
Kesäjuhlien ja puutarhakemujen maukkain kakku on samaan aikaan raikas ja makea. Sitruuna-limerahkamoussen, rosmariinin ja raparperin yhdistelmä on yksinkertaisesti vastustamaton.
Raparperi-sitruskakku
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 18-22cm). Käytä umpinaista kakku- tai uunivuokaa. Jos käytät irtopohjavuokaa, aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja vuoraa vuoan ulkopuoli tiukasti foliolla.
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita joukkoon raastettu sitruunankuori, sitruunan mehu ja Arla Lempi Crème fraîche.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, ja siivilöi jauhot taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 50 min. Jäähdytä kypsä kakkupohja.
Keitä raparperihillo. Mittaa hillon ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee hillomaiseksi. Jäähdytä.
Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita Arla Lempi Crème fraîche ja Sitruuna-limerahka kerman joukkoon ja vatkaa hetki, kunnes seos on tasaista ja pursotettavan paksua.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alin pohja tarjoilualustalle ja kostuta kevyesti maidolla. Levitä pohjalle hilloa ja täytettä. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Lisää päällimmäinen kerros, kostuta ja levitä hilloa päälle. Pursota moussesta pieniä palleroita kakun pinnalle ja koristele rosmariinilla, murustetuilla pistaasipähkinöillä ja raparperisuikaleilla.
Vinkki! Kakku toimii hyvin myös mökkitarjottavana, sillä kakkupohjan voi tehdä valmiiksi jo paria päivää aikaisemmin, kuljettaa mukana vaikka kesämökille ja täyttää vasta hetki ennen tarjoilua.