Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Anna Huovinen

Roseekuohuviini viimeistelee pumpulinpehmeän sabayonin juhlakuntoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Vaikea

Viikuna-sabayon

Ainekset

8
viikunaa
Sabayon-kastike
3
kananmunankeltuaista
1
klementiinin kuori
3
rkl
hunajaa
3/4
dl
(puolikuivaa) roseekuohuviiniä
1
vaniljatanko
3
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Ota esiin metalli- tai lasikulho, joka istuu sopivasti kattilan päälle. Laita kattilaan kuumenemaan vettä sen verran, että kulhon pohja ei aivan yltä veteen.
  2. Erottele keltuaiset kulhoon. Raasta klementiinin kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää hunaja ja kuohuviini joukkoon. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet kulhoon ja vispaa massa tasaiseksi.
  3. Kun vesi poreilee, nosta kulho kattilan päälle. Kulhon pohja ei saa osua veteen, mutta kulhon on pysyttävä napakasti kattilan päällä. Vispaa seosta sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Katso, ettei keltuainen hyydy kokkeliksi kulhon reunoille. Sabayon on valmista, kun seos on vaaleaa, kuohkeaa, sen määrä on kaksinkertaistunut ja kun seoksesta jää vispilästä valuttamalla pinnalle vana. Jos haluat esivalmistella sabayonin hyvissä ajoin etukäteen, nosta kulho kattilan päältä ja vispaa valmista kastiketta, kunnes se jäähtyy, ja säilytä jääkaapissa. Vispaa tarvittaessa vielä ennen käyttöä.
  4. Juuri ennen tarjoamista halkaise viikunat kahtia. Kaada sabayon uunin kestävään tarjoiluastiaan tai annosvuokiin. Asettele viikunanpuolikkaat päälle. Ripottele ruokosokeri pinnalle.
  5. Paahda sabayoniin kaunis pinta uunissa grillivastuksen alla, 2–5 minuuttia. Tarkkaile, ettei pinta kärähdä. Voit myös paahtaa pinnan polttimella.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Banoffee on ihana herkku, jonka valmistamiseen tarvitset vain viisi ainesta. Keksipohjan, kinuskin, banaanin ja kermavaahdon liitto on lyömätön!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min pohjan kovettumiseen
Vaikeustaso
Helppo

Banoffee

Ainekset

Pohja
250
g
vaaleita keksejä, esimerkiksi digestive- tai kaurakeksejä
80
g
voita
Täyte
dl
vispikermaa (+ sokeria)
1
tlk (397 g)
valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
banaania

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit koneella tai laita ne paksua muovia olevaan pussiin ja nuiji rikki vaikka kaulimella. Seoksen ei tarvitse olla ihan tasaista. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
  2. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle leivinpaperiympyrä. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.
  3. Vaahdota kerma. (Mausta halutessasi sokerilla. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä kakku on muutenkin todella makea.) Avaa karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita kinuskia hieman. Kuori ja viipaloi banaanit.
  4. Nosta vuoka huoneenlämpöön. Irrota pohja vuoasta varovasti veitsen avulla.
  5. Lusikoi kovettuneen pohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. Lado kinuskin päälle banaaniviipaleet. Levitä pinnalle kermavaahto. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit halutessasi koristella tortun banaaniviipaleilla tai sihdata pinnalle hieman kaakao- tai pikakahvijauhetta.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.

Tämä piirakka on hurmaavan herkullista! Pohjassa on rapeaa mantelia, täytteessä täyteläistä creme fraichea ja raikasta ricottaa, kaiken kruunaa vadelmat ja mustikat. Helppoa ja koukuttavan hyvää! Piiraaseen sopii oikein hyvin myös pakastetut marjat ja niitä voi vaihdella sen mukaan mitä sattuu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
20 min + paistaminen 40 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ricotta-marjapiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
intiaani- tai fariinisokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
150
g
voita
1
kpl
kananmuna
Täyte
1
prk (250 g)
ricotta-juustoa
1
prk (150 g)
creme fraichea
2
kpl
kananmunaa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
perunajauhoja (pakastemarjoihin 2 rkl)
250
g
vadelmia
250
g
mustikoita

Työvaiheet

Pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi kuivien aineiden joukkoon jääkaappikylmä voi.
Sekoita joukkoon kananmuna ja muotoile tasaiseksi tiiviiksi taikinapalloksi.
Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
Sekoita kulhossa keskenään ricotta, creme fraiche, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri.
Toiseen kulhoon mittaa perunajauhot ja sekoita marjat niiden joukkoon.

Nosta taikina jääkaapista.
Taputtele taikina jauhotetuin sormin voidellun piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 30 cm) pohjalle ja reunoille.
Ripottele pohjan päälle perunajauhoissa pyöritellyt marjat.
Marjojen päälle kaada ricottaseos.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia. Halutessasi voit laittaa paistamisen puolivälissä piirakan päälle folion jottei se saa liikaa väriä.

Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.
Lisukkeena voi halutessaan tarjoilla vaniljakastiketta.
Marjapiirakka kestää hyvin myös pakastamisen!

