Tämän suklaakakun juju on kuivatuissa hedelmissä ja siemenissä.
Suklaabrowniet
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa.
- Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä munavaahto ja jäähtynyt suklaa-voiseos. Nostele joukkoon siivilöidyt vehnäjauhot.
- Pilko kuivatut hedelmät ja lisää ne ja siemenet taikinaan. Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan noin kolmen senttimetrin kerrokseksi.
- Paista brownieta uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.
Mascarponekerma
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Vatkaa mascarpone, sokeri ja appelsiinimehu toisessa kulhossa sekaisin.
- Nostele kermavaahto mascarponen joukkoon.