
Helppo raparperipiirakka tehdään valmiista murotaikinasta.
Pistaasi-raparperipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi pistaasipähkinät tai mantelit karkeaksi jauheeksi. Lisää rouhe murotaikinaan. Pyöritä taikinaa niin, että pähkinät sekoittuvat siihen. Taputtele taikina suorakaiteenmuotoisen vuoan (13 x 36 cm) pohjalle ja reunoille.
- Yhdistä sokeri ja kaneli. Ripottele puolet kaneli-sokerista taikinapohjalle. Sekoita ranskankerma, vaniljasokeri ja muna keskenään. Levitä seos tasaisesti pohjalle.
- Pese raparperit. Kuivaa ja leikkaa varret hiukan vuoan leveyttä lyhyemmiksi pätkiksi. Lado raparperit tiiviisti ranskankermatäytteen päälle. Ripottele loppu kaneli-sokeri pinnalle.
- Kypsennä piirakkaa uunin keskitasossa 15 minuuttia. Käännä grillivastus päälle ja nosta lämpötila 220 asteeseen. Siirrä piirakka paahtumaan vastuksen alle noin 10–15 minuutiksi tai kunnes rapaperin pinta kuplii ja saa väriä. Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.