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
neljän viljan hiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
kananmuna (L-koko)
1
dl
täysmaitoa
4
dl
marjasekoitusta (esim. punaherukoita, vadelmia, puolukkaa)
Lisäksi
1
rkl
juoksevaa margariinia vuoan voiteluun
3–4
dl
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka margariinilla (ø noin 25 cm).

  2. Sekoita margariini, sokeri, jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 seoksesta toiseen kulhoon. Lisää muna ja maito 2/3 muruseokseen ja sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.

  3. Kaada taikina vuokaan ja levitä marjat taikinan päälle. Ripottele sivuun otettu muruseos marjoille. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. Lado haalean piirakan päälle tuoreita marjoja juuri ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos käytät piirakkaan pakastemarjoja, lisää ne joukkoon kohmeisina ja lisää paistoaikaa tarpeen mukaan.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 261 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat key lime -piirakkaa, ihastut takuulla tähän puolukkapiirakkaan. Täytteessä maistuvat kinuskinen kondensoitu maito, limetti ja kirpeät puolukat. Piirakkapohjaan lisätään reilusti kookoshiutaleita, jotka antavat pohjalle maun lisäksi mahtavasti rapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskinen puolukkapiirakka

Ainekset

Pohja
150
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
dl
kookoshiutaleita
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
1
prk (397 g)
kondensoitua maitotiivistettä
1
prk (200 g)
kermarahkaa
2
kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
1
limetin mehu ja raastettu kuori
2
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina kulhossaan jääkaappiin vähintään vartiksi.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  3. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita maitotiiviste, kermarahka, kananmunat ja vaniljasokeri kulhossa. Pese limetti, raasta siitä kuori ja purista mehu, ja lisää ne täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Lisää päälle puolukat.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile. Piirakka säilyy jääkaapissa pari päivää.

Kommentit (4)

Vierailija

Mikä rasvaprosentti on suomalaisessa kermarahkassa? Ajattelin käyttää sitruunaa limetin sijaan. Se varmaankin onnistuu vai mitä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ainakin Valion kermarahkassa näyttäisi olevan noin 9 % rasvaa. Sitruuna toimii limetin tilalla oikein hyvin!

Elli sé

Tarkoitetaanko kondensoidulla maidolla valmiiksi karamellisoitua vai sitä tavallista kondensoitu maitoa?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä, tähän tulee tavallista kondensoitua maitoa.

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Tämä ihana jäätelö ei ole maitoa nähnytkään! Banaani antaa jätskille kuohkean ja pehmeän rakenteen ja punaiset marjat mukavaa kirpeyttä. Jos pakastat ainekset valmiiksi, itse jäätelö valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min (+ ainesten pakastaminen)
Vaikeustaso
Helppo

Punaiset marjat -nice cream

Ainekset

3
isoa kypsää banaania
2
dl
kotimaisia puutarhavadelmia (pakaste)
2
dl
punaherukoita (pakaste)
½
dl
kauramaitoa
¼
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
tuoreita marjoja ja mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit pakastuspussiin. Jos käytät tuoreita marjoja, laita ne myös pakastimeen yön ajaksi.

  2. Kaada kauramaito tehosekoittimen kulhoon, lisää jäiset banaanit ja marjat sekä vanilja.

  3. Soseuta seos sileäksi. Tarjoa jäätelö heti tai laita vielä pakastimeen jähmettymään.

  4. Koristele annokset tuoreilla marjoilla ja mintulla.

Kommentit (0)