Punssia vai mokkaa? Tee samasta taikinasta molemmat, niin ei tule nokkapokkaa.
Punssipikkuleivät
Ainekset
Työvaiheet
- 1. Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi. Kääntele vehnäjauhot ja hasselpähkinäjauhe seokseen isolla pallovatkaimella. Jaa taikina kahteen kulhoon. Peitä kulhot pyyheliinalla ja anna taikinan kovettua jääkaapissa vähintään puoli tuntia, mieluusti kauemminkin.
- Pane uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota toinen taikinoista ja kaaviloi se 3-4 mm paksuksi levyksi jauho- tetulla alustalla. Paina taikinalevystä pikkuleipiä pyöreällä muotilla tai juomalasilla (⌀ 4 cm). Nosta valmiit pikkuleivät lastan avulla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Kypsennä uunin keskitasossa 5-7 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kypsiä ja kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä.
- Kokoa jäähtyneet pikkuleivät. Levitä 1 tl hilloa pikkuleivän alapinnalle ja paina kaksi puolikasta vastakkain. Tee kuorrutus sekoittamalla tomu- sokeri, punssi ja karamelliväri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus pikkuleipien pinnalle ja viimeistele hasselpähkinällä.
Mokkapikkuleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin vahva espresso. Keitä kattilassa kahvista ja sokerista siirappimainen seos. Tähän kuluu aikaa noin 10 min. Anna siirapin jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt siirappi voivaahtoon kokoajan sekoittaen.
- Levitä mokkavaahtoa ohuesti pikkuleipien väliin. Sekoita kuorrutteen ainekset hyvin. Levitä kuorrute pikkuleiville veitsen avulla. Koristele kokonaisilla hasselpähkinoillä.
- Pikkuleivät ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.