Kulinaristi ja Kokitar on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.

Puolukan kirpeydestä syntyy ihana raakakakku. Maut ovat talviset ja kakku sopiikin vaikkapa pikkujouluihin tai joulupöydän jälkkäriksi.

Kakku on helppo tehdä. Tärkein työväline on sauvasekoitin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-10
Valmistusaika
15 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkakookosraakakakku

Ainekset

Pohja
100
g
pehmeitä kuivattuja viikunoita tai taateleita
2-3
dl
kuorellisia manteleita
1
tl
kanelia
ripaus
suolaa
Täyte
3
dl
pakastepuolukoita
1
prk
kookosmaitoa
2
banaania
1/2
dl
kookosöljyä
halutessasi hunajaa makeuttamaan

Työvaiheet

  1. Aloita laittamalla täytteen kookosmaito pakkaseen (tai edellisenä päivänä jääkaappiin).
  2. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi. Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja survo tasaiseksi sauvasekoittimella. Pohjan koostumus on hyvä, kun ainekset menevät hyvin sekaisin ja sitä voi helposti muotoilla käsin. Maista ensin ja painele pohja sitten irtopohjavuokaan.
  3. Ota kookosmaito pakkasesta ja avaa purkki. Kaada ohut vesimäinen osa pois ja lusikoi paksu osa kulhoon.
  4. Vaahdota kookos ja sekoita muut ainekset paitsi kookosöljy joukkoon käyttäen sauvasekoitinta. Sulata kookosöljy kuuman veden alla nestemäiseksi. Sekoita se joukkoon hitaasti kaataen ja sauvasekoittimella sekoittaen.
  5. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkapissa pari tuntia.
  6. Koristele ja tarjoa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa

Hyvä suklaamuffinssi on täyteläinen, kuohkea ja juuri sopivan suklainen. Gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinssit ovat herkullisia juuri sellaisenaan, mutta saat niihin vielä ihanaa  lisämakua pienellä lisätuunauksella.  ...

Kokeile perinteisen täytekakun sijaan nopeita ja helppoja muffinsseja. Kuorrutetut ja koristellut suklaamuffinssit ovat hyvin näyttäviä herkkupaloja. Juhlavat muffinssit sopivat niin kaikkiin juhliin kuin arjen kahvitteluun. Gluteenittomilla ja maidottomilla muffinsseilla on helppo huomioida...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 - 19
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton ja maidoton suklaamuffinssi

Ainekset

125
g
huoneenlämpöistä margariinia
2
dl
hienoa sokeria
2
kpl
kananmunia
1,5
dl
kauramaitoa
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
perunajauhoa
2
tl
leivinjauhetta
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa
100
g
tummaa maidotonta suklaata
Kuorrutukseen ja koristeluun
1-2
dl
vaahtoavaa kasvikermaa
ripaus hienoa sokeria
tuoreita marjoja
tuoreita mintunlehtiä

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 225 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella keskenään pehmeä margariini ja sokeri.

3. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti.

4. Lisää joukkoon myös kauramaito ja sekoita.

5. Yhdistä ja sekoita kaikki kuivat ainekset omassa kulhossaan. Lisää seosta taikinaan muutamassa erässä ja sekoita aina välissä.

6. Murskaa tumma suklaa pieneksi rouheeksi ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi isolla lusikalla.

7. Annostele taikina muffinssivuokiin niin, että vuoasta täyttyy 3/4. Näin jää sopivasti kohoamisvaraa. Paista 225 C asteessa n. 8 - 10 minuuttia riippuen uunin tehosta ja täytettyjen muffinssivuokien koosta.

Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Vaahdota kasvikerma kuohkeaksi ja mausta ripauksella sokeria. Pursota jokaisen muffinssin päälle kaunis kiehkura vaahtoa ja viimeistele koristelu marjoilla sekä mintunlehdillä.

Säilytä muffinssit jääkaapissa ennen tarjoilua.

PS. Reseptin aineslistaa on korjattu 11.4.2019. Listasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Pahoittelut virheestä!

