Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Yksi tällainen, ja elämä maistuu heti paremmalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuplasuklaacookiet

Ainekset

150
g
voita
1
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
tl
soodaa
100
g
rouhittua tummaa suklaata
30
g
rouhittuja manteleita
50
g
kuivattuja karpaloita
Lisäksi
150
g
valkosuklaata koristeluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  2. Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokerit ja kananmuna kulhossa. Sekoita omassa kulhossaan jauhot, suola ja sooda. Yhdistä seokset. Rouhi suklaa ja mantelit. Lisää ne ja karpalot taikinaan.
  3. Pyörittele taikinasta reilun lihapullan kokoisia pyöryköitä pellille ja litistä niitä kevyesti kädellä noin 1 cm paksuiksi pikkuleiviksi. Jätä leviämisvaraa vähintään 5 cm keksien väliin.
  4. Kypsennä uunin keskitasossa 8-10 minuuttia.
  5. Sulata valkosuklaa raidoitusta varten mikrossa. Voit käyttää jäähtyneiden keksien koristeluun pursotinta tai tehdä raidat lusikan avulla. Tarjoa kylmän maidon kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Lettutaikina

1 l maitoa

6 kananmunaa

4-5 dl vehnäjauhoja

0,5-1 dl sokeria

50 g sulatettua voita

1 tl suolaa

1. Sekoita puolet maidosta, jauhot, suola, sokeri ja kananmunat voimakkaasti sekoittaen ja anna taikinan levähtää huoneenlämmössä 30-40...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Raparperi-kauramurupiirakka, pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellilinen/30palaa
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kauramurupiirakka

Ainekset

175
g
Voita sulatettuna
6
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Sokeria
1
rkl
Vaniljasokeria
2
tl
Leivinjauhe
3
dl
Turkkilaista jugurttia
2
Kpl
Kananmunaa
Täyte:
10
dl
Raparperia pieniksi paloiteltuna
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Sitruunankuorta raastettuna (tai tilkka sitr.mehua)
400
g
Valion sitruunarahkaa (2prk)
Muruseos:
75
g
Voita (hieman pehmitettynä)
2
dl
Kaurahiutaleita
1,5
dl
Fariinisokeria
1
dl
Vehnäjauhoja
1
tl
Kardemummaa tai vaihtoehtosesti vaniljasokeria
1/4
tl
Suolaa hyppysellinen

Työvaiheet

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu voi. Yhdistä pohjaseokseen turkkilainen jugurtti ja kanamunat.
Levitä seos leivinpaperin ja uunipellin päälle. Käytä taikinan levittämisessä esim.vehnäjauhoisia käsiä.

Tee täyte:
Sekoita sokeri, sitr.kuori ja rahkat keskenään ja levitä seos taikinapohjan päälle.
Lisää sitten paloitellut raparperinpalat tasaisesti taikinapohjan ja rahkaseoksen päälle.

Tee muruseos:
Sekoita keskenään pehmennyt voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauho ja muruseoksen mausteet.
Lisää muruseos tasaisesti pellille taikinarahkaraparperien päälle.

Paista kiertoilmauunissa 175C / n.30min. (Tai ns.normiuunissa 200C /n.40min.) tarkkaile, kypsyys riippuu omasta uunistasi..

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Minun makuun paras raparperipiirakka jota olen tähän mennessä maistanut! Sitruunarahkan ja raparperien maku sopi täydellisesti keskenään, ihanan kirpakkaan keväistä! Sekä murukauraseos on naminami.. ja yllättävän helppo oli tehdäkin.

Käyttäjä7766 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Ainekset
300 g
raparperia
1 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
TAIKINA
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
sokeria
150 g
margariinia
1 kpl
kananmuna...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Juustokakkupannari

Ainekset (4 annosta)

200 g
tuorejuustoa
2
kananmunaa
1 dl
kevytmaitoa
1/2 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
300 g
mansikoita
1-2 rkl
tomusokeria...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)