Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Arto Vuohelainen

Kuivahtanut leipä muhii lempeäksi kerman ja suklaan syleilyssä. Päälle vielä kinuskia ja kermavaahtoa, niin juurevan jälkiruoan juhlavampi versio on valmis. Kokeile vanukkaaseen myös raastettua mandariininkuorta.

Valmistusaika
15 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen leipävanukas

Ainekset

1
kananmuna
2
dl
maitoa
1
dl
kuohukermaa
(2
tl
raastettua luomusitruunankuorta)
8-10
viipaletta maalais- tai paahtoleipää
50
g
huoneenlämpöistä voita
50
g
rouhittua tummaa suklaata
Tarjoiluun
1
dl
kuohukermaa tai vaniljakastiketta
1-2
rkl
valmista kinuskikastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa kulhossa munan rakenne rikki maidon ja kerman kanssa. Mausta halutessasi sitruunankuorella.
  2. Voitele leivät voilla ja leikkaa ne pienemmiksi noin 2 cm x 2 cm palasiksi. Kasta leipäpalat muna-nesteseokseen ja laita uunivuokaan voipuoli ylöspäin. Voit laittaa leipiä useampaan kerrokseen. Ripottele leiville suklaarouhetta. Kaada loppu munamaito vuokaan.
  3. Paista uunin keskitasossa 20–30 min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Tarjoa vanukas kermavaahdon ja kinuskikastikkeen kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pyörittele omenaviipaleet sitruunassa ja upota taikinaan. Lopputuloksena on kuohkea ja pehmeä omenakakku, joka vie kielen.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Firenzeläinen omenakakku

Ainekset

125
g
voita
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
3
kananmunaa
2 1/2
dl
sokeria
1 3/4
dl
täysmaitoa
1 3/4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
4-5
keskikokoista omenaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
3
rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
(tomusokeria)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 24 cm). Sulata voi ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia.
  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää maito, voi ja sitruunan kuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Kuori ja viipaloi sillä aikaa omenat. Sekoita sitruunamehu omenoihin.
  4. Lado omenaviipaleet esipaistetulle pohjalle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
  5. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Ripottele siemenet kakun päälle. Siivilöi halutessasi tomusokeria pinnalle.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun

Tämän maustekakun maku hipoo jo taivaita! Ohje on maidoton, laktoositon ja gluteeniton. Maku on ihanan mausteinen ja rakenne kuohkea. Kakkupalat leikkautuvat kauniisti, eivätkä murene käsiin.

Rakkaalla herkulla on monta nimeä; kahvikakku, kuivakakku, hiekkakakku ja maustekakku. Juuret tälle herkulle taitavat juontaa Saksaan asti, kuten useat kahvittelukulttuuriin liittyvät leivonnaiset. Vaikka nimi voi vaikuttaa siltä että että kakku voi olla kuivaa kuin hiekka, niin voin vakuuttaa,...

Annoksia
12-18
Valmistusaika
20 min + 45 min paistoaika
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen maustekakku gluteenittomana

Ainekset

3
kpl
kananmunaa
2
dl
hienoa sokeria
150
g
maidotonta margariinia
1,5
dl
kaurakermaa (gluteenitonta)
2,5
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
inkiväärijauhetta
1
tl
jauhettua kanelia
1-2
tl
kardemummaa
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2-3
rkl
maidotonta leivontamargariinia kakkuvuoan voiteluun
2-3
rkl
gluteenittomia korppujauhoja kakkuvuoan jauhotukseen

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella taikinakulhossa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä erillisessä astiassa jauhot ja kaikki mausteet: gluteeniton jauhoseos, kaurajauho, ruokasooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, inkiväärijauhe, kaneli, kardemumma ja neilikka. Sekoita lusikalla ja kaada sokeri-kananmunavaahdon joukkoon, kulhoon.

4. Sulata margariini mikrossa ja jäähdytä hieman (huoneenlämmössä).

5. Kaada kaurakerma ja sulatettu margariini muiden aineisten joukkoon taikinakulhoon.
Sekoita vatkaimella (melko voimakkaalla teholla) noin 3-5 minuuttia. Huomaat, että taikina saostuu hieman vatkauksen aikana.

