Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Raparperihyrrä on tiramisun kaunis koriste.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + vetäytyminen 3 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperitiramisu

Ainekset

3
dl
vispikermaa
250
g
mascarponejuustoa
1
rkl
(luomu)appelsiinin kuorta
1
dl
vahvaa kahvia
3
tl
sokeria
12
savoiardikeksiä
2-3
dl
raparperihilloa
Koristeet
500
g
raparperia
1 1/2
dl
sokeria
1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  • Tee koristeet. Kuori raparperit ja leikkaa ne pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa, lisää raparperit ja jätä ne pehmenemään kuumaan liemeen. 
  • Vaahdota kerma sähkövatkaimella jämäkäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita se vaahtoon. Raasta joukkoon appelsiininkuori.
  • Sekoita kahvi ja sokeri kulhossa. Kasta puolet kekseistä nopeasti kahviin ja lado ne pyöreään korkeareunaiseen astiaan (ø16–18 cm, korkeus 8 cm). Keksien ei tarvitse olla kokonaisia, vaan voit pilkkoa niitä. Lusikoi puolet raparperihillosta kekseille ja levitä puolet mascarponevaahdosta hillon päälle. Tee kekseistä toinen kerros. Lusikoi loppu hillo kekseille ja mascarponevaahto pinnalle.
  • Valuta ja kuivaa raparperisuikaleet. Asettele ne tiramisun päälle kierteiseen muotoon. Jäähdytä tiramisua jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee valkoinen pizza vaihtamalla tomaattikastike vaihteeksi ricottajuustoon! Marjat antavat pizzaan ihanaa hapokkuutta tomaatin tapaan.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ricotta-marjapizza

Ainekset

Pizzapohjat
1 1/2
dl
vettä
15
g (noin 1/3 pkt)
tuorehiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
3
dl
00-vehnäjauhoja tai durumjauhoja
Täytteet
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raasteena
1
dl
mustikoita
2
dl
karhunvatukoita
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
Yrttiöljy
3
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, lehtipersiljaa, minttua)
1/2
dl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan, vaivaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Puolita taikina. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi soikioiksi ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Jaa ricotta ohueksi kerrokseksi pizzoille. Raasta ja ripottele parmesaani päälle. Levitä marjat pizzoille. Paista pizzoja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
  3. Pizzan paistuessa mittaa yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä kinkut ja pirskota yrttiöljyä kuumille pizzoille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 874 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yllätä illallisvieraasi supertrendikkäällä jäätelöllä! Siinä maistuvat kookos ja Japanista maailmalle levinnyt matcha, jonka voi bongata nykyisin jopa helpommin jälkiruuasta kuin teekupista.

Annoksia
12
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-kookosjäde

Ainekset

1
prk
kondensoitua maitoa
3
dl
kuohukermaa
1 1/2
rkl
matcha-jauhetta
1/2
vaniljatanko
2
dl
kookoskermaa, jossa on rasvaa 24 %
1/2
sitruunan mehu
Päälle
kookoslastuja tai -hiutaleita

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito, kuohukerma ja kookoskerma jääkaapissa. Vatkaa kondensoitu maito, kuohukerma ja matcha-jauhe keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Tämä vie noin viisi minuuttia. Matcha liukenee joukkoon pikkuhiljaa.
  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaan siemenet joukkoon.
  3. Valuta kookoskermasta neste pois ja vatkaa jäljelle jäävä tiivis osa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muuhun massaan. Purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita varovasti.
  4. Pakasta noin neljän tunnin ajan. Massaa ei tarvitse sekoittaa välillä.
  5. Koristele kookoslastuilla tai hiutaleilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 874 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Vie omenahyve uudelle tasolle palsternakalla! Monipuolinen, maultaan pähkinäinen ja makea juures muodostaa omenan kanssa ihanan mehevän kombon.

Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-omenahyve

Ainekset

200
g
palsternakkaa
300
g
omenaa
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
kanelia
Muruseos
1
dl
kaurahiutaleita
1/2
dl
mantelirouhetta
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
voita
1
tl
kanelia
Lisäksi
2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori palsternakka ja leikkaa siitä hyvin ohuita lastuja mandoliinilla. Kuori ja lohko omenat. Nosta palsternakkalastut ja omenalohkot kulhoon ja purista sitruunamehua päälle. Kääntele kaneli joukkoon.
  2. Valmista muruseos. Paahda kaurahiutaleita ja mantelirouhetta kuivassa, kuumassa pannussa viisi minuuttia. Lisää sokeri, voi ja kaneli ja pyöräytä, kunnes voi sulaa. Kääntele muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun.
  3. Mittaa sokeri paistinpannulle ja anna sen hieman sulaa. Kumoa omena- ja palsternakkalastut pannulle ja pyörittele kovalla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes lastut pehmenevät ja neste haihtuu.
  4. Tarjoa muruseoksen ja vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 874 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Mutakakku ei petä koskaan! Tässä luotto-ohjeessa on käytetty kokkien salaista asetta, ruskistettua voita. Sen avulla saat kakkuun vastustamattoman, pähkinäisen maun.

Annoksia
10
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mutakakku ruskistetusta voista

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
200
g
voita
4
huoneenlämpöistä munaa
2
dl
sokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sulata suklaa miedolla lämmöllä, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Sulata voi kattilassa tai pannulla. Kuumenna sekoitellen noin viiden minuutin ajan, kunnes voi vaahtoaa, muuttuu ruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiselle. Varo, ettei se pala. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita muna-sokerivaahto, voi ja suklaa varovasti käännellen. Siivilöi joukkoon kuivat aineet.
  6. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä kosteaksi. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kera.

Vinkki! Jos haluat, voit maustaa kakkutaikinan ruokalusikallisella lakritsijuurijauhetta. Lisää se sekoitettuna vehnäjauhoihin.

Kommentit (0)