Ihana ranskalainen clafoutis on kirsikkaherkku, joka on koostumukseltaan uunivanukkaan ja pannukakun välissä. Pehmeän täyteläinen clafoutis syntyy tällä ohjeella hetkessä!
Simppeli clafoutis
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista kirsikoista kivet ja leikkaa ne puoliksi.
- Vuoraa noin kahden litran vetoinen uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Jos käytät pyörää vuokaa, halkaisija on 20-22 cm.
- Kaada marjat vuoan pohjalle. Sekoita muut ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada marjojen päälle.
- Paista uunin keskiosassa noin 35 minuuttia, kunnes massa on saanut reunoilta väriä ja on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt.
- Tarjoa hieman jäähtyneenä. Voit koristella clafoutiksen tomusokerilla tai mintunlehdillä.
Vinkki! Voit tehdä clafoutiksen myös muista marjoista, esimerkiksi vadelmista tai mustikoista.
Todella hyvä kirsikkaherkku ja yksinkertainen tehdä. Syötiin mascarponekermavaahdon kanssa. Parasta kylmänä. Tätä tehdään toistekin.
Mukavaa, että maistui :)
Vain 1 dl maitoa?
Kermaviili tai jogurttihan on myös nestettä. Hyvä ja helppo resepti,nam! Karviaiset voisi sopia myöskin tähän ohjeeseen.
Leivonnaisesta tuli todella kaunis ja tuoksukin oli houkutteleva, mutta maku oli pettymys. Maku oli kuin uunimunakasta kirsikoilla, maistui pelkältä kananmunalta.
Pystyisiköhän tätä tekemään maidottomana 🤔
Hei minulla nyt vain pakastemarjoja joten tuleeko liian vetiseksi ?
Kiitos kysymyksestäsi. Pakastemarjoilla lopputuloksesta tulee tosiaan helposti liian vetinen. Jos innostut kuitenkin kokeilemaan, kannattaa laittaa marjoja vain vähän (arviolta puolet ohjeen määrästä).