Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 172 keittokirjaan.
OHJE: Riikka Kaila KUVA: Tuomas Kolehmainen

Alkukesän ihanin piiras syntyy rapaperista, valkosuklaasta ja manteleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperi-valkosuklaapiiras

Ainekset

1
l
raparperipaloja
200
g
valkosuklaata
1-2
dl
kuorimattomia manteleita
300
g
voita
1 ½
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1 ½
dl
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Pilko raparperinvarret. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Pilko mantelit reiluiksi palasiksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri toisessa astiassa. Yhdistä voiseos, jauhoseos, puolet valkosuklaarouheesta sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Taikina riittää suurelle uunipellille, mutta pienemmällä noin 30 x 35 cm:n pellillä piirakasta tulee paksumpi ja mehevämpi. Jos haluat tehdä muhkean piirakan 60 cm leveälle pellille, tee taikinasta 1,5-kertainen.
  4. Ripottele taikinapohjan päälle raparperipalat, loput valkosuklaarouheesta sekä mantelit. Paista piirakkaa uunin ala-tasolla noin 25 minuuttia.

Vinkki! Valkosuklaa ruskistuu nopeasti. Tarkkaile paiston loppuvaiheessa, ettei se pääse palamaan. Piirakan täytteeksi sopivat raparperin sijaan myös kirpeät marjat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Luksusluokan tikkupullat rullataan valmiista croissanttaikinasta. Tuorejuustotäytteessä tihkuu täydellinen makupari: valkosuklaa ja mustikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + liotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tikkupulla de luxe

Ainekset

1
tlk (240 g)
paistovalmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
2
dl
tuoreita mustikoita
100
g
valkosuklaata
1
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
LISÄKSI
6
grillitikkua

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut kylmään veteen likoamaan noin puoleksi tunniksi.

  2. Avaa taikinapakkaus ohjeen mukaan ja levitä taikina alustalle. Leikkaa taikina katkoviivojen mukaan kuudeksi kolmionmuotoiseksi palaksi.

  3. Puhdista marjat. Raasta suklaa. Yhdistä juusto, marjat ja suklaa kulhossa. Mausta sokerilla ja kardemummalla.

  4. Levitä marja-juustoseosta taikinakolmioiden leveään päähän ja rullaa croissanteiksi. Paina liotettu grillitikku kunkin croissantin läpi.

  5. Grillaa croissanteja hiilloksella tai kaasugrillissä keskilämmöllä koko ajan käännellen. Taikina kypsyy ja ruskistuu erittäin nopeasti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Klassikkojälkiruoka uudistuu grillissä. Täytteessä kohtaavat kirsikat, mansikat ja suklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-banaanisplit

Ainekset

4
banaania
1
l
kirsikoita
½
l
mansikoita
1
dl
suklaahippuja
LISÄKSI
4
palaa
foliota
n. 3
dl
mansikkakastiketta (ks. ohje)
4
palloa
suklaajäätelöä
4
palloa
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Leikkaa banaaneihin kuoren läpi viillot pitkittäissuunnassa.

  2. Ota ½ l kirsikoita ja poista niistä kivet. Viipaloi mansikat.

  3. Levitä banaanien viiltoja varovasti sen verran, että saat laitettua viiltoon kirsikoita, mansikoita ja suklaata. Kääri kukin banaani omaan foliopalaansa ja paista grillissä 10–15 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut ja banaani pehmentynyt.

  4. Tee sillä aikaa mansikkakastike (ks. ohje). Lämmitä loput kirsikat nopeasti grillin parilalla.

  5. Lusikoi lämpimien grillibanaanien päälle jäätelöä ja tuoreista mansikoita tehtyä lämmintä kastiketta.

Lämmin mansikkakastike

Ainekset

½
l
mansikoita
1
limetin mehu
½
dl
vaahterasiirappia
½
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Soseuta mansikat. Lisää limetin mehu ja siirappi. Halkaise vaniljatanko ja raavi sisältä siemenet mansikkasoseeseen.

  2. Laita sose grillinkestävään pannuun tai kattilaan ja keitä 3–5 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kun pääruoka on valmistettu ja grilli sammutettu, kuvun alla jälkilämmössä tekeytyvät vielä vaahtokarkeilla kuorrutetut suklaa-mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkipannu

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
ps (à 175 g)
suklaahippuja
2
rkl
maitoa
1
ps (150 g)
isoja vaahtokarkkeja
LISÄKSI
1
pkt (200 g)
Carneval-keksejä

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa isoimmat mansikat muutamaan osaan. Laita mansikat valurautapannuun. Lisää suklaa ja maito. Puolita isot vaahtokarkit ja laita ne suklaan ja mansikoiden päälle pannuun tiiviiksi kerrokseksi.

  2. Kypsennä vaahtokarkkipannua grillin jälkilämmössä kuvun alla 5–8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä, tai 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Herkuttele jälkiruoka Carneval-kekseillä dippaillen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)