Seuraa meitä myös Instagramissa :)

Kommentit (3)

Vierailija

Kauramaito? Paljonko sitä tulee?

Vierailija

Missä tuo kauramaito on?

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei!

Kiitos tarkkaavaisille lukijoille! Aineslistasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Resepti on korjattu. Pahoittelut virheestä! Terveisin, Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Uunijäätelö on klassikko, joka ei petä koskaan. Tämä versio on pullafanin unelma, sillä se kätkee sisäänsä kanelisia pikkupuusteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
20 min + pakastaminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaneli-omena-uunijäätelö

Ainekset

8
pientä korvapuustia (esim. Pågen)
1
l
vaniljajäätelöä
2
dl
omenahilloa
Marenki
3
kananmunan valkuaista
1
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Paloittele pikkupuustit neljään osaan. Vuoraa noin 1 ½ l vetoinen lasi- tai metallikulho kelmulla. Paloittele jäätelö kelmutettuun kulhoon ja painele se tiiviiksi. Jäätelön tulisi peittää noin puolet kulhosta. Lusikoi omenahillo jäätelön päälle ja lopuksi pullakuutiot hillon päälle. Anna kulhon pakastua noin 2 tunnin ajan.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa, kuivassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kauniin kiiltävää.
  3. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kumoa jäätelö kulhosta kelmun avulla uuninkestävään vuokaan. Levitä marenkia kauttaaltaan jäätelön päälle. Laita jäätelö kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin ruskeaa väriä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Kerrospannacotta on odottelua lukuun ottamatta helppo juttu. Keitä alle kurkumankeltainen kookospannacotta ja päälle punainen kukkasiirappi. Sen tärkein raaka-aine ovat kuivatut kiinanruusun terälehdet, joita myydään teekaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 2 t + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumapannacotta

Ainekset

2
prk (800 ml)
kookosmaitoa
1
dl
kookossokeria tai ruskeaa sokeria
2
tl
agar-agarjauhetta (esim. Khoisan Tea) tai 1 ps vegegeeliä
2
tl
kurkumaa
1
tl
vaniljajauhetta tai -uutetta
Kiinanruususiirappi
dl
sokeria
1
dl
kuivattua kiinanruusua (Ruohonjuuri tai teekaupat)
1
dl
vettä
Lisäksi
kuivattuja syötäviä kukkia (esim. Mimis)

Työvaiheet

  1. Mittaa kookosmaito, sokeri, agar-agar ja mausteet kattilaan. Keitä koko ajan vatkaten 5 minuuttia. Jaa seos laseihin. Jäähdytä pannacottat ensin huoneenlämpöisiksi ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
  2. Mittaa siirapin aineet pieneen kattilaan. Keitä pari minuuttia. Anna vetäytyä 30 minuuttia.
  3. Siivilöi siirappi ja valuta se pannacottien päälle. Koristele kuivatuilla kukilla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Supernopea jäätelökakku ladotaan puffeteista, täytetään kermavaahto-jugurttitäytteellä ja raikastetaan kerroksella vadelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
15 min + pakastaminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffee-jäätelökakku

Ainekset

3
dl
vispikermaa
dl
kreikkalaista jugurttia
2
rkl
sokeria
6
toffee- tai vaniljapuffetjäätelöä
2
dl
kotimaisia pakastevadelmia
Koristeluun
2
dl
kotimaisia pakastevadelmia
1
dl
valmista kinuskikastiketta

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon jugurtti ja sokeri.
  2. Lado kolme puffet jäätelöä pakastusta kestävälle lautaselle. Lusikoi noin kolmasosa kermavaahto-jugurttitäytteestä jäätelöille. Lado jäiset vadelmat täytteen päälle ja toiset 3 jäätelöä samansuuntaisesti kuin ensimmäiset vadelmien päälle. Kuorruta kakku kauttaaltaan lopulla täytteellä ja laita pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.
  3. Koristele valmis kakku vadelmilla ja kinuskikastikkeella.

Kommentit (0)