
Nopeat raakakakut tehdään kahvikuppeihin, kumotaan ja syödään paistamatta. Taatelisessa suklaaleivoksessa maistuu myös ripaus inkivääriä ja kookosta. Rousketta täytteeseen tuovat terveelliset kaakaonibsit.
Uunittoman raakalaavaleivos
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kaurahiutaleet, pähkinät ja kaakaojauhe tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes seos on jauhetta. Lisää inkivääri, rusinat ja taatelit ja käytä konetta, kunnes taikina on hiukan tahmamaista. Lisää maito ja pyöräytä seosta koneessa vielä hetki.
- Vuoraa tuorekelmulla 4 pientä kahvikuppia tai muffinivuokaa (vetoisuus 3/4 dl). Ota 2/3 taikinasta, jaa se 4 osaan ja taputtele vuokien pohjille ja reunoille. Tee leivoksille kannet lopusta taikinasta; käytä apuna pyöreää muottia.
- Sulata kookosöljy mikrossa tai vesihauteessa. Pyöräytä kaikki täytteen ainekset kaakaonibsejä lukuun ottamatta tehosekoittimessa sileäksi. Sulata kaakaonibsit täytteeseen.
- Jaa täyte taikinapohjille. Paina kannet varovasti paikoilleen ja nipistä reunat yhteen. Kumoa leivokset tarjoiluvadille. Koristele hillotulla inkiväärillä, kaakaojauheella ja -nibseillä.
- Tarjoa heti.
Vinkki: Voit valmistaa laavaleivokset 3 vuorokautta ennen tarjoamista. Täyte kiinteytyy kylmässä mutta maistuu mainiolta tiiviimpänäkin.