Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.

Kesäjuhlien ja puutarhakemujen maukkain kakku on samaan aikaan raikas ja makea. Sitruuna-limerahkamoussen, rosmariinin ja raparperin yhdistelmä on yksinkertaisesti vastustamaton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
2,5 h + kakkupohjan jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-sitruskakku

Ainekset

Kakkupohja
150
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
fariinisokeria
1
dl
taloussokeria
2
kananmunaa
1
sitruunan raastettu kuori
½
dl
sitruunan mehua
½
prk (a´200 g)
Arla Lempi Crème fraîche 28%
4,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
tl
leivinjauhetta
Raparperihillo
n. 400
g
raparperipaloja
2
dl
hillosokeria
3
oksaa
rosmariinia
Täyte
1
prk (a´200 g)
Arla Keittiö Sitruuna-limerahkaa
½
prk (a´200 g)
Arla Lempi Crème fraîche 28%
2
dl
Arla kuohukermaa
Kostutukseen ja koristeluun
noin 1
dl
1 dl maitoa
kourallinen
pistaasipähkinöitä
2
oksaa
rosmariinia
(raparperia suikaleena)

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 18-22cm). Käytä umpinaista kakku- tai uunivuokaa. Jos käytät irtopohjavuokaa, aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja vuoraa vuoan ulkopuoli tiukasti foliolla.

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita joukkoon raastettu sitruunankuori, sitruunan mehu ja Arla Lempi Crème fraîche.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, ja siivilöi jauhot taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 50 min. Jäähdytä kypsä kakkupohja.

Keitä raparperihillo. Mittaa hillon ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee hillomaiseksi. Jäähdytä.

Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita Arla Lempi Crème fraîche ja Sitruuna-limerahka kerman joukkoon ja vatkaa hetki, kunnes seos on tasaista ja pursotettavan paksua.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alin pohja tarjoilualustalle ja kostuta kevyesti maidolla. Levitä pohjalle hilloa ja täytettä. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Lisää päällimmäinen kerros, kostuta ja levitä hilloa päälle. Pursota moussesta pieniä palleroita kakun pinnalle ja koristele rosmariinilla, murustetuilla pistaasipähkinöillä ja raparperisuikaleilla.

Vinkki! Kakku toimii hyvin myös mökkitarjottavana, sillä kakkupohjan voi tehdä valmiiksi jo paria päivää aikaisemmin, kuljettaa mukana vaikka kesämökille ja täyttää vasta hetki ennen tarjoilua.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tahini ja kookosöljy tuovat ihanaa makua ja rapeutta perusvohveleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
5 min + paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-vohvelit

Ainekset

1
ps
ohukaislettujauhetta
noin 6
dl
(kasvi)maitoa (pakkauksen ohjeen mukaan)
3
rkl
tahinia
2
rkl
kookosöljyä
Lisäksi
kauravispiä, marjoja, seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhe ja neste keskenään pakkauksen ohjeen mukaan, mutta korvaa vesi kasvimaidolla ja käytä hieman enemmän nestettä. Sulata tahini ja kookosöljy paistinpannulla ja lisää taikinaan.
  2. Paista voissa tai öljyssä kullanruskeita vohveleita (tai lettuja).
  3. Tarjoa kauravaahdon, seesaminsiementen ja vadelmien kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-cruffinit

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Voiteluun
1
kananmuna
Kahvivaahto
2
dl
vispikermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
tomusokeria
Päälle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  4. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2157 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mämminrakastajan pulla! Tämän mahtavan pääsiäispullan voi leipoa päivää ennen tarjoamista, sillä mämmitäyte pitää sen mehevänä pitkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja kypsennys 1 t 45 min

Mämmipulla

Ainekset

dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
1
tl
pomeranssinkuorta
½
tl
suolaa
1
kananmuna
7-8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita
Lisäksi
1
dl
aprikoosihilloa
300
g
mämmiä
1
kananmuna
2
rkl
raesokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, mausteet, suola ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
  2. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  3. Kumoa taikina leivinpöydälle ja kauli se 35 cm x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä hillo ja mämmi levylle.
  4. Kääri levy pituussuunnassa rullaksi. Laikkaa rulla terävällä veitsellä pitkittäin kahteen osaan. Kiedo taikinarullat toistensa ympärille. Käännä päät pitkon alle.
  5. Voitele leipävuoka (vetoisuus 1½ l) ja nosta kierrepitko vuokaan. Kohota pitkoa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  6. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2157 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Mämmi vai rahka? Miksi valita, kun voi saada molemmat. Tässä ihanassa pääsiäisjälkkärissä on sattumina pistaaseja ja laku-suklaapalloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
laku-suklaapalloja
¾
dl
pistaaseja kuorittuna
1
rkl
(luomu)appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
½
rasiaa (350 g)
mämmiä
1
dl
tummaa siirappia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Rouhi laku-suklaapallot ja pistaasit. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää rouheet ja kuoriraaste kerma-rahkaan.
  3. Sekoita kerma-rahka, mämmi ja siirappi kevyesti yhteen niin, että rahkasta tulee kauniin raidallinen.

Kommentit (1)

Ammatti valokuvaaja

Hieno kuva.