Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Makea leivonta
9:53 | 5.11.2015

Suolatulla kinuskilla kuorrutettu pound cake

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Suola saa kinuskin maistumaan entistäkin paremmalta. Kokeile vaikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 20 palaa
30 min + kypsennys 1 t
Keskivaikea

Suolatulla kinuskilla kuorrutettu pound cake

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3 1/2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivijauhetta
1/2
tl
suolaa
225
g
huoneenlämpöistä voita
5
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
sitruunamehua
kuorrutus
100
g
voita
2 1/3
dl
sokeria
1 1/4
dl
kuohukermaa
1
tl
sormisuolaa
Lisäksi
rouhittuja pekaanipähkinöitä

Vaiheet

  1.  Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita vaniljasokeri sokerin joukkoon. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
  2. Vaahdota voita sähkövatkaimella noin 1 minuutti. Lisää sokeriseos pienissä erissä ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi sitruunanmehu ja jauhot varovasti käännellen taikinaan. 
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus noin 1,8 l). Paista 1 tunti. Tarkista kypsyys esimerkiksi hammastikulla ja jatka tarvittaessa paistamista, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  4. Valmista kuorrutus kakun jäähtyessä. Kuutioi voi valmiiksi. Sulata sokeri paistinpannussa alhaisella lämmöllä, kunnes se on juoksevaa ja kullanruskeaa. Varo polttamista. Lisää voikuutiot ja sekota, kunnes seos on tasaista. Lisää kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua noin 1 minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä pois levyltä ja lisää suola.Anna jäähtyä hetki ennen valuttamista kakun pinnalle. Koristele kakku rouhituilla pekaanipähkinöillä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
kinuski
suolainen
pound cake
Jälkiruuat
Sokerileipuri

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini