
Sitruunainen juustokakku sai hauskan vanukasmaisen muodon. Sen kanssa tarjotaan omenaista hilloketta ja keksinmuruja. Keksit voi halutessaan murustella jo ennen paistamista purkkien pohjalle.
Jos illallispöytään on saapumassa vain muutama vieras, jälkiruokaan on aikaa panostaa. Raikas ja sitruunainen juustokakku on sellaisenaan ihana päätös aterialle, mutta purkissa tarjottavat juustokakut ovat suorastaan valloittavia.
Jälkiruoan valmistus aloitetaan sekoittamalla vanukkaan ainekset yhteen, jonka jälkeen massa annostellaan uuninkestäviin purkkeihin tai kulhoihin. Nämä vanukkaat vaativat kypsyäkseen uunia, jotta tuorejuustoseos hyytyy.
Jäähtyneet vanukkaat viimeistellään keksimuruilla, esimerkiksi muro- tai kaurakekseillä. Kotitekoinen ja hieman hapokas omenahilloke on myös herkullinen lisuke sitruunaisille vanukkaille.
Sitruunainen juustokakku purkissa
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Mittaa sokeri, tuorejuusto ja sitruunankuori kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää seokseen kerma ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos vetoisuudeltaan noin 2 dl purkkeihin. Nosta purkit uunivuokaan. Kaada vuokaan kiehuvaa vettä siten, että vedenpinta ulottuu purkkien puoliväliin. Paista uunissa noin 25 min tai kunnes juustoseos on keskeltä vielä hieman tytisevää. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla tai kannella.
- Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 t. Murustele jäähtyneiden juustokakkujen päälle keksiä ja tarjoa omenahilloketta.
Vinkki!
Voit myös halutessasi murustella keksit ennen paistamista purkkien pohjalle ja kaataa juustomassan niiden päälle.
Omenahilloke
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi. Laita omenat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna keskilämmöllä. Kun vesihöyryä alkaa muodostua, lisää kanelitanko ja hillo-marmeladisokeri. Sekoita ja anna hilloutua miedolla lämmöllä 5–10 min. Lusikoi valmis hilloke puhtaaseen purkkiin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Säilytä hilloke jääkaapissa. Se sopii juustokakun, jäätelön tai vaikkapa aamupuuron kanssa tarjottavaksi.