Kodin Kuvalehti on lisännyt 565 reseptiä.
Linkitetty 144 keittokirjaan.
OHJE: Riikka Kaila KUVA: Tuomas Kolehmainen

Alkukesän ihanin piiras syntyy rapaperista, valkosuklaasta ja manteleista.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperi-valkosuklaapiiras

Ainekset

1
l
raparperipaloja
200
g
valkosuklaata
1-2
dl
kuorimattomia manteleita
300
g
voita
1 ½
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1 ½
dl
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Pilko raparperinvarret. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Pilko mantelit reiluiksi palasiksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri toisessa astiassa. Yhdistä voiseos, jauhoseos, puolet valkosuklaarouheesta sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Taikina riittää suurelle uunipellille, mutta pienemmällä noin 30 x 35 cm:n pellillä piirakasta tulee paksumpi ja mehevämpi. Jos haluat tehdä muhkean piirakan 60 cm leveälle pellille, tee taikinasta 1,5-kertainen.
  4. Ripottele taikinapohjan päälle raparperipalat, loput valkosuklaarouheesta sekä mantelit. Paista piirakkaa uunin ala-tasolla noin 25 minuuttia.

Vinkki! Valkosuklaa ruskistuu nopeasti. Tarkkaile paiston loppuvaiheessa, ettei se pääse palamaan. Piirakan täytteeksi sopivat raparperin sijaan myös kirpeät marjat.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 565 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Satu Kemppainen

Tuulomantorttu, mokkapalojen vaaleataikinainen serkku, on kotitaloustuntien klassikko. Sen juju on kermaviili, joka tekee pohjasta erityisen mehevän.

Annoksia
64 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuulomantorttu

Ainekset

200
g
voita
3
munaa
3
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
Kuorrutus
100
g
voita
4
rkl
vahvaa, kuumaa kahvia
7
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
Pinnalle
1/2
dl
kookoshiutaleita ja -lastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Siivilöi ne vaahtoon.
  3. Lisää taikinaan jäähtynyt voisula ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja -lastuja.

Vinkki! Jos et välitä kookoksesta, koristele palat vaahtokarkeilla.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Nämä helpot ja herkulliset pikkuleivät syntyvät nopeasti ja ovat hyvin muunneltavissa. Löysin ohjeen Valion Halloween -resepteistä

200 g Valio voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
150 g minttusuklaata TAI tavallista maitosuklaata TAI valkosuklaata - oman maun (ja mitä sattuu kaapissa olemaan...

Annoksia
n. 30 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhelpot ja -hyvät pikkuleivät

Työvaiheet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.
Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Lisää taikinaan rouhittu suklaa ja pähkinät. Älä rouhi niitä liian pieneksi, sillä "sattumat" lisäävät mukavasti suutuntumaa.
Lusikoi pellille ruokalusikallinen taikinaa kekoihin väljästi (max. 8 keksiä/pelti), jotta keksit mahtuu leviämään.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10 min per pelti.
Pikkuleivät ovat parhaimmillaan, kun ulkoreunat ovat mureat ja keskeltä vähän sitkeitä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1792 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee valkoinen pizza vaihtamalla tomaattikastike vaihteeksi ricottajuustoon! Marjat antavat pizzaan ihanaa hapokkuutta tomaatin tapaan.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ricotta-marjapizza

Ainekset

Pizzapohjat
1 1/2
dl
vettä
15
g (noin 1/3 pkt)
tuorehiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
3
dl
00-vehnäjauhoja tai durumjauhoja
Täytteet
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raasteena
1
dl
mustikoita
2
dl
karhunvatukoita
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
Yrttiöljy
3
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, lehtipersiljaa, minttua)
1/2
dl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan, vaivaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Puolita taikina. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi soikioiksi ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Jaa ricotta ohueksi kerrokseksi pizzoille. Raasta ja ripottele parmesaani päälle. Levitä marjat pizzoille. Paista pizzoja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
  3. Pizzan paistuessa mittaa yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä kinkut ja pirskota yrttiöljyä kuumille pizzoille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 874 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yllätä illallisvieraasi supertrendikkäällä jäätelöllä! Siinä maistuvat kookos ja Japanista maailmalle levinnyt matcha, jonka voi bongata nykyisin jopa helpommin jälkiruuasta kuin teekupista.

Annoksia
12
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-kookosjäde

Ainekset

1
prk
kondensoitua maitoa
3
dl
kuohukermaa
1 1/2
rkl
matcha-jauhetta
1/2
vaniljatanko
2
dl
kookoskermaa, jossa on rasvaa 24 %
1/2
sitruunan mehu
Päälle
kookoslastuja tai -hiutaleita

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito, kuohukerma ja kookoskerma jääkaapissa. Vatkaa kondensoitu maito, kuohukerma ja matcha-jauhe keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Tämä vie noin viisi minuuttia. Matcha liukenee joukkoon pikkuhiljaa.
  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaan siemenet joukkoon.
  3. Valuta kookoskermasta neste pois ja vatkaa jäljelle jäävä tiivis osa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muuhun massaan. Purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita varovasti.
  4. Pakasta noin neljän tunnin ajan. Massaa ei tarvitse sekoittaa välillä.
  5. Koristele kookoslastuilla tai hiutaleilla.

Kommentit (0)