Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Niiniharju KUVA Pia Inberg

Ruusuvedessä marinoidut marjat ja hedelmät ovat ihanan aromaattisia. Manteli puolestaan tuo hedelmäsalaattiin mukavaa suutuntumaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 minuuttia + tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Ruusuinen hedelmäsalaatti

Ainekset

1
kpl
pieni tölkki ananasrenkaita
1
tlk
säilöttyjä persikoita
1
dl
mustikoita
1
dl
karhunvatukoita
3
rkl
sitruunamehua
2
rkl
ruokosokeria
2
rkl
ruusuvettä
100
g
kokonaisia manteleita

Työvaiheet

  1. Paloittele hedelmät annoskulhoihin. Lusikoi marjoja väliin.
  2. Mausta sitruunanmehulla, sokerilla ja ruusuvedellä. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
  3. Paahda sillä aikaa kuivalla pannulla mantelit kullankeltaisiksi. Koristele annokset manteleilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Värikäs ranskalaispelti sopii perjantai-illan herkuksi. Edamamepavut lisätään pellille hieman myöhemmin, etteivät ne kuivu rusinoiksi. Sopivan raikas soosi ranskiksille on runsaan tuoreyrttinen chimichurri .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranupelti

Ainekset

1
ps (450 g)
juuresranskalaisia (pakaste)
1
ps (250 g)
edamamepapuja (pakaste)
1
ps (n. 250 g)
käyttövalmista kasviproteiinia (pakaste, esim. Oumph! Salty & Smoky)
CHIMICHURRI
1
punainen chili
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku korianteria
1
dl
rypsiöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
sokeria
VALKOSIPULIMAJONEESI
2
valkosipulinkynttä
dl
(vegaanista) majoneesia
LISÄKSI
2–3
vihreää jalapenoa
½
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Levitä juuresranskikset pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  2. Nosta pelti uunista ja lisää jäiset edamamet sekä kasviproteiini ranskalaisten joukkoon. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

  3. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se muutamaan osaan. Laita kaikki chimichurrin ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

  4. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita majoneesin joukkoon.

  5. Leikkaa jalapenot viipaleiksi ja levitä ne kypsän ranupellin päälle. Revi korianteria pinnalle. Tarjoa chimichurri ja valkosipulimajoneesi joko erikseen tai ranskalaisten päälle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Porkkanakakulta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja applesiininkuorta. Lisäksi puuro saa hautua kypsäksi vaniljalta maistuvassa soijajuomassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakku-uunipuuro

Ainekset

2
porkkanaa
2–3
tl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2
dl
puuroriisiä
1
rkl
sokeria
1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
1
l
vanilja-soijamaitoa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori hienoksi.

  2. Laita porkkana- ja appelsiininkuoriraaste, riisi, sokeri, suola ja soijamaito voideltuun uunivuokaan. Sekoita.

  3. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa muutaman kerran sekoittaen noin 1½ tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Eero Ritala ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mehevä sienilasagne vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos palkitsee. Sienet paahdetaan ensin uunissa ja sitten vielä ruskistetaan pannulla, jolloin niihin saadaan tuplasti makua. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ottolenghin sienilasagne

Ainekset

900
g
herkkusieniä
300
g
osterivinokkaita
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
kasvislientä kuumana
90
g
kuivattuja sieniä
2
kuivattua chiliä
1
sipuli
5
valkosipulinkynttä
1
porkkana
3
rkl
oliiviöljyä
200
g
tomaattimurskaa
¾
dl (75 g)
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
7
dl
vettä
dl
kasvikermaa
1
ruukku basilikaa
1
iso ruukku lehtipersiljaa
150
g
vegejuustoraastetta
24
lasagnelevyä
VIIMEISTELYYN
oliiviöljyä ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sienet ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia muutaman kerran sekoittaen.

  2. Laita kasvisliemi, kuivatut sienet ja chilit kulhoon. Liota puoli tuntia. Purista sienistä neste (säästä liemi) ja pilko sienet. Hienonna chilit.

  3. Hienonna sipulit ja porkkana. Paista niitä keskilämmöllä öljyssä isossa kasarissa 8 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää tomaattimurska, -pyree ja mausteet. Hauduta noin 7 minuuttia välillä sekoittaen.

  4. Lisää uunissa paahdetut sienet, liotetut sienet ja chilit kasariin. Anna hautua 9 minuuttia. Älä sekoita, vaan anna sienten ruskistua ja rapeutua kasarin pohjalla.

  5. Lisää sienten liotusliemi ja vesi. Anna hautua 25 minuuttia tai kunnes kastike on paksua. Lisää 1 desilitra kasvikermaa.

  6. Hienonna yrtit ja yhdistä ne juustoon.

  7. Laita lasagnevuoan pohjalle vähän kastiketta, lisää päälle vähän juustoraasteseosta ja lasagnelevyjä. Täytä tässä järjestyksessä kolme kertaa ja lisää lopuksi vielä kastike ja juustoraaste.

  8. Kaada loppu kerma ja hieman oliiviöljyä lasagnen päälle. Peitä foliolla ja laita 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi.

  9. Ota folio pois, nosta lämpötila 225 asteeseen ja paista lasagnea vielä noin 12 minuuttia. Laita lopuksi grillivastus päälle 2 minuutiksi tai kunnes reunat ovat tummia ja rapeita. Anna vetäytyä 5 minuuttia.

  10. Viimeistele lehtipersiljalla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Todella hyvää.

Jande

Missä lukee ainesosaluettelossa että pitää olla kuivatut sienet (jotka liotetaan kasvisliemessä jne..)?? Voiko olla tuoreita osterivinokkaita? Hieman epäselvää sanoisinko..

Jande

No nyt löytyi pahoittelut! Lukijan moka 👀

Helsingin Sanomat on lisännyt 435 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Leipäjuusto saa rapean, sokerisen pinnan. Makea kirsikkahillo ja kirpeät puolukat ovat oiva makupari täyteläiselle leipäjuustolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeaksi kuorrutettua leipäjuustoa ja puolukkaa

Ainekset

4
pientä kiekkoa (à 60 g)
leipäjuustoa
1
dl
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa
4
rkl
hienoa sokeria
4
rkl
kirsikkahilloa
1
dl
puolukoita
1
rkl
hienonnettua tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Aseta leipäjuustokiekot pieniin uuninkestäviin annosvuokiin. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja kardemummalla.
  2. Kaada kermaa vuokiin sen verran, että leipäjuuston pinta jää paljaaksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Ripottele leipäjuuston pinnalle sokeria. Paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella tai grillivastuksen alla uunissa.
  4. Viimeistele kirsikkahillolla, puolukoilla ja tuoreella timjamilla.

Kommentit (0)