Kodin Kuvalehti on lisännyt 577 reseptiä.
Linkitetty 338 keittokirjaan.
Ohje: Johanna Vireaho Kuva: Arto Vuohelainen

Pistetään suut sinisiksi ihanan mustikkapannarin myötä! Tarjoa tämä herkku vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Huom! Jos teet pannarin pakastemustikoista, vähennä taikinan nesteen määrää ja lisää kuivan aineen määrää, sillä pakastemustikoista tulee nestettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen mustikkapannari

Ainekset

400
g
mustikoita
50
g
mantelirouhetta
2
rkl
vehnäjauhoja
1 ½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa
2
munankeltuaista
2 ½
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita vuoan voiteluun
Taikina

Työvaiheet

  1. Voitele halkaisijaltaan 24 cm:n vuoka voilla. Ripottele mustikat vuoan pohjalle.
  2. Yhdistä kaikki taikinan aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina mustikoiden päälle vuokaan.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes paistos on kohonnut ja kullankeltainen.
  4. Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Kommentit (8)

Päivi Lepistö
Seuraa 
Liittynyt22.9.2014

Hei! Onkohan pannarin ohje ihan oikein? Ainakin vielä juuri nyt uunista otettuna pannari on täysin löllö. Onko vehnäjauhojen määrä tosiaan 2 rkl?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kummallista. Ei sen kyllä ihan löllö pitäisi olla. Ruokatoimittajamme selvittävät asian heti maanantaina!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Käytitkö muuten pakastemustikoita, Päivi? Ehkä niistä tuli liikaa nestettä pannariin.

nami-hiiri
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

Oma mielenkiinto ja taidot eivät riitä reseptien laadintaan, joten seuraan muiden reseptejä kirjaimellisesti, jotka kiinnostavat. Paistoin puolikkaan reseptin annoksen - ja syntyi mahdottoman maukas (pakaste)mustikkapannari aamupalaksi.
Aidon ranskalaisen kirsikka Clafoutis -jälkiruoan mainio korvike ! Kiitos !!

Anibl
Seuraa 
Liittynyt10.7.2015

Vaihdoin mantelirouheen kookoshiutaleisiin allergian vuoksi - toimii!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kookos ja mustikka onkin ihana makupari!

Marko Oittinen
Seuraa 
Liittynyt2.8.2015

Ei kannata tehdä! Lopputulos on vetelä kasa epämääräistä möhjöä jota pitää kauhoa kasoiksi lautaselle!

Päivi Lepistö
Seuraa 
Liittynyt22.9.2014

Pakastemustikoista tein, olisiko syy sitten siinä. Pitääpä kokeilla tuoreista (kunhan niitä kypsyy). Kiitos vastauksesta!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 577 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Ikivihreä tiikerikakku ihastuttaa myös kääretorttuna! Täytteeksi rullattu appelsiini-valkosuklaamousse pitää huolen kakun mehevyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakkukääretorttu

Ainekset

100
g
voita
4
munaa (M-koko)
2
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Tummaan taikinaan
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
kermaa tai maitoa
Täyte
150
g
valkosuklaata
2
dl
vispikermaa
100
g
appelsiinituorejuustoa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte jäähtymään. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna vispikerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa liukenee kermaan. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin torttupohjan valmistuksen ajaksi.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Erottele taikinasta noin puolet toiseen kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja kerma tai maito. Sekoita.
  4. Nostele tumma taikina nokareiksi tai valuta paksuiksi viiruiksi leivinpaperin päälle pellille. Lisää vaalea taikina tumman lomaan ja päälle. Tasoita varovasti pinnalta.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  6. Älä kumoa kakkulevyä, mutta siirrä se heti leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle. Nosta päälle toinen leivinpaperi ja leivinliina. Anna pohjan jäähtyä peitettynä, jolloin se ei murene käärittäessä niin helposti.
  7. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa-kermaseos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Kommentit (1)

Vierailija

Jännää että tulee voita kääretorttutaikinaan, miksi?

Tein kuten ohjeessa, jäi lättänäksi ja ilmeisesti oma uuni on kuumempi kuin reseptin laatijalla, koska meinasi palaa.

Kakku mureni käärylöidessä vaikka noudatin peitto-ohjeita. Täyte juoksettui vatkatessa?! kerma ei ehtinyt kiehahtaa. Ohje vaikutti hyvältä, ja varmasti maistuu hyvältä, mutta kauheen moni asia tuntui menevän silti mönkään. Ei mikään läpihuutojuttu.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 577 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Kääri juustokakku rullalle! Pehmeä, sopivan sitruunainen tuorejuustojuustotäyte sekä kanelilla maustettu mantelipohja sopivat täydellisesti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokakkukääretorttu

Ainekset

4
munaa (M-koko)
dl
sokeria
2
dl
mantelijauhetta
1
dl
perunajauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
kanelia
Käärimiseen
1
dl
mantelijauhetta
Täyte
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
100
g
voita
2
dl
tomusokeria
2
tl
vanlijasokeria
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
sitruunankuoriraastetta
Koristeeksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  3. Ripottele sillä aikaa mantelijauhetta leivinpaperille ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paistopaperi, mutta jätä se kakkulevyn päälle. Peittele levy vielä puhtaalla leivinliinalla, jotta torttu ei murene käärittäessä. Anna jäähtyä.
  4. Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte kakkulevylle. Kääri rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
  5. Siivilöi pinnalle tomusokeria koristeeksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 905 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista croissant-taikinasta kieräytetyt mantelitäytteiset sarvet ovat kiireisen kokin valttikortti. Koska taikinaa ei tarvitse edes sulattaa, herkut valmistuvat alusta loppuun alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 MIN + paisto 15 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-croissant

Ainekset

1
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
1
pötkö
mantelimassaa
½
dl
mantelilastuja
50
g
voita
Koristeluun
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Avaa croissant-tölkki ja levitä taikina työtasolle. Leikkaa katkoviivoja pitkin kolmiot irti toisistaan. Kauli mantelimassa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Leikkaa veitsellä jokaiseen croissantiin vähän taikinaa pienempi pala mantelimassaa. Nosta mantelimassapalat taikinakolmioille ja rullaa sarviksi.
  2. Laita uuniin paistumaan ohjeen mukaan. Sekoita mantelilastut ja voi. Nosta croissantit uunista ja levitä mantelivoiseosta croissantien päälle. Paista sarvia vielä 2 minuuttia.
  3. Koristele manteli-croissantit tomusokerilla.

Kommentit (0)

Pähkinäpuu_2 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pannari Helppo

Ainekset

0,5
dl
maitoa
1
tl
suolaa
2
kpl
munaa
2
rkl
sokeria
0,5
dl
ruokaöljyä
2,5
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

1. Sekoita aineet keskenään.
2. Anna kohota 30 min.
3. Laita leivinpaperi syvälle uunipellille.
4. Kaada uunipellille ja paista n. 30-35 min 200-225 C
5. Tarjoa lettuhillon ja kermavaahdon kanssa. Nauti!

Kommentit (0)