Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 83 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.

Kesäjuhlien ja puutarhakemujen maukkain kakku on samaan aikaan raikas ja makea. Sitruuna-limerahkamoussen, rosmariinin ja raparperin yhdistelmä on yksinkertaisesti vastustamaton.

Annoksia
10
Valmistusaika
2,5 h + kakkupohjan jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-sitruskakku

Ainekset

Kakkupohja
150
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
fariinisokeria
1
dl
taloussokeria
2
kananmunaa
1
sitruunan raastettu kuori
½
dl
sitruunan mehua
½
prk (a´200 g)
Arla Lempi Crème fraîche 28%
4,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
tl
leivinjauhetta
Raparperihillo
n. 400
g
raparperipaloja
2
dl
hillosokeria
3
oksaa
rosmariinia
Täyte
1
prk (a´200 g)
Arla Keittiö Sitruuna-limerahkaa
½
prk (a´200 g)
Arla Lempi Crème fraîche 28%
2
dl
Arla kuohukermaa
Kostutukseen ja koristeluun
noin 1
dl
1 dl maitoa
kourallinen
pistaasipähkinöitä
2
oksaa
rosmariinia
(raparperia suikaleena)

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 18-22cm). Käytä umpinaista kakku- tai uunivuokaa. Jos käytät irtopohjavuokaa, aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja vuoraa vuoan ulkopuoli tiukasti foliolla.

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita joukkoon raastettu sitruunankuori, sitruunan mehu ja Arla Lempi Crème fraîche.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, ja siivilöi jauhot taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 50 min. Jäähdytä kypsä kakkupohja.

Keitä raparperihillo. Mittaa hillon ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee hillomaiseksi. Jäähdytä.

Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita Arla Lempi Crème fraîche ja Sitruuna-limerahka kerman joukkoon ja vatkaa hetki, kunnes seos on tasaista ja pursotettavan paksua.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alin pohja tarjoilualustalle ja kostuta kevyesti maidolla. Levitä pohjalle hilloa ja täytettä. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Lisää päällimmäinen kerros, kostuta ja levitä hilloa päälle. Pursota moussesta pieniä palleroita kakun pinnalle ja koristele rosmariinilla, murustetuilla pistaasipähkinöillä ja raparperisuikaleilla.

Vinkki! Kakku toimii hyvin myös mökkitarjottavana, sillä kakkupohjan voi tehdä valmiiksi jo paria päivää aikaisemmin, kuljettaa mukana vaikka kesämökille ja täyttää vasta hetki ennen tarjoilua.

 

 

Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Äitin ohjevihkosesta kopioitu ohje, jota olen käyttänyt sitten kotoonta pois muuttamisen.

Hieman poikkeava lettutaikina, koska rasvaa ei tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle (, koska taikinassa on öljyä)

Annoksia
10 isoa lettua
Vaikeustaso
Helppo

Lettutaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

Vatkaa maidon joukkoon muut aineet. Paista taikinasta isoja, ohuita lettuja.
Ja rasvaa ei tosiaankaan tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kauravohvelit

Ainekset

5
Dl
vettä
2
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Öljyä tai margariinia
Ripaus
Suolaa
1
Tl
Sokeri
n. 4
Dl
Kaurajauho
2
Tl
Leivinjauhe

Työvaiheet

Mittaa kulhoon vesi. Riko joukkoon munat ja sekoita. Lisää rypsiöljy tai sulatettu margariini, sekä ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon kaurajauho. Anna taikinan turvota hetki.
Laita vohvelirauta lämpenemään. Voitele rauta öljyllä tai margariinilla ja kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan. Voitele rauta aina ennen kuin kaadan taikinaa uuden vohvelin paistamista varten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Miksi lusikoida muffinitaikina vuokiin? Paista taikina ronskisti levynä pellillä, kuorruta ja paloittele. Näiden suklaamuffinien mehevyyden takaa taikinaan raastettu kesäkurpitsa.

Annoksia
20 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-kesäkurpitsamuffinit pellillä

Ainekset

300
g
leivontasuklaata
4 1/2
dl (noin 400 g)
kesäkurpitsaa raastettuna
3
munaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
rkl
leivinjauhetta
1
rkl
kanelia
1
dl
mantelirouhetta
1 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
omenahilloa
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä kattila liedeltä sivuun jäähtymään. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita keskenään puolet suklaasta, kesäkurpitsaraaste, kuiva-aineet, öljy, hillo ja hunaja. Älä vaivaa.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi ja paista 20 minuuttia. Anna leivonnaisen jäähtyä, kaada loppu suklaa päälle ja leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Annoksia
27 cm piirakka
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nektariini-jugurttipiirakka

Ainekset

Murotaikinapohja:
100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
1
Kpl
Kananmuna
1
Tl
Leivinjauhetta
1 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1 1/2
Dl
Ruisjauhoja
Pinnale:
1
Kpl
Kananmuna
3/4
Dl
Sokeria
50
G
Pehmeää voita
1/2
Dl
Perunajauhoja
1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Tl
Vaniljasokeria
1
Tl
Leininjauhetta
Jugurttitäyte:
150
G
Turkkilaistajugurttia
1
Kpl
Kananmuna
n.2
Rkl
Sokeria
n.5
Kpl
Nektariineja

Työvaiheet

Pojhja:
Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmuna sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Sekoita vehnäjauhot,ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita käsin tasaiseksi. Painele sormilla voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Piirakkataikina:
Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita 7 min. Levitä taikina pohjan päälle.

Jugurttitäyte:
Sekoita jugurttitäytteen kaikki aineet keskenään. Pursota täyte raidoiksi piirakkataikinan päälle. Leikaa nektariinit viipaleiksi levittele pintaan.

Paista 200 asteessa, 20-30 minuuttia.

Kommentit (0)