6. Voitele ja korppujauhottele kakkuvuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tarvittaessa tasoita pinta.

7. Paista kakkua hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Kumoa valmis kakku tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloja kahvittelua varten. Kakun mausteiden maku syvenee noin vuorokauden sisällä, eli mausteiden ihanuutta jatkuu entistä parempana seuraavana päivänä!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 880 reseptiä.
Linkitetty 146 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Joulun himotuin leivonnainen yhdistää kaksi klassikkomakua samaan palaan! Piparimokkapalat ovat niin koukuttavan hyviä, että pellillisen sijaan kannattaa tehdä saman tien kaksi. 

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
30 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparimokkapalat

Ainekset

200
g
voita
150
g
tummaa suklaata
6
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
piparkakkumaustetta
3
munaa (M-koko)
4 1/2
dl
sokeria
2
dl
maitoa
100
g
pakastepiparitaikinaa
Kuorrutus
500
g
tomusokeria
1
dl
vahvaa kahvia
2
tl
piparkakkumaustetta
Koristeeksi
5
piparia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. 
  2. Kuutioi voi ja rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa, nosta se hellalta ja lisää suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste. 
  4. Riko munat toiseen leivontakulhoon. Mittaa sokeri joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos, maito ja suklaa-voisula vaahdon joukkoon muutamassa erässä.
  5. Leikkaa jäinen piparitaikina järeällä veitsellä pikku kuutioiksi. Levitä mokkapalataikina leivinpaperille tasaisesti nuolijan avulla. Ripottele piparitaikinakuutiot pohjan päälle ja tasoita vielä nuolijalla. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes puutikkuun tarttuu kokeillessa vain meheviä murusia eikä löysää taikinaa.
  6. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus. Keitä kahvi tai valmista se espressokoneella. Kumoa tomusokeri kulhoon ja sekoita sen joukkoon piparkakkumauste. Kaada kahvi pikkuhiljaa sokerin joukkoon, kunnes kuorrutus on niin löysää, että sitä on helppo sekoittaa.
  7. Levitä kuorrute pohjan päälle. Murustele piparkakkuja koristeeksi.

Kommentit (2)

Vierailija

Hei, tuleeko tästä pellillinen? :)

Marjaeli
Seuraa 
Liittynyt27.4.2016

Tulee mut on aika makee

Soppa365 on lisännyt 247 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari ja Soppa365-toimitus VIDEO Ninna Lindström

Leivo Vihreä kuula -joulutortut vaihteeksi enkelin tai medaljongin muotoon! Samalla ohjeella onnistuvat myös tähtitortut.

Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 20 min taikinan sulatus ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Joulutortut Vihreistä kuulista

Ainekset

1
pkt (500 g)
torttu- tai voitaikinalevyjä
5
Vihreä kuula -marmeladia
Voiteluun
1
muna
Pinnalle
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle ja anna niiden sulaa. Puolita levyt. Puolita myös marmeladit.
  2. Enkelitortut: Leikkaa taikinaneliön kulmiin viillot, kuin tekisit tähtitorttuja. Asettele yksi kuulanpuolikas levyn keskelle. Vetäise kuulan yläpuolella olevat kulmat kuulan ympärille. Nosta siipien alakulmat ylös ja paina kaikki nostetut kulmat tiiviisti yhteen.
  3. Medaljongit: Leikkaa taikinaneliön kulmia myötäilevät viillot noin puolen sentin päähän levyn reunasta. Nosta reunakaistaleet toistensa yli. Asettele kuulanpuolikas taikinalevyn päälle ja paina se kunnolla taikinaan kupera puoli alaspäin, jottei se pääse luiskahtamaan tortun päältä.
  4. Voitele leivonnaiset vatkatulla munalla.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria.

Vinkki! Samalla tavoin voit tehdä myös tähtitorttuja. Nosta taikinalevyn kulmat ylös ja paina ne tiukasti yhteen. Paina kuulanpuolikas voimakkaasti kupera puoli alaspäin tortun päälle, voitele munalla ja paista kypsiksi.

Kommentit (0)