
Purkkiin rakennettu mansikkakakku on kesän helpoin jälkkäri.
Purkitettu mansikkakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe, ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Kumoa kakku vuoasta jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen tai kolmeen osaan. Ota kakkupohjista purkin kokoisia kiekkoja esimerkiksi juomalasilla. Laita purkin pohjalle kakkupohjakiekko ja kostuta se haluamallasi nesteellä.
- Pese mansikat ja poista kannat. Viipaloi noin litra mansikoita täytteeksi.
- Laita mansikkaviipaleita purkkiin kakkupohjan päälle. Käytä välissä myös kakkupohjien ylijäämäpalat.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone. Mausta vaahto vaniljasokerilla.
- Lusikoi vaahtoa mansikoiden päälle ja paina päälle toinen sokerikakkukiekko. Toista kierros.
- Paina päällimmäiseksi kakkupohjakiekko. Koristele vaahdolla ja yli jääneillä kokonaisilla mansikoilla.