Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Arto Vuohelainen

Hapokas puolukkahillo odottaa makean porkkanakinuskin alla. Pohjan kakkutaikina kannattaa kypsentää kumottavassa torttuvuoassa, jolloin saat torttuun korkeat reunat. Näin täyteet pysyvät kauniisti tortun keskellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Porkkanakinuskitorttu

Ainekset

3
dl
pekaanipähkinöitä
125
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
1 ½
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaakaojauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
(2
rkl
vahvaa kahvia)
Puolukkahillo
3
dl
puolukoita
3/4
dl
hillosokeria
1
rkl
vettä
Porkkanakinuski
2 ½
dl
porkkanamehua
1
dl
raastettua porkkanaa
2 ½
dl
sokeria
2
dl
kuohukermaa
Koristeluun
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hillo. Keitä kattilassa puolukoita, hillosokeria ja vettä hiljaa poreillen noin 15 min. Anna hillon jäähtyä.
  2. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Rouhi pekaanipähkinät terävällä veitsellä työlaudalla.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää muna ja jatka vatkaamista vielä hetki.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää lopuksi pähkinärouhe.
  5. Jos taikina tuntuu liian jäykältä, notkista se parilla ruokalusikallisella kahvia.
  6. Voitele (Ø 24 cm) torttuvuoka ja jauhota se kaakaojauholla.
  7. Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1/2 t. Testaa kypsyys tikulla. Anna torttupohjan jäähtyä vuoassaan ennen kumoamista.
  8. Levitä hillo tortun päälle.
  9. Laita porkkanamehu, -raaste ja sokeri kattilaan. Keitä hiljakseen, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi, noin 15–20 min. Siivilöi siirappi.
  10. Mittaa puhtaaseen kattilaan 2 dl porkkanasiirappia ja saman verran kuohukermaa. Kiehauta ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes seos on muuttunut kinuskiksi, noin 20–25 min.
  11. Anna kinuskin jäähtyä hetki, ennen kuin kaadat sen torttupohjalle puolukkahillon päälle.
  12. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lusikoi suklaasula puhtaaseen pakastuspussiin. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota koristeita kinuskin päälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mehevän mustikkapiirakan salaisuus? Taikinaan vatkattu mantelimassa! Jauhoja tarvitaan vain vähän, koska piirakka on parhaimmillaan herkullisen kosteana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-mantelipiirakka

Ainekset

150
g
huoneenlämpöistä mantelimassaa
1 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruuna (kuori)
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
mustikoita
Inkiväärijogurtti
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin inkiväärijogurtti. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Sekoita inkivääriraaste, jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Laita inkiväärijogurtti jääkaappiin odottamaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se taikinaan.
  3. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan (noin 20 cm x 30 cm) vuorotellen mustikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Koristele piirakka mustikoilla. Tarjoa inkiväärijogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 626 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Oikaise mutkat suoriksi ja tiramisu valmistuu alle puolessa tunnissa! Salaisuutena on kondensoitu maito, joka vatkataan yhteen mascarponen kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä tiramisu annoksiksi jälkiruokakulhoihin tai laseihin. Savoiardikeksien sijaan voi käyttää tavallisia murokeksejä. Katso kylmäuutetun kahvin resepti täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Oikaisijan tiramisu

Ainekset

1 1/2
dl
kylmää (kylmäuutettua) kahvia
(3 rkl kahvilikööriä)
1
rs (250 g)
mascarponea
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
rkl
vaniljasokeria
1
pkt (200g)
savoiardi-keksejä
1
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Lisää kylmään kahviin halutessasi kahvilikööriä.
  2. Sekoita kulhossa mascarponejuusto, kondensoitu maito sekä vaniljasokeri.
  3. Dippaa yksi keksi kerrallaan kahvissa. Lado keksit tasaiseksi kerrokseksi reunalliseen vuokaan, joka on kooltaan noin 15 cm x 20 cm.
  4. Levitä keksien päälle mascarponeseosta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Ripottele päälle kaakaojauhetta. 
  5. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Argh, mitä tein väärin? Mascarpone & kondensoitu maito pysyy litkuna vaikka kuinka sekoittaisin tai vatkaisin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, vaikea sanoa mitä on tapahtunut! Periaatteessa yhteen sekoittaminen riittää, kätevimmin se toki käy vatkaimella, jotta mascarponen ja kondensoidun maidon saa tasaiseksi seokseksi.

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ranskalainen pannari eli clafoutis on simppeli jälkiruoka, jonka voi tarjota sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 minuuttia + paisto 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-clafoutis

Ainekset

500
g
luumuja
1 1/2
dl
ranskankermaa
1
dl
maitoa
3
munaa
1
dl
ruokosokeria
1
dl
jauhoja
1/2
tl
suolaa
1
vaniljatanko
KORISTELUUN
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa luumu puoliksi kiven ympäriltä ja irrota kivi. Jos luumut ovat isoja, leikkaa ne vielä lohkoiksi.
  2. Vuoraa pyöreä uunivuoka paperilla. Riko munat kulhoon. Sekoita muniin kulhossa ranskankerma, maito, sokeri, jauhot ja suola. Puolita vaniljatanko ja rapsuta siitä siemenet. Sekoita taikinan joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan ja asettele luumut taisesti taikinan päälle. Paista uunissa 35 minuuttia eli kunnes taikina on hyytynyt ja reunat ovat ruskistuneet kauniisti. Koristele jäähtynyt pannari tomusokerilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 626 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Syksyn maukkain puolukkapiirakka on vartissa valmis uuniin!

Vinkki! Saat piirakasta vegaanisen vaihtamalla piimän kaurapohjaiseen jugurttiin. Jätä pois sooda, joka on tarkoitettu happamille taikinoille, ja käytä 2 teelusikallista leivinjauhetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-murupiirakka

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
2
dl
sokeria
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
1/2
tl
suolaa
5
dl
piimää
1
dl
rypsiöljyä
MURUSEOS
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää piimä ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
  3. Ripottele päälle puolukat. Jos teet piirakan pakastepuolukoista, käytä ne kohmeisina.
  4. Sekotia muruseoksen jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää öljy ja sekoita. Ripottele muruina piirakan pinnalle.
  5. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)