Me Naiset on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Valkosuklaa-pashakakku kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana. Herkku hyytyy jääkaapissa yön aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
20 min + hyytymisaika 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklainen pashakakku

Ainekset

Pohja
100
g
kaurakeksejä
30
g
huoneenlämpöistä voita
Täyte
200
g
valkosuklaata
1
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (esimerkiksi Viola tai Philadelphia)
250
g
maitorahkaa
1/2
dl
rusinoita
1/2
dl
mantelirouhetta
koristeeksi suklaamakeisia

Työvaiheet

  1. Jauha keksit ja voi monitoimikoneessa yhteen tai murenna keksit muovipussissa kaulimella, kaada kulhoon ja lisää sulatettu voi. Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 18 cm) pohja leivinpaperilla. Myös isompi vuoka käy, mutta silloin kakusta tulee piirasmainen.
  2. Levitä murumassa tasaiseksi vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi.
  3. Siirrä kattila pois levyltä, lisää suklaapalat ja anna seoksen seistä kaksi minuuttia. Sekoita, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja rahka tasaiseksi seokseksi.
  4. Lisää suklaa-kermaseos ja sekoita. Pilko rusinat veitsellä pieniksi paloiksi ja lisää ne mantelirouheen kanssa täytteeseen.
  5. Kaada täyte keksipohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään neljäksi tunniksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2263 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Porkkanakakun inspiroima lanttukakku maustetaan inkiväärillä ja päällystetään sitruunaisella tuorejuustokuorrutteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Lanttu-inkiväärikakku

Ainekset

200
g
lanttua
2
rkl (40 g)
tuoretta inkivääriä
2
isoa kananmunaa
1
dl
fariinisokeria
dl
ruokaöljyä
1
dl
hunajaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
kanelia
TUOREJUUSTOKUORRUTUS
100
g
voita
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt (500 g)
tomusokeria
2
rkl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuori

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita kakkuvuoan pohjalle (Ø noin 20 cm) pala leivinpaperia ja voitele vuoan reunat.

  2. Kuori lanttu ja raasta se ohueksi raasteeksi. Raasta inkivääri.

  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää inkivääriraaste, öljy ja hunaja ja sekoita hyvin.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä nuolijalla nostellen taikinaan. Sekoita lantturaaste joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista uunissa 40–50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puisella tikulla: kun siihen ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.

  5. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan pienellä teholla vatkaten ja mausta kuorrute vaniljasokerilla. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi ja lisää se kuorrutteeseen.

  6. Kumoa kakku ja irrota leivinpaperi. Levitä kuorrutetta reiluksi kerrokseksi jäähtyneen kakun päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2263 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Leivo kurpitsasoseesta sitruunanraikas maustekakku. Ihana kurpitsakakku sopii niin viikonlopun brunssille kuin syksyn pieniin juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 1 t + soseen valmistus 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-sitruunakakku

Ainekset

dl
kurpitsasosetta (noin 200 g kurpitsaa)
125
g
voita
1
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
dl
sokeria
2
munaa (M-koko)
dl
vehnäjauhoja
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
jauhettua maustepippuria
¼
tl
suolaa
Kuorrutus
250
g
maitorahkaa
½
dl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
2
rkl
paahdettuja kurpitsansiemeniä
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Laita kurpitsa kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kannen alla hiljalleen 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Jäähdytä sose.
  2. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Paahda kurpitsansiemenet.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø noin 20 cm).
  4. Pese sitruuna. Raasta noin puolet kuoresta ienoksi raasteeksi ja ota toisesta puolesta sitrusraudalla suikaleita koristelua varten.
  5. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet keskenään. Kääntele jauhoseos, raastettu sitruunankuori ja 1½ dl kurpitsasosetta taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  6. Sekoita kuorrutteen aineet. Lusikoi kuorrute kakulle. Koristele kurpitsansiemenillä ja sitruunankuorisuikaleilla.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.

Nämä puolukka-kaurakinuski-muffinit ovat ihana yhdistelmä puolukan kirpeyttä ja kaurakinuskin makeutta.
Ennen kaikkea nämä ovat helppo valmistaa, eikä kaurakinuskiakaan tarvitse kauan kiehauttaa, kun uuni hoitaa loput.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 14
Valmistusaika
n. 20 + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-kaurakinuski-muffinit

Ainekset

75
g
voita
1,5
dl
sokeria
1
dl
kermaa
1
kanamuna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
Päälle
50
g
voita
1
dl
fariinisokeria
0,5
dl
kermaa
1,5
dl
kaurahiutaleita
1,5
dl
puolukoita ja hiukan vielä ripotellaan päälle

Työvaiheet

Sulata voi, lisää sokeri, kerma, kanamuna ja sekoita hyvin.

Laita sitten päälle vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri astiaan, saat ne siinä päällä ensi sekoitettua, sitten sekoita kaikki hyvin.

Valmista kaurakinuski, sulata voi ja lisää fariinisokeri, sekä kerma ja kaurahiutaleet, anna hiukan aikaa kiehua sekoittaen, että menee vähän kokoon, lisää siihen varovasti puolukat ja sekoita vähän.

Lisää taikinaa kahta ruokalusikkaa käyttäen sopiviin muffinivuokiin, täytä vain puoleen väliin,
sillä taikina nousee hyvin helposti ylitse jos laittaa liian täyteen.

Laita sitten kaurakinuskia puolukoineen muffinivuokiin taikinan päälle, lisäksi voit vielä ripotella sopivasti puolukoita päälle lisää, painele niitä vähän että pysyvät täytteessä.

Paista 200 asteessa n. 15 - 20 min, tarkista kypsyys.

Kommentit (4)

Vierailija

Keitetäänkö täytteen kaurahiutaleetkin?

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Kyllä, hiukan keittyvät siinä samassa, tulee pehmeämpää kaurakinuskia. 😊

Vierailija

0,75g voita?

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

75 g 😊

Herkkumies on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Pirtelö on ihan parasta, kun laittaa joukkoon Pätkis-karkkeja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15
Vaikeustaso
Helppo

Makea Pätkis-pirtelö

Ainekset

1/2
l
vaniljajäätelöä
1 1/2
dl
maitoa
4
kpl
isoja Pätkis-patukoita (36 g)
1/2
tl
vaniljasokeria
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

1. Ota jäätelö hetkeksi sulamaan. Leikkaa kuutioiksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Rouhi pätkikset pieniksi murusiksi.
4. Laita jäätelökuutiot, maito, vaniljasokeri ja suurin osa rouhituista pätkiksistä tehosekoittimeen. Aja pirtelöksi.
5. Kaada pirtelö korkeisiin laseihin. Koristele kermavaahdolla ja lopuilla pätkismuruilla.

Kommentit (0)