Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Muuta
10:10 | 8.11.2013

Rikkaat ritarit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Tämän rikkaampia ritareita ei valtakunnasta löydy. Jälkiruoka tehdään croissanteista ja tietysti kermavaahdosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta

Rikkaat ritarit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
croissantia
1
kananmuna
1 ½–2
dl
mantelijauhetta
2
rkl
voita
LISÄKSI
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
mantelilastuja
1–2
rkl
tyrnimarjoja
1
rkl
hyvää oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Tee jogurttijäätelö edellisenä iltana tai viimeistään 5 tuntia ennen tarjoamista. Tee ganache (ks. ohjeet alempaa).
  2. Vaahdota kerma. Paahda mantelilastut kevyesti kuivassa paistinpannussa.
  3. Leikkaa croissantit ohuehkoiksi viipaleiksi. Kääntele viipaleet nopeasti kananmunassa ja paina molemmilta sivuilta mantelijauheeseen. Paista viipaleet rapeiksi molemmin puolin paistinpannussa voissa.
  4. Kokoa annokset. Laita kermavaahtoa, ganachea ja jäätelöpallo croissantviipaleiden päälle. Viimeistele mantelilastuilla, tyrnimarjoilla ja tilkalla oliiviöljyä.

 

 

 

 

Tyrni-jogurttijäätelö

Ainesosat

1
dl
sokeria
1
appelsiinin mehu
500
g
turkkilaista jogurttia
2
dl
kuohukermaa
4
rkl
makeuttamatonta tyrnisosetta (pakaste)

Vaiheet

  1. Kuumenna sokeri ja appelsiinin mehu kattilassa. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Kaada kulhoon jäähtymään.
  2. Lisää jogurtti, kerma ja tyrnisose. Kaada seos kannelliseen pakasterasiaan.
  3. Pakasta jäätelöä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Sekoita jäätelöä pakastamisen alussa pari kertaa, tunnin välein.

Suklaa-tyrniganache

Ainesosat

100
g
tummaa suklaata
½
dl
kuohukermaa
1 ½–2
rkl
makeuttamatonta tyrnisosetta (pakaste)
1
rkl
tomusokeria

Vaiheet

  1. Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan. Lisää kerma. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, kumoa seos kulhoon.
  2. Lisää tyrnisose ja tomusokeri. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on jäähtynyt.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Glorian ruoka&viini
croissant
jogurttijäätelö
käyhät ritarit
rikkaat ritarit
suklaaganache
tyrnijäätelö

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini