Kodin Kuvalehti on lisännyt 705 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Arto Vuohelainen

Purkkiin rakennettu mansikkakakku on kesän helpoin jälkkäri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 annosta
Valmistusaika
1 1/2 tuntia

Purkitettu mansikkakakku

Ainekset

Sokerikakkupohja
3
munaa
1
dl
sokeria
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Kostutus
sitruunavettä, sitrunalimonadia tai maitoa
Täyte
l
tuoreita mansikoita
2
dl
kermaa
1
prk
mascarponea
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe, ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  2. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Kumoa kakku vuoasta jäähtyneenä.
  3. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen tai kolmeen osaan. Ota kakkupohjista purkin kokoisia kiekkoja esimerkiksi juomalasilla. Laita purkin pohjalle kakkupohjakiekko ja kostuta se haluamallasi nesteellä.
  4. Pese mansikat ja poista kannat. Viipaloi noin litra mansikoita täytteeksi.
  5. Laita mansikkaviipaleita purkkiin kakkupohjan päälle. Käytä välissä myös kakkupohjien ylijäämäpalat.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone. Mausta vaahto vaniljasokerilla.
  7. Lusikoi vaahtoa mansikoiden päälle ja paina päälle toinen sokerikakkukiekko. Toista kierros.
  8. Paina päällimmäiseksi kakkupohjakiekko. Koristele vaahdolla ja yli jääneillä kokonaisilla mansikoilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 705 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Mehevän suklaakakun yllättävä salaisuus? Purkillinen papuja. Helppo gluteeniton kakku on vartissa valmis uuniin.

Pavut antavat niin mehevän rakenteen, että tämä herkku muistuttaa mutakakkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 25 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Mustapapu-suklaakakku

Ainekset

100
g
tummaa suklaata (maidotonta)
1
prk (230 g)
kypsiä mustapapuja
3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
½
dl
kahvia (huoneenlämpöisenä)
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Työvaiheet

  1. Rouhi suklaa karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
  2. Huuhdo pavut juoksevan veden alla siivilässä. Valuta ja kumoa pavut monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä sekaisin suklaan kanssa.
  3. Lisää samaan kulhoon munat, sokerit, maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Mittaa päälle vasta keitetty, huoneenlämpöinen kahvi ja rypsiöljy. Sekoita tasainen taikina.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja sipaise reunat öljyllä. Valuta taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin siirrät sen vadille.
  5. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi maidottoman ja gluteenittoman kauravaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Voit tehdä kakun myös hienontamalla pavut sauvasekoittimella. Sekoita suklaarouhe, munat, kuivat aineet, kahvi ja öljy vatkaimella joukkoon.

Kommentit (0)

Nämä ovat nopea tehdä, vaikka yllätysvieraille tai lasten juhliin, sekä muuten vaan nauttia näistä kahvin kera.
Annosmäärän voi tuplata ja varioida leivoksia mielin määrin. Suklaan voi vaikka laittaa ananasrenkaan keskelle ja päälle enemmän vaahtokarkkia esim. Ei muuta kuin nauttimaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 -4
Valmistusaika
n. 10 min + n. 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Ananas-suklaa-vaahtokarkki-leivokset

Ainekset

4
kpl
Digestive keksejä
4
kpl
ananasrenkaita (1 prk pienempi)
hiukan
tomusokeria/sokeria
tummaa suklaata 1 levy
vaahtokarkkeja (pienempi pussi)

Työvaiheet

Ensin kiertoilmauuni päälle 150 asteeseen. Tai jos ei ole kiertoilmauunia niin 200 asteeseen uuni.

Laita sitten leivinpaperin päälle pellille keksit sopivin välein ja valutetut ananasrenkaat päälle.

Ripottele tomusokeria ananasrenkaille ja laita suklaapalat sopivasti sekä vaahtokarkki keskelle.

Jos haluat enemmän vaahtokarkkia, niin lisää sitä jos saat pysymään ananasrenkaan ja suklaiden päällä.

Laita sitten uuniin, anna olla hetken aikaa ja laita kiertoilmauuni 200 asteeseen ja grillivastus päälle.

Tavallisessa uunissa voi laittaa vähän ylemmäs pellin ja myös grillivastus päälle, huom. leivinpaperi ei saa koskettaa grillivastuksia sillä leivinpaperi syttyy palamaan.

Kun suklaa on vähän sulannut ja vaahtokarkit painuneet hiukan kasaan ne ovat valmiita syötäviksi, vähän voi odottaa etteivät ole liian kuumia.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 125 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Reilusti rapeaa kauratoskaa ja meheviksi kypsyneitä omenoita. Kotoisa klassikkojälkkäri on parhaimmillaan uunilämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Paras kauratoskapinta syntyy isoista kaurahiutaleista, mutta onnistuu tavallisistakin. Valitse tarvittaessa gluteenittomasti tuotetut kaurahiutaleet.

Jos käytät maidotonta margariinia, omenapaistos on vegaaninen.

Uunin alimmalla tasolla omenat kypsyvät takuumeheviksi eikä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoskaomenat

Ainekset

reilu 1
kg
hapokkaita omenoita
1
tl
kanelia
Kauratoska
150
g
voita tai margariinia
dl (100 g)
fariinisokeria
¼
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen reiluiksi lohkoiksi siemenkotaa myötäillen. Puolita lohkot halutessasi. Levitä ne piirakkavuokaan (Ø 28 cm). (Vuokaa ei tarvitse voidella.)
  2. Ripottele kaneli omenoiden päälle.
  3. Pehmitä tai sulata voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri, suolaripaus ja kaurahiutaleet. 
  4. Jaa seos tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes kaurapinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
  5. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Voiko tehdä tavallisista kauraryyneistä?Miten koostumus muuttuu?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, voi tehdä tavallisistakin kaurahiutaleista. Muuta eroa ei ole, kuin että kauratoskasta ei tule aivan yhtä rapeaa ja irtonaista. Mutta onnistuu kuitenkin!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2286 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Suklaa ja mustaherukat ovat klassinen yhdistelmä. Tällä kertaa ne maistuvat tyylikkäässä kääretortussa, jonka täytteessä on kevyt inkiväärin puraisu.

Vinkki! Valitse kuorrutukseen vähintään 70 prosenttia kaakaota sisältävä suklaa. Sen pieni kitkeryys sopii mustaherukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukka-suklaakääretorttu

Ainekset

4
kananmunaa (M-koko)
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
½
dl
kaakaojauhetta
½
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
4
dl
mustaherukoita
2
tl
inkivääriä raastettuna
½
dl
sokeria
Kuorrutus
100
g
tummaa suklaata (70 %)
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa kääretorttupohja sitten puhtaalle leivinpaperiarkille.

  2. Painele herukat tiheän siivilän läpi kulhoon kuorettomaksi soseeksi. Kuori inkivääri ja raasta herukkasoseeseen. Mausta sokerilla ja sekoita. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri levy tiukaksi rullaksi.

  3. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma ja voi. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lusikoi suklaakuorrute kääretortulle.

Kommentit (0)