Ihana ranskalainen clafoutis on kirsikkaherkku, joka on koostumukseltaan uunivanukkaan ja pannukakun välissä. Pehmeän täyteläinen clafoutis syntyy tällä ohjeella hetkessä!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
50 min
Helppo
Simppeli clafoutis
Ainesosat
500
g
kirsikoita
n. 1,5
dl
kermaviiliä tai paksua maustamatonta jogurttia
1
dl
maitoa
3
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoa
2
tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
halutessasi koristeluun tomusokeria tai mintunlehtiä
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista kirsikoista kivet ja leikkaa ne puoliksi.
- Vuoraa noin kahden litran vetoinen uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Jos käytät pyörää vuokaa, halkaisija on 20-22 cm.
- Kaada marjat vuoan pohjalle. Sekoita muut ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada marjojen päälle.
- Paista uunin keskiosassa noin 35 minuuttia, kunnes massa on saanut reunoilta väriä ja on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt.
- Tarjoa hieman jäähtyneenä. Voit koristella clafoutiksen tomusokerilla tai mintunlehdillä.
Vinkki! Voit tehdä clafoutiksen myös muista marjoista, esimerkiksi vadelmista tai mustikoista.