Valkosuklaa-pashakakku kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana. Herkku hyytyy jääkaapissa yön aikana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
20 min + hyytymisaika 4 t
Helppo
Valkosuklainen pashakakku
Ainesosat
Pohja
100
g
kaurakeksejä
30
g
huoneenlämpöistä voita
Täyte
200
g
valkosuklaata
1
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (esimerkiksi Viola tai Philadelphia)
250
g
maitorahkaa
1/2
dl
rusinoita
1/2
dl
mantelirouhetta
koristeeksi suklaamakeisia
Vaiheet
- Jauha keksit ja voi monitoimikoneessa yhteen tai murenna keksit muovipussissa kaulimella, kaada kulhoon ja lisää sulatettu voi. Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 18 cm) pohja leivinpaperilla. Myös isompi vuoka käy, mutta silloin kakusta tulee piirasmainen.
- Levitä murumassa tasaiseksi vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi.
- Siirrä kattila pois levyltä, lisää suklaapalat ja anna seoksen seistä kaksi minuuttia. Sekoita, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja rahka tasaiseksi seokseksi.
- Lisää suklaa-kermaseos ja sekoita. Pilko rusinat veitsellä pieniksi paloiksi ja lisää ne mantelirouheen kanssa täytteeseen.
- Kaada täyte keksipohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään neljäksi tunniksi.