
Hapokas puolukkahillo odottaa makean porkkanakinuskin alla. Pohjan kakkutaikina kannattaa kypsentää kumottavassa torttuvuoassa, jolloin saat torttuun korkeat reunat. Näin täyteet pysyvät kauniisti tortun keskellä.
Porkkanakinuskitorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin hillo. Keitä kattilassa puolukoita, hillosokeria ja vettä hiljaa poreillen noin 15 min. Anna hillon jäähtyä.
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Rouhi pekaanipähkinät terävällä veitsellä työlaudalla.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää muna ja jatka vatkaamista vielä hetki.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää lopuksi pähkinärouhe.
- Jos taikina tuntuu liian jäykältä, notkista se parilla ruokalusikallisella kahvia.
- Voitele (Ø 24 cm) torttuvuoka ja jauhota se kaakaojauholla.
- Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1/2 t. Testaa kypsyys tikulla. Anna torttupohjan jäähtyä vuoassaan ennen kumoamista.
- Levitä hillo tortun päälle.
- Laita porkkanamehu, -raaste ja sokeri kattilaan. Keitä hiljakseen, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi, noin 15–20 min. Siivilöi siirappi.
- Mittaa puhtaaseen kattilaan 2 dl porkkanasiirappia ja saman verran kuohukermaa. Kiehauta ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes seos on muuttunut kinuskiksi, noin 20–25 min.
- Anna kinuskin jäähtyä hetki, ennen kuin kaadat sen torttupohjalle puolukkahillon päälle.
- Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lusikoi suklaasula puhtaaseen pakastuspussiin. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota koristeita kinuskin päälle.