Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Sokeriliemessä kypsennetyllä raparperilla höystetyt rikkaat ritarit ovat alkukesän superjälkiruoka. Ritarit valmistuvat uunissa helposti isollekin porukalle.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperiritarit uunissa

Ainekset

8
viipaletta
pullapitkoa
50
g
voita
2
dl
maitoa
2
kananmunaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
1
dl
mantelilastuja
½
dl
fariinisokeria
Keitetyt raparperit
4
pitkää raparperinvartta
½
l
vettä
1
dl
sokeria
Tarjoiluun
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
sokeria
kanelia

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja leikkaa raparperin varret noin 5 cm:n paloiksi. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Laske raparperipalat liemeen ja hauduta niitä pienellä lämmöllä pari minuuttia. Nosta raparperit liemestä reikäkauhalla ja anna jäähtyä. Säästä myös liemi.
  2. Leikkaa pullapitko viipaleiksi. Sulata voi. Sekoita maito, munat, kaneli ja suola keskenään.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Sivele puolet voista pullasudilla uunivuokaan. Kasta pullaviipaleet munamaidossa ja nosta ne uunivuokaan. Ripottele mantelilastut ja fariinisokeri viipaleille. Valuta loppu voi pullaviipaleiden päälle.
  5. Paista pullaviipaleita uunin keskitasossa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla.
  7. Tarjoa pullaviipaleet raparperin, kermavaahdon ja kaneliripauksen kera. Valuta annokseen myös raparperin keitinlientä.
Käyttäjä2282 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Todella helpot ja herkulliset muffinit

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaa-mustikkamuffinit

Ainekset

2
dl
Sokeria
3,5
dl
Vehnäjauhoja
2
tl
Leivinjauhetta
1
dl
Maitoa
2
Kananmunaa
100
g
Juoksevaa margariinia tai voita
2
dl
Mustikoita
100
g
Valkosuklaata
1
rkl
Perunajauhoja, mikäli käytät pakastemustikoita
Kuorrutus
100
g
Valkosuklaata

Työvaiheet

Rouhi 100g valkosuklaata. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, kananmunat ja margariini. Sekoita tasaiseksi. Sekoita tarvittaessa perunajauho mustikoiden sekaan. Lisää mustikat ja rouhittu valkosuklaa.
Paista 180 asteessa n. 18 min.
Koristele sulatetulla valkosuklaalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivainen kuva Sami Repo

Kun huippukokki tekee mokkapaloista täydellisiä, pari tuttua leivontasääntöä menee uusiksi.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen mokkapalat

Ainekset

250
g
voita
4
kananmunaa
3
dl
sokeria
4 3/4
dl
vehnäjauhoja
5
rkl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
3/4
dl
täysmaitoa
Kuorrute
5
rkl
vahvaa espressoa
50
g
voita
500
g
tomusokeria
1 1/2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Työvaiheet

  1. Sulata 250 g voita kattilassa keskilämmöllä. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa ja ruskistuu. Kaada voi toiseen astiaan jäähtymään.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita ruskistettu voi joukkoon. Kaada taikina uunipellille. Paista 250 asteessa 1 minuutti, laske sitten lämpö 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.
  3. Tee kuorrute pohjan paistuessa. Valmista espresso. Ruskista 50 g voita kuten kohdassa 1, mutta älä jäähdytä. Pidä kattila levyllä miedolla lämmöllä ja sekoita muut kuorrutteen aineet voin joukkoon. Sekoittele seosta vispilällä, kunnes kuorrute on sileää. Jos kuorrute tuntuu liian jäykältä, lisää siihen tilkka kahvia. Pidä kuorrute liedellä lämpimänä.
  4. Ota pohja uunista ja tiputa pelti pöydälle niin, että se tärähtää voimakkaasti. Näin vesihöyry pääsee pois kakusta ja pohja pysyy kuohkeana.
  5. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle nopeasti niin saat kauniin tasaisen pinnan. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen paloittelua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tämä juustokakku syntyy helposti mökkiolosuhteissakin, sillä sen valmistamiseen ei tarvita edes uunia.

Annoksia
10-12 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 60 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kookos-juustokakku

Ainekset

125
g
voita
400
g
digestivekeksejä
1
dl
kookoshiutaleita
1/2
dl
muscovadosokeria
Täyte
2
pkt (à 200 g)
tuorejuustoa
2
dl
kookoskermaa
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
1 1/2
l
mansikoita
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Hienonna keksit esimerkiksi vahvassa uudelleensuljettavassa pakastuspussissa kaulimella kopautellen. Kaada keksimurut kulhoon. Lisää kookoshiutaleet, sokeri ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm) tiiviiksi kakkupohjaksi. Anna kovettua kylmässä vähintään tunti.
  3. Sekoita tuorejuusto, kookoskerma ja sokeri kulhossa. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti tuorejuusto-kookoskermaseokseen.
  4. Siirrä kovettunut keksipohja varovasti leivinpaperilta liu’uttaen tarjoiluvadille. Lusikoi täyte pohjan päälle. Viipaloi mansikat ja lado ne riveihin täytteen päälle. Viimeistele kakku kookoslastuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 127 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Helppo, kaunis ja maistuu ihanalta. Tätä mehevää raparperi-vadelmapiirakkaa paistetaan koko pellillinen, koska kaikki ottavat sitä kuitenkin lisää. Pinnalle rouhitut pistaasipähkinät viimeistelevät makunautinnon.

Annoksia
pellillinen / noin 30 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-vadelmapiirakka

Ainekset

Pohja
200
g
voita
6,5
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
1
ps
(75 g) mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
(luomu)sitruuna
2
dl
piimää
2
dl
kevytkermaa
2
kananmunaa
Täyte
1
l
raparperia paloina
2
dl
vadelmia
Muruseos
75
g
pehmeää voita
2,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
dl
sokeria
¼
tl
suolaa
Pinnalle
2
dl
kuorittuja, suolattomia pistaasipähkinöitä tai manteleita

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Sulata voi. Sekoita keskenään pohjan kuiva-aineet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Lisää mehu, kuoriraaste, piimä, kerma, munat ja voisula kuiva-aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada se leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään.
  3. Leikkaa raparperit 1-2 sentin paloiksi. Levitä raparperit ja vadelmat piirakan päälle. Ripottele muruseos pintaan.
  4. Leikkaa pistaasit veitsellä rouheeksi ja ripottele piirakan pinnalle.
  5. Paista uunissa 45 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.

Kommentit (3)

Vierailija

Nyt on raparperin aika mutta mistä vadelmat, käykö pakastetut? Eikö pakastetut mehustu liikaa ja pilaa päällystä?

Mello

Ei tämä paras ole mutta voi olla kakkonen. Paras on Raparperitoscapiirakka, absolutely.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommenteista! Jos piiraaseen käyttää pakastettuja vadelmia, niin ne kannattaa sulattaa varovasti ja lisätä marjojen joukkoon hieman perunajauhoa. Tällä tavoin kosteus ei pilaa rakennetta.