
Kahvitauko! Samalla kun keität kahvin, ehdit tehdä itsellesi kostean ja pehmeän suklaakakun. Ota ohje haltuun!
Voit muunnella mukikakun makua vaihtamalla suklaasydämeksi tarkoitetun tumman suklaan vaikka minttusuklaaseen. Voit myös maustaa taikinan ripauksella kanelia tai kardemummaa.
Jos vaihdat maidon kauramaitoon ja käytät vegaanista tummaa suklaata, saat mukikakusta vegaanisen.
Suklaakakku mikrossa
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, kaakaojauhe, pähkinärouhe, sokeri ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Lisää maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi taikina noin 1½ dl:n kokoiseen kuppiin. Paina taikinan keskelle suklaapala.
- Kuumenna mikron täydellä teholla noin 1 minuutti 10 sekuntia. Nauti lämpimänä jäätelöpallon kera.
Voiko tätä tehdä uunissa? Meillä ei ole mikroa.
Hirveä määrä erilaisia aineita! Noita vartenhan pitää sitten kuitenkin lähteä kauppaan, tai helpompi on ostaa vaikka alakerran herkkumyymälästä leivokset...
No ei tuossa nyt hirveä määrä eri aineita ole :D korkeintaan pähkinärouhe saattaa olla sellainen mitä ei kaikilta kaapista löydy.
Heti piti testata. Hyvää tuli! Tosin ilman pähkinöitä ja suklaapaloja. Niitä kun ei kaapista löytynyt. Niin ja rypsiöljyn vaihdoin oliiviöljyyn. Tulee tehtyä uudestaankin 👍👍👍👍👍
Onko kaakaojauhe raakakaakaota vai sokeroitua (esim.oboy)?
Kaakaojauhe leivontaohjeissa on tietenkin sitä itseään, ilman mitään ekstraa.
Hyvää tuli ja ennen kaikkea oli superhelppo! Voisin tehdä vieraillekin vaikka jälkkäriksi :)
Hienosti onnistui ja kiva tehdä lasten kanssa! Maku ehkä hieman liian "tumma" pienimmille, voisi seuraavan kerran kokeilla laittaa vaikka puoli rkl kaakaojauhoa ja vähän enemmän vastaavasti sokeria (tai vaikka korvata o'boylla oikean kaakaon). Mutta hyvin meni mukuloillekin kun laittoi vaan tarpeeksi jätskiä kylkeen 🤗