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 358 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Tämä ei ole pikakakku: ensin juustokakku paistetaan uunissa ja sitten se saa vetäytyä vielä yön yli jääkaapissa. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä lopputulos on ihanan mehevä ja tuhti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1½ t + 8 t
Vaikeustaso
Helppo

New York -juustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestivekeksejä
75
g
voita sulatettuna
Täyte
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria
1
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
2
kananmunaa
150
g
ranskankermaa
½
dl
maissitärkkelysjauhoa
Tarjoiluun
mansikka- tai vadelmakastiketta

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit muruiksi monitoimikoneella tai kaulimella. Sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksi-voiseos leivinpaperilla suojatun irtopohjavuoan (halkaisija 22–23 cm) pohjalle.
  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  3. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, sekoita. Lisää ranskankerma ja maissitärkkelysjauho, sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele vuoan reunat. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa tunnin ajan.
  5. Ota kakku pois uunista, anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  6. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin yön yli.
  7. Tarjoa kakun kera mansikka- tai vadelmakastiketta.

Kommentit (10)

Testailija

Voikohan maissitärkkelyksen korvata esim perunajauholla? Maissi on tietysti amerikkalaista 😀, mutta onko käytännön eroa?

Vierailija

Minä oon ainakin käyttäny perunajauhoja ja on toiminut 😊

Vierailija

Seuraavaksi ihanan kevyen japanilaisen juustokakun resepti, kiitos...

Vierailija

Tärkkelyksen voinee jättää pois.

Vierailija

Tyhmä kysymys: otetaanko kakku pois vuolasta ennenjääkaappiin laittoa?

Käyttäjä8614
Seuraa 
Liittynyt12.2.2018

En ole koskaan käyttänyt tärkkelystä. Se ehkä tekee kakusta hieman tiiviimmän mutta toisaalta ilman sitä kakku on ihanan kostea. Olen tehnyt tätä kakkua yli 30 vuotta. Sitä vieraani aina toivovat ja sillä on aina kunniapaikka juhlapöydässä. Kokeilkaapa sekoittaa taikinaan levyn verran Fazerin sinistä sulatettuna, kakku vie kielen mennessään.

Vierailija

Pienempi paistolämpö(120-150) ja pidempi paistoaika takaa mehevämmän lopputuloksen ja vaaleamman, kauniimman pinnan. Ei myöskään repeydy.

Makeee74

@tyhmäkysymys
Ei, se vuoka pois vasta sen jääkaapituksen jälkeen.

kantarelli

Tein juuri kantarellipekonikastiketta ja on hyvää. Silppua aamiaispekonit ja freesaa pannulla, lisää sipuli silppuna ja sitten kantarellisilput ja freesaa edelleen. Laita vähän voita tarvittaessa pannulle. Lisää sitten ruokalusikallinen vehnäjauhoja tai kastikejauhoja ja lisää kylmää vettä puoli litraa sekä mausta sitten tarvittaessa suolalla, kurkumalla ja pippurilla. Maistele, jos tarvitsee laittaa kermaa tai kookoskermaa. Ihanaa!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Tärkkelyksestä: maissitärkkelyksen voi hyvin korvata perunajauhoilla.

Oton leipomukset on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Tämä laskiaispullaresepti on perinteinen ja nämä pullat ovat aivan uskomattoman herkullisia. Tänään on laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai on tiistaina 25.2 ;mahtava syy leipoa pullaa! Ainut hankaluus tässä reseptissä on se, että laittaako pullan sisään vadelmahilloa, mantelimassaa vai kenties...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 muhkeaa pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 75 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat laskiaispullat

Ainekset

Taikina:
2,5
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
8
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Voiteluun:
1
kpl
keltuainen
1
rkl
vettä
Pinnalle
50
g
mantelilastuja
Täytteet
3
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
200
g
vadelmahilloa
200
g
mantelimassaa

Työvaiheet

Taikina:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada isoon leivontakulhoon.
Liota joukkoon hiiva vispilää apuna käyttäen.
Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja sokerit.

Alusta taikinaan vehnäjauhot 1dl kerrallaan.
Jauhojen alustamisen puolivälissä lisää joukkoon pehmeä voi.
Alusta loput jauhot taikinaan ja vaivaa muutama minuutti käsin tai yleiskoneessa.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. (n. 1 h)

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle tai leivonta-alustalle.
Jaa teräväreunaisen nuolijan avulla n. 12 yhtä suureen osaan.
Pyöritä pullat pöytää vasten pyörittäen tasaiseksi.
Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kohota leivinliinalla peitettynä vielä 15 - 20 minuuttia.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa keltuaisen rakenne rikki pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon vesi.
Voitele kohonneet pullat pullasutia apuna käyttäen.
Ripottele pintaan mantelilastuja.
Paista 15 minuuttia.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sokerit vatkaamisen puolivälissä.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.

Anna pullien jäähtyä vähintään 20 minuuttia ennen täyttämistä.
Leikkaa "lakit" pois.
Pursota pullan väliin kermaa ja asettele keskelle nokare hilloa ja / tai viipale mantelimassaa.
Halutessasi sihtaa pinnalle tomusokeria. Nauti!

Kommentit